Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Arkadaşlar begenileriniz ve değerli eleştirileriniz için çok teşekkürler (istediğiniz gibi eleştirebilirsiniz hiç gocunmam, daha faydalı olacaktır).
18-55i birkaç özel durum dışında sürekli olarak Serkan ın tavsiye ettiği 7-11A aralığında kullandım.
Hamsiköy, haklısın acele ile yazmayı unuttum, bütün fotoğrafları raw çektim.1. foto hdr li, 4 ve 5. fotolar makineden cıktığı şekilde kesinlikle hiç müdahale yok.(ufuk çizgisini bile düzeltmemişim 3 ve 4 te) 3.foto da sağ üst köşede biraz burning var patlamayı azaltmak için. Diger fotolarda cok az kontrast ve renk doygunluğu ile oynadım.Bir iki fotoda Erex in dediği gibi blue channel a ufak müdahalede bulundum. Genelde doğa benden yanaydı fotografları çekerken. 2 nolu fotoda ufuk çizgisini düzeltmek için yaptığımın dışında hiçbir fotoda crop yok. (Belki böyle açıklamalı daha faydalı olur) Fotograflara acıp baktıkça beğendiklerimi paylaşmaya devam edeceğim.
Sedat umarım makinene bir an once kavuşursun, eksikliğin hissediliyor. Yüklemiş olduğun 3 karede cok güzel.
Fhakgüder gerçekten güzel kareler netlik harika. Keşke 18-55 de bu kadar net olabilse.
Foxfo, bende ilk fotoğrafı beğendim.
Wolwarine, güzel makro, keşke o yapraklar kelebeği kapatmasaymış. Ama bu tip çalışmalar ne kadar zor biliyorum. Ben daha bir kelebeğe yaklaşıp çekemedim hala.
Iki fotograf daha. Siyah beyaz olanda renk kanallarına ve contrasta müdahale var kaçınılmaz şekilde. Diğeri müdahalesiz sadece PL.
ironsailor teşekkürler.
Çan gölelerinin oluştuğu kareyi güzel yakalamışsın.
Sedat, makineyle ilgili bilgiler için teşekkrler. Umarım tez zamanda yapılmış olarak maninene kavuşursun. Fotoğraflarını gıbta ile takip ettiğim biri olarak yapılmış makineyle neler neler yaparsın sen artık. Bu arada uçtuğun fotoğraf bizi de uçurdu
Komutan, orjinallerini aşağıya yükledim. Tekrar bakarsanız sevinirim. Dediğim gibi PS kavramak için bilinçisce yaptığım denemelerdi.
volwarine, çok güzel bir makro. Hayvanın kanatlarına hayret ettim.
Arkadaşlar, gözlerimde 2,5 derece yakın 1,5 derece uzak ve 1 derece astigmat görme bozukluğu var. Vizörden bakarken gözlük kullanmalı mıyım? Kullanacaksam yakın mı uzak gözlüğü mü tercih etmeliyim. Şimdiye kadar sıkıntı verdiği için hep gözlüksüz çekim yaptım. Çünkü kullandığım gözlük dual focal bir gözlük ve net gördüğü alan mecburen dar.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-28
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-28
Tokina 80-400 @400mm iso 400
Alttaki fotoyu gönderip göndermeme konusunda tereddüt ettim,net değil,fotoyu ben çekmedim eşim beni fotoğraflıyormuş gibi yapıp uzak masalardan birindeki bebeği çekmiş,tokina 80-400@400mm.
Fotoğraflar yine çok güzel arkadaşlar.
@Foxo hocam kendi denemelerimden yola çıkarak söylüyorum ; usm manzara fotoğraflarında pek iyi bir etki yaratmıyor. Mümkün olduğunca yüksek bir f değeriyle çekip (tabi kit lenste 20 den sonrası berbat oluyor) usm yapmadan sadece kontrast'ı yükseltmek daha iyi oluyor gibi. Usm yakın plandaki nesnelerde aşırı keskinleşmeye yol açtığı için fotoğrafın bütünlüğünü biraz bozuyor gibi. Ama portre ve makrolarda gayet iyi sonuç veriyor. Ben yinede aşırıya kaçmamaya çalışıyorum. Favori değerlerim 222,02,3
Örneğin bu fotoğrafta usm yok. Biraz ışığın marifeti, birazda kontrast oyunuyla bayaa bir keskinlik elde edebildim.
Sinan ağlamak istiyorum.Photoshop kullanıyorsun
İkinci kareyi de crop layarak bir çözüm ürettim, ışığın saati pek fotoğraf için uygun değildi sanırım, birde kadrajlama
Sevgili Ahmed (amati)'in dediği gibi göz fotoğrafa sağ veya solt alt köşeden giriyor... buradan derinlik hissini uyandrmak için alanı iyi kullanmak gerekli sanırım...
bu işlerin müsebbihi kendini nasılda biliyor Ahmed Üstad iyiki PS aşılamış... Bugün onun çabası ile PS kullanmaya başladım gerçi crop dışında pek birşey de bilmiyorum henüz
Komutan, öğrenirsin PS'deki mönüler seni çok da korkutmasın
Sinan'cım photoshop dedin,üstad dedin,bak hemen realfriend merhaba dedi Üstadımız odur photoshop konusunda [>:D
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
027830 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
030024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk