netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

edit : edge glow

Tarih: 27 Eylül 2007, 23:19 - İp: 85.***.**8.121
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Kadir

"Ayrıca ben kompozisyon veya kadraj olayında çok eleştiri olmasından yana değilim.Herkesin o kare ile anlatmak istediği farklı olabilir.Ben bir objeyi kenara koyup,diğerlerini daha flu çalışabilirim.amacım belki öyledir.Ama birisinin çıkıp,o objeyi ortalaman lazım kadrajı bozmuşsun dememesi lazım."

hem demişsinki eleştiriler güzel bizi geliştirir, sonrada şurası eleştiilmesin, burası eleştirilsin vs. gibi yorum yapmışsın... bu işte en 2 önemli nokta var bence 1. Işık 2. Kadraj, bu iki nokta fotoğrafın tüm anlamını değiştiren etkenler... onun için ÜSTAD lar bırak ta özgürce "YAPICI ELEŞTİRİLERİNİ" yapsınlarki bizde bir adım daha ilerliyelim, yıllar sonra sende bu ilgi ile bu işe devam edersen "KADRAJ" ın önemini anlayacaksın...

Tarih: 27 Eylül 2007, 23:23 - İp: 85.***.**5.89
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Pardon Komutan,yanlış anlaşılma olmasın eleştirilerden çekincem yok.

Tarih: 27 Eylül 2007, 23:38 - İp: 85.***.**5.106
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

kad-ir çok hızlı ilerlemek istediğini görüyorum, azimlisin... Üstad lar daha iyi analiz edeceklerdir ama bu iş kitap işi, teorisi ve kuralları var, kuralsız olmuyor... ben çektiö oldu dersen, ne kadar olur, o kadar olur...
geçen hafta hatırlarsan Erhan Abi (erex) aynı kadrajı soldan ve sağdan değiştirip yollamıştı, hangisi doğru diye... biliğim kadarı ile 20 yıl belki fazlası olmuş Erhan abinin bu iş ile uğraşalı, kendisinin bilgisini ve üslubunu buradaki tüm dostlar kabul etmişler. Erhan abinin buradaki vurgusu ve yolladığı eğitici bir çalışmadır bence bu...
SANAT TARİHİ diye bir ders vardır, aslında hepimizin vakit buldukça bunu okumusı gerekli. Geçen gün Ahmed (amati)ile bir sohbetimizde yeni bir çalışma içinde olduğundan bahsetti. KIVRIMLAR, benim bakış açım ile bu işi daha ciddi anlamda yapanların bakış açıları arasındaki ince çizgi aslında o kadar KALIN diki, ama iki kelime hemen ufuk açtı... Bende bu işte çok baştayım, senen daha fazla bilmiyorum. Öğrenmek içinde gece 2 de yola çıkıp belki 500 km yapıp bu işi öğrenmek adına çalışmalar yapıyoruz. Ne kadar çok çalışırsan o kadar doğruyu bulup geriye dönüp baktığında kendi yanlışlarını kendin çok net görebiliyorsun... Polemik olsun diye değil, senin bu konudaki istekliliğinden, kendi gözümden bu yorumları yazdım... Sert oldu ise de kusura bakma...

Tarih: 27 Eylül 2007, 23:59 - İp: 85.***.**5.89
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Komutan Bu sitedeki paylaşımın güzelliğine güvenerek açıkça söyleyeyim biraz üsluba kırıldım. büyük harfli kelimelerden pek hoşlanmıyorum açıkcası.
Ben bu fotograf olayında iddaalı değilim,tek amacım kızımın foto arşivini daha kaliteli fotolarla yapmak.

Tarih: 28 Eylül 2007, 00:12 - İp: 85.***.**5.106
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

rastgele...

Tarih: 28 Eylül 2007, 00:13 - İp: 88.***.**6.30
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

kadir ilk yolladığın teknedeki kızının resmine yapılan bir yorum vardı, buna tepki verdiğinin farkındayım, fakat sitedeki arkadaşları daha iyi tanırsan onların tarzını uslubunu öğrenirsen, kızmak yerine dostça olduğunu anlayacaksın... herkesin edebeyiyatı pek iyi olmayabilir veya kendini yada düşündüklerini anlatış biçimi. Yorum yapan bazı arkadaşlarında biraz daha yapıcı eleştiri yapması gerekmekte olduğuna katılıyorum... birbirimizi tanıdıkça zaten bu kısım çok rahat aşılıyor...

Tarih: 28 Eylül 2007, 00:21 - İp: 88.***.**3.217
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

#kad-ir' tarafından 14.05.2011 00:00:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Eylül 2007, 00:31 - İp: 85.***.**5.106
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, beğenilerinize teşekkür ederim.
Yine 13 sayfa ilerlemişsiniz maşallah. Aslında bize topik değil, ayrı bir forumgerekiyor galiba

Sevgili Sinan, Gölyazı karelerin nefis olmuş, renkleri iyi yakalamışsın,

Nicolayy, 436. daki fotoğrafın çok güzel olmuş, ama Türkiyem' in malesef hali de budur.

Ahmed, ben de diğer arkadaşlar gibi senin başarılarından gurur duyuyorum.

Sevgili Ulyses, ortaya çok iyi bir tripod çıkaracağından eminim, kolay gelsin.

Bu arada Serkana bir oy da benden gitti.

Sevgili Fhakguder, üç ayrı güzel ve temiz çalışma, özellikle 1. ve 3. de yüksek iso ya rağmen keskilikler çok iyi. eline sağlık.

Esisman, AİLE' ye hoşgeldin.

Sevgili Ironsailor, s443 deki fotoğraflarının hepsi mükemmel olmuş Hepsine ayrı ayrı yorumyapılacak cinden gerçekten. Karelerede ortak olarak gördüğüm kadrajların güzelliği ve shadow ve blue channel ince ayarlamaların çok isabetli oluşu. Eline sağlık.

Tarih: 28 Eylül 2007, 00:35 - İp: 88.***.**3.34
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim erex hoşbulduk

Tarih: 28 Eylül 2007, 00:57 - İp: 88.***.**0.168