Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Teşekkür ederim sevgii İme, zaten fotoğraf da amaç insanı alıp götürmesi değil mi? mesela güzel bir manzarada kendinizi orada hisseder, oranın güzelliklerini fotoğrafçının gözünden yaşarsınız, güze bir yemek fotoğrafı olur, karnınız tokken bile sizde açlık hissi uyandırır...
Bende pasta da bunu uyandırabildiysem ne mutlu bana...
Arkadaşlar selam.
Pentaxworld deki ekip çalışmanız harika.Arkadaşlarımızın birbirine verdiği bu desteği sanırım bu site bu topikten başka bir yerde göremezdik.
Hepinizi alkışlıyorum.
Ahmed o makrolardan birinin veya birden fazlasının çok daha önceden özel galeriye girmesi gerekiyordu.
Tebrikler.
İlhan selam.
Hüsnü Atasoy un sitesini hepimiz dört gözle bekliyoruz.İnşallah çabuk açılır,oradada hep beraber görüşmeye devam ederiz.
İlhan Hüsnü Atasoy Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan ve NTV nin desteği ile devam eden bir progamla her ilde Milli eğitimce seçilen pilot okullarda fotoğrafçılığa meraklı öğrencilere 15 er günlük eğitimler veriyor.Burada amaç çocuklara fotoğrafçılığı sevdirirken onlara hayata farklı bir açıdan da bakmayı öğretebilmek.Eğitim sonunda başarılı öğrencilere kompak fotoğraf makinaları falan dağıtılıyor.
Bu eğitim ile ilgili siteden bir çok arkadaş kendi il ve ilçelerindeki okullarında programa dahil olup olmadığını veya dahil edilip edilemiyeceğini bana sordular.Bende konuyu Hüsnü hocama aktardım.Kendisi programın ve okul seçimlerinin Milli Eğitim Bakanlığınca yapıldığını söyledi.
Hüsnü Atasoy bu eğitim ile ilgili Türkiyenin bir çok iline gitti.
Ama tek tek hangi okullara gittiğini ve önümüzde hangi okullara gideceğini bilmiyorum.
İstanbula geldiğimde Serkanın organize edeceği toplantıya Hüsnü Atasoyda gelecek.(Geliş tarihimi ona göre organize edeceğim).Sizlerde buluşmamıza gelip katılabilirseniz orada her şeyi, hep beraber konuşma fırsatımız olur.
İstanbula geliş tarihim Hüsnü Atasoyun sitesinin açılışından hemen sonra olacak.Siteninde 10-15 gün içinde açılması bekleniyor.
Site hali hazırda yapım aşamasında.
Sitenin açılmasının bizlerinde toplanıp görüşmemiz açısında güzel bir vesile olacağını düşünüyorum.
İnşallah buluşmamıza katılım fazla olur,güzel bir gün geçiririz.
eskilerden
Aya İrini. Halka açık değil, içeriye gözatmak için bekçiye biraz yalvarmak gerekli.
İst. Arkeoloji müze Binası:
fhakguder abi güzel bir fotoğraf , içinide görmüş olduk.
:D
bekçi yönünden şansda yaver gitmiş.
Arkadaşlar bende Pentaxworld e üye olup Boğaziçi Köprüsünün plduğu kareye oy verdim umarım birinci seçilir
SAYIN fhakguder bence bunlar hiçbir zaman eskimeyecek görüntüler... Tebrikler
Onixon ve komutan beğenmenize sevindim.
İskender lahdi @iso800 ,fotodaki sarılık tümüyle sarı spotlarla aydınlatılmış ortamdan ileri geliyor.
sevgili ime,
güzel görüşlerin için teşekkür ederim. 25 yıl TRT'de çalışınca insan ister istemez merak sarıyor. Artık internet de olunca bilgiye ulaşmak daha kolay. Derya deniz internet aslında.
sevgili as,
İstanbul'da aranızda olmak sizlerle tanışmak isterim. Kabul ederseniz tabi.Umarım tarih de uygun düşer.
sevglii fhakguder,
Belgesel niteliğinde harika fotoğraflar. Özellike Aya İrini kendimi içinde hissediyorum. Ellerine sağlık.
Bu arada arkadaşlar her ne kadar aranızda yeni olsamda İstanbul buluşmanızda sizlerle tanışmak isterim tabi sizde uygun görürseniz.
sevgili fhakguder,
son üç fotoğraf da 17mm'de çekilmiş; ikincideki renk tonuna, sonuncunun f:2.8'deki keskinliğine şaştım kaldım. Bilmediğimiz yeni bir Lim prime lens mi bu?
Aya İrini'de pencereler nasıl olsa patlayacak yapacak bir şey yok, alt taraftaki karanlığı biraz daha açılabilir mi idi acaba. (sonuna kadar dayanmış neredeyse ama poz süresini artırarak, ISO'yu biraz daha artırarak, bu saatten sonra belki PS'de exposure artırarak, yada dün akşam burada adı geçen dodge/burn vs ile...)
Son fotoğraftaki renk, ortam ışığından da kaynaklanmış olsa, DNG çektiysen gerçek rengine dönüştürüp yada olmuyorsa S/B paylaşabilir misin?
Ukelalığımı maruz görün... burada paylaştığımız fotoğraflara sadece güzel olmuş demek yerine üşenmeyip niçin güzel, neresi güzel yada herhangi birşey daha farklı olabilirdi şeklinde yorum ve eleştiri eklersek, eşsiz bir dostluk ve sıcaklık oluşmuş topiğimizde soğuma olur mu dersiniz? Bence fotoğraflarımızda ve makinamızı daha verimli kullanmaya başlamamızda daha hızlı bir ilerleme kaydetmeye yardımcı olur.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
027730 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
029924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk