netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

nırmalde boyutları sayfaya uygun olacak şekilde ayalrarım ama bu aralar yorgunluktan unutmuşum hamsiköy..

NR kapalı idi,unutmuşum. Ortam karanlık bir ortamdı, tripod olmayınca İSO ya yüklendim. noise etkisi oldukça belirgin olmuş. PS ile oynamadım noise için, pek bi bilgim yok. ancak diğer progrmalarda hallediliyor. sonradan tecrube ettim.

teşekkürler. )))

Tarih: 1 Eylül 2007, 00:42 - İp: 85.***.**9.36
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Teşekkürler arkadaşlar.Sitede bir kontrol paneline girip tek tek her fotoğrafçının siteye gönderdiklerini değerlendirme ve siteye üye olmayan ama gönderdiği fotoğraflar ile başvurusunu yapanları +,- şeklinde puan verme imkanım olmuş.
Tabii değerlendirme listesinde kendi adımı göremiyorum.Ve kendi fotoğraflarıma artı veremiyorum.

Serkan bencede köprünün dik kadrajlısı siteye girmeli idi.

Arkadaşlar inşallah başka arkadaşlarda siteye katılırda Türk Pentax çıları olarak ülkemizi fotoğraflarımızla insanlara gösterme, tanıtma fırsatını en iyi şekilde değerlendiririz.

Hamsiköy söylediğin konu hakkında bazı forumlarda yazılar okumuştum.Ama kullanıcı hatası olabilir diye düşünüyordum.
Ama senin yazından sonra yarın tekrar Bükey ile görüşüp LL-80 e döneyim o zaman.
Uyarın için teşekkürler.

puspus noise li görünen fotoğrafı raw mı çektin.
Raw çekip işleme sırasında pozlamayı arttırdığın her stop bir yüksek ıso anlamına gelir.
Yani 800 iso da çektiğin bir raw fotoğrafı işleme sırasında pozlamayı 1 stop arttırırsan elde edeceğin jpeg çıktı 1600 ıso karşılığı olacaktır.Ve noise miktarı artacaktır.
Sende fotoğrafı farkında olmadan böyle bir işlemden geçirmiş olabilirsin.

#as' tarafından 01.09.2007 00:58:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Eylül 2007, 00:57 - İp: 88.***.**6.86
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

daha review yazıyo dikey kadraj belki oda girer.

Ah ah :D 70-300 le :D alacak olsalar .

Tarih: 1 Eylül 2007, 01:00 - İp: 88.***.**9.236
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Serkan aslında bayağı bir insan yarasa lafını duyunca mağarayı terketti.Bizde elimizde flaş ,makina, doğru yarasa aramağa.
Derken bir tane buldum ve çektim.Mağaranın tavanından yüzüme ,makinaya habire sular damlıyordu.Makinadan tarafa korkum olmadı ama tam çekim sırasında objektifin camına su damladığında makina zaten karanlık ortamda fokusta zorlanırken önü ıslak lens le fokusu hiç yapamıyordu.
Anlayacağın beni bayağı uğraştırdı bu fotoğraf.

Fotoğrafı bilgisayarda açıp görünce yarasanın kulağı ile yüzünü kapattığını farkettim.

Bana bayağı ilginç geldi.Bu hayvanların gözü görmüyor diye biliyordum ama demekki flaşın sert ışığını farkedebiliyorlar.

Tarih: 1 Eylül 2007, 01:10 - İp: 88.***.**6.86
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili puspus; fotolar çok güzel bence, devam.

sevgili hamsiköy; amerikadan fedex ile lens getirttiğini söylüyorsun, biraz detay verir misin? toplam fiyatı ne kadardı? gümrüğe nasıl takılmadı? Bildiğim kadarı ile 100 USD üzeri bir şekilde (şans eseri seçilmezse) gümrüğe takılıyor diye biliyorum. Bu konuda bilgi verirsen sevinirim, yoksa dediğin gibi Bükey'i daha çok bekleriz biz. Bir yedek batarya için 3 ayı aşkın süredir bekliyorum.

Tarih: 1 Eylül 2007, 09:25 - İp: 88.***.**4.77
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili endorf,
Yedek pili de Japonya'dan almıştım. Japonlar, Japon postası 3-4 gün içerisinde size ulaştırır diyorlar, ama 1 haftada geliyor.
Söylediğin gibi $100 sınırı var, bu sınır bayram ve yılbaşı gibi hediye gönderme dönemlerinde $400.

Hürriyet gazetesinden ilgili bir yazı
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/5409513.asp?yazarid=18&gid=61

Diğer yöntemler tüm ayrıntısıyla burada... tıkla.

Tarih: 1 Eylül 2007, 12:14 - İp: 88.***.**7.32
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili endorf,
gümrüğe takılmasından korkma, ödeyeceğin alt tarafı biraz vergi ve KDV. Onları zaten fazlasıyla ödüyoruz, buradan alınca da.

Tarih: 1 Eylül 2007, 15:07 - İp: 88.***.**7.32
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, tüm fotoğraflar harika ellerinize sağlık. Tek tek yorum yapamadığım için kusura bakmayın.

Sevgili Ahmed, Serkan ve Adnan Pentax Photo Gallery deki başarınız için tebrik ediyorum. Gurur duydum.

Serkan, galeriye istediğin lensle katılabilirsin. Galerinin "Submission Rules & Instructions" daki 5 no. lu kuralı:
"Photographs submitted to the Gallery must be shot by a PENTAX SLR." şeklinde değiştirildi. Eski kural:
"Photographs submitted to the Gallery must be shot by a PENTAX SLR and PENTAX LENS." şeklinde idi.

#erex' tarafından 01.09.2007 16:48:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Eylül 2007, 15:31 - İp: 88.***.**8.227
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

teşekkürler erex abi

oo süper o zaman amati :D banko preminum gallery 'e oynar.Benden preminum gallery'e 1 foto girer girmez :D

izmir forum

#onixon' tarafından 01.09.2007 16:04:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Eylül 2007, 15:48 - İp: 88.***.**9.236
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan' cım, Premium Gallery' e niye giremiyesin ki? Geçmişte çektiklerini değil gelecekte çekeceklerini düşün Bu son Zara Zafer Abidesi de güzel olmuş.

Epeydir fotoğraf yükleyemedim. Bu RAW çekim iyi de beni epey yoruyor. Ayda ortalama 900 kare çektiğimi düşününce..

Bu arada RAW imajlarınızı tam ekran ve hızlıca görmek için ACDSee Pro 2.0 tavsiye ederim. "Raw Preview" kısmında "High quality Pass" seçeneğini iptal ederseniz imajlar arasında çok daha hızlı gezinebiliyorsunuz. Deneme sürümünü sitesinden, 2.0.174 public Beta sürümünü bu LINK den indirebilirsiniz.

Bir kaç deneme:

Sigma 17-70mm

Sigma 17-70mm

Sigma 70-300mm

Sigma 17-70mm

Bir Pano denemesi:

Büyük boy için:

Tarih: 1 Eylül 2007, 17:25 - İp: 88.***.**8.227