netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

f16 ve iso200 olmamış onun dışında havanın durumuna göre güzel çıkan bir manzara daha iyilerini çekebilirsiniz.
f11 ve iso100 daha iyi anlaşıp daha iyi çıkabilirdi kanaatim

3 kaya parçasının sis doğru simetrik kaybolması hoş bir derinlik vermiş.Hangi tepe burası?
Kabul ederiz :D hehheeh

#onixon' tarafından 04.09.2007 00:34:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Eylül 2007, 00:34 - İp: 85.***.**9.219
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar selam.
Tatil ayrılığı sonrası 20 sayfayı bir çırpıda okudum. Yine harika fotolar var. Ellerinize, gözlerinize sağlık. Bir ara çektiğim fotolorı değerli görüşlerinize sunarım.

As,Onixon, Amati sizleri tebrik ediyorum. inanın çok sevindim.

Erex ve As üstadlardan yine çok değerli bilgiler var. Teşekkürü borç biliyorum.

Sevgili Hamsiköy, yeni gördüğüm bir mesajında 12-24 fotoları istemişsin. Altta hemen hazır 4 taneyi verdim.

Bu arada benim makine 2gb üzerindeki kartları görmüyor. Kısa süreliğine uğradığım İstanbul'da Aras fotoda 8 gb'lik SDHC kart denedik. Benim makine görmedi. Aynı kartı hazır sıfır orjinal yazılımlı K10D ile Samsung'da denedik her iki makine de gördü. Aras fotonun yönlendirdiği Nimet Abla'nın karşısındaki bir servisten bilgi aldım. Bir arıza tespit etmedi, belki 1.30 version yazılımdan kaynaklanabileceğini söyledi. Vaktim olmadığı için daha fazla ilgilenemeden Ankara'ya döndüm. Merak ettiğim gerçekten son version yazılımda böyle bir problem olup olmadığı. Bu konuda bilginiz varmı? Önümüzdeki günlerde Bükey Foto ile görüşüp daha detaylı bilgi almaya çalışacağım. Sonucunu sizlerle paylaşırım.

Haepinize saygı ve sevgiler.

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-09-03

Tarih: 4 Eylül 2007, 02:55 - İp: 85.***.**7.106
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bu arada 16-50'nin in iç yapısı

foxfo abi hoşgeldin 3 numara çok güzel durmakta

Tarih: 4 Eylül 2007, 14:19 - İp: 88.***.**4.98
lalzemheri
lalzemheri (üye)
İstanbul / Meraklı

Sırasıyla

Dragos
Büyükada
Yalova

Tarih: 4 Eylül 2007, 14:53 - İp: 88.***.**0.132
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili foxfo,

v 1.30 yükledikten sonra, kartları tanımada sorun yaşamadım. 4GB SD kart da, SDHC kart da sorunsuz çalışmaya devam ediyor.

Şimdilik, Sigma 10-20 ile 12-24 yanyana karşılaştırma imkanımız olmadığı için çektiğin fotoğrafları görerek aynı kareleri 10-20 ile çektiğimi hayal etmek istemiştim. Şaşırdığım bir nokta 10 ile 12 mm görüntüleri arasında saç teli kadar genişlik olsa bile farkı hissedebiliyorum.
Cam gibi görüntü veren (gerçekten camdan yapılmışlar galiba) eski sabit lensler ile karşılaştırınca, yeni lenslerin camları plastik karışımlı olduklarından mıdır bilmem biraz keskinlik farkı var gibi hissediyordum. O kadar olmasa da 10-20 gözüme 12-24'den yarım adım daha olumlu yönde göründü. diğerlerinden daha keskin görünen 3. fotoğrafta, duvar ilk yuvarlak sütuna kadar net iken sonrasının keskinliğinin yada netliğinin azalması f:11 için bana garip geldi. Daha ilerilere kadar aynı netliğin devam etmesini istesem çok şey mi beklemiş olurum? Çok yakına odaklamış olabilir misin?
Doğrusu eski sayfalarda çalışma masasından odanın içerisini çektiğin iki ayrı fotoğrafında 16-45 ile 12-24 arasında hissedilir düzeyde 16-45 lehine fark vardı gibi hatırlıyorum.
Sigma 12-24'ü bir de FF makinada denemek lazım.

#hamsikoy' tarafından 04.09.2007 21:03:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Eylül 2007, 20:57 - İp: 88.***.**4.56
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Genel olarak croplu makinalarda croplu lensler FF lenslerden daha iyi görüntü verir demek doğru mudur? Hani fizikten anlamam ama, FF lensleri kullandığımızda croplu sensörümüzün dışında kalan kısımlara denk gelen makina içerisinde başıboş dolaşan ışık huzmeleri görüntüyü bozmaz mı?

Yoksa siz, makinamızın kutusundan çıkan, vizörü kapatmaya yarayan "ME vizör kapağı"nı her tripod kullandığınızda kapatmıyor musunuz?

Tarih: 4 Eylül 2007, 20:58 - İp: 88.***.**4.56
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sevgili Hamsiköy,
Gönderdiğim fotolar lensi ilk aldığım günlerde bilinçsizce, hiç bir şey bilmeden (gerçi hala bilmiyorum), rastgele çektiğim fotolardı. Lensi boyutlarından dolayı yanımda taşıyamadığımdan çok da kullanma fırsatı bulamadım. Açıkçası senin çok ince noktalardaki tespitlerine hayranım.
İleri ki günlerde lensi verdiğin bilgiler doğrultusunda dener sonuçlarını yüklerim.

Dediğim gibi hala neyin ne olduğunu bilmediğimden, ancak öğrenmeye çalıştığımdan, ilişkileri kafamda oluşturmadan rastgele deklanşöre basıyorum. Bilgim olmasına rağmen, her nedense şimdiye kadar vizör kapağını kullanmadım. Ama şimdi sen söyleyince bu bilgi daha iyi oturdu yerine. Teşekkürler.

Tarih: 4 Eylül 2007, 22:51 - İp: 85.***.**9.53
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

sayın hamsıkoy ben ilk kez duydum vizör kapağının kullanılması gerektiğini

neden sadece tripot kullandığımızda ve ne işe yarar acaba biraz açıklayabilir misin?

Tarih: 4 Eylül 2007, 23:28 - İp: 85.***.**3.11
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Ömer merhaba, vizör kapağı tripodlu çekim yaparken sağdan soldan gelecek olası ışık girişlerini önleyip makinenin pozometresinin şaşmasını önlemek içindir. Takdir edersinki tripodsuz elle çekimlerde konuyu netleyip makineyi ayarladıktan sonra o kapağı takmak biraz zor olur sanırım...

Tarih: 5 Eylül 2007, 10:08 - İp: 212.***.**7.114
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar dpreview de birisi K10D ile 40D nin ISO karşılaştırmasını yapmış.
Görmek isterseniz LİNK BURADA

#as' tarafından 05.09.2007 10:18:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Eylül 2007, 10:14 - İp: 88.***.**6.86