Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
nicolayy :d deve tükürmeden portreyi çekmişiz :D
shn58 hoş fotolar havalarda bulutlar bu aralar yoğun =) doğal difüzörler
Teşekkürler arkadaşlar.
Aynı gece Pamukkalede yaptığım başka bir çalışma daha.
Fotoğraf manuel çekimde 20sn.lik pozlamada travertenlere gelen spot ışıkların 15sn önünü kapatarak çekildi.
Spotların ışığını önüne geçerek kapatan arkadaşım gantry e teşekkür ederim.
Pentax K10D
Pentax 50-200mm.
as gene güzel bir kare,bende çıkıp az buçuk birkaç şey çeksem iyi olacak :D
Teşekkürler Serkan.
Adnan hocam Allah nasip ederde yolum oralara düşerse bana gece çekimi dersi vericen yoksa kendimi travertenlerden aşşa atarım
Adnan abi pamukkaleyi konuşturmuşsun.
nikolay hoşgeldin tatilden . hoş fotolar. s
çok güel kareler arkadaşlar.
ailemle maşukiye ye gittik. gitmden evvel sitedeki "tül etkisi" fotolarını inceledim, çalıştım. bi kaç kare. inşallah beğenirsiniz.
bu da piknik ateşinden.
Mehmet , puspus teşekkürler.
Mehmet buralara gelirsen beklerim ,bana özelden ulaş.
Birlikte çıkar dolaşırız.Zaten bende yanıma kafa dengi,çalışırken sıkılmayacak arkadaşlar arıyorum.
Tek başına çalışmak zevkli olmuyor.
puspus tül etkisini verebilmişsin.Birde güzel kompozisyon kurabilirsen bu iş tamamdır.
nicolayy fotoğrafların çekim yerlerini belirtirsen bilgilendirme açısından iyi olur.
Şelale fotoğrafı düdenmi.
shn58 gündüz çekimlerinde F/13 diyafram değerlerine çıkmazsan keskinlik açısından daha iyi fotoğraflar çekebilirsin.
Elimizdeki orta seviye lensler genelde F/11 ve üzerinde keskinlik kaybediyor.Ayrıce exiflere göre renk doygunluğun ,kontrast seviyelerin makina içinde yüksek konuma ayarlanmış.Bence bunları normal seviyeye göre ayarlayıp çekim yapmak daha sonra gerekirse P/S arttırmakla daha iyi sonuçlar alabilirsin.
Mesala kontrast ı hard konumunda yaptığın bir çekimde kadrajın az pozlanan bölgeleri ile fazla pozlanan bölgelerinde detay kayıplarına uğrayabilirsin.
Kaybettiğin detayları P/S de geri getirmen çok zor olur.
Birde gördüğüm kadarı ile Lazutunda makina içi ayarlarının tamamı hardda.
Tavsiyem normal ayarlarda çekim yapıp gerekiyorsa ayarları P/S de arttırmak yönünde.
Kolay gelsin.
Puspus çok güzel olmuş. derler ya fotoğraf gibi...
Kartpostal kıvamında keskinlik ve renkte... Üsdadın da dediği Komposizyon katarsan... dadından yenmez...
puspus,serkan teşekkürler
as evet düden deveye de didim de rastladım bizim evin önündeydi
adnan abi tavsiyelerin için teşekkürler. [>:D
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
023630 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028524 Oca. 2025, 12:21