netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

''Bu arada benim makine 2gb üzerindeki kartları görmüyor. Kısa süreliğine uğradığım İstanbul'da Aras fotoda 8 gb'lik SDHC kart denedik. Benim makine görmedi. Aynı kartı hazır sıfır orjinal yazılımlı K10D ile Samsung'da denedik her iki makine de gördü. Aras fotonun yönlendirdiği Nimet Abla'nın karşısındaki bir servisten bilgi aldım. Bir arıza tespit etmedi, belki 1.30 version yazılımdan kaynaklanabileceğini söyledi. Vaktim olmadığı için daha fazla ilgilenemeden Ankara'ya döndüm. Merak ettiğim gerçekten son version yazılımda böyle bir problem olup olmadığı. Bu konuda bilginiz varmı? Önümüzdeki günlerde Bükey Foto ile görüşüp daha detaylı bilgi almaya çalışacağım. Sonucunu sizlerle paylaşırım. ''

1.20 yüklü bende..H.buradadan 8gb ozc aldım class6..Sorunum yok...1.30 da ne olur bilmem...update etmesemmi??

Tarih: 7 Eylül 2007, 00:12 - İp: 88.***.**7.113
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

canbasri 1.30 u yüklersen sorunun çözülür.
1.20 de bazı sıkıntılar vardı.

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sizlerinde fotoğrafları çok güzel.Tebrikler.

Ahmed bu VL125 i herkesin başına sardı.

Lens gerçelten çok iyi.Makro için şuan en iyi seçim.

Serkan star lar bir haftaya geliyor diye duydum.

Sen 16-50 yi bir incele bakalım.Beğenmezsen benim 16-45 i sana veririm.

Tarih: 7 Eylül 2007, 01:18 - İp: 88.***.**2.37
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fiyatta anlaşabiliriz.16-50 yide görelimde,

Tarih: 7 Eylül 2007, 10:22 - İp: 88.***.**7.189
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat tüplü makro nefis olmuş.

AS, herzamanki gibi mükemmel bir kompozisyon

Fhakguder, Palabıyık' ın portresi ve ifade güzel olmuş. Uludağ' ın havasından suyundan mıdır bilmem bu adam hiç yaşlanmamış maşallah. Yaklaşık 10 yıl önce de böyle idi.
Manzara fotoğrafın da çok hoş olmuş, hatırladığım sende var, keşke polarize filtre ile çekilseymiş. Eline sağlık.

Ironsailor, makrolar güzel eline sağlık. yalnız f/7.1 ve f/8 biraz düşük kalmış sanırım. f/10-11 gibi değerlerle objenin daha büyük bir kımını net alana dahil etmek mümkün olabilir. özellikle böyle çektiysen ukalalığımı bağışla.

drk_m, fotoğrafların, "fotoğraf dediğin aslında ışıktır" lafını kanıtlıyor.

#erex' tarafından 07.09.2007 11:37:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Eylül 2007, 11:36 - İp: 212.***.**4.118
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Erex,teşekkürler. Pala'yı çok eskiden beri tanıyorum, hep aynı. Kendisi 80 yaşındayım diyor, ama garsonların ifadesine göre 90 ın üzerinde. Hala masalardan hesabı kendisi topluyor.İçki satmasını engellemeye çalıştıkları için turistik işletme ruhsatı almaya uğraştığını anlatıyordu bize.
CP filtrem henüz yok. ABD'den bu ay içinde dönecek bir yakınıma verdiğim siparişlerin içinde var, onu bekliyorum.

Tarih: 7 Eylül 2007, 12:28 - İp: 62.***.**9.90
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

VL 125 in fiyatı nedir bilen var mı? sayın arkadaşlar.

Tarih: 7 Eylül 2007, 14:44 - İp: 195.***.**7.65
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Yok bende sorun yok o foxfonun yazısından alıntı.tırnak içinde olan yerler....Bende versiyon 1.20 ama 8 gb ile sorunsuz şekilde çalışıyor..Foxfonun dediğine göre 1.30 muş sürümü ama sorun yaşıyormuş...Bende problem yok..

Tarih: 7 Eylül 2007, 17:58 - İp: 88.***.**1.221
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 7 Eylül 2007, 21:40 - İp: 85.***.**5.81
nicolayy
nicolayy (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 7 Eylül 2007, 21:58 - İp: 85.***.**5.81
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ironsailor özellikle s\b foto çok güzel. elinize sağlık.

adnan abi kartpostal tadında bi fotoğraf.eline sağlık

fhakguder,nicolayy ellerinize sağlık

yine pendikten fotolar

Tarih: 8 Eylül 2007, 12:22 - İp: 85.***.**2.46