netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 9 Eylül 2007, 19:59 - İp: 88.***.**3.145
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar bu arada AİLE nin küçüldüğünün farkında mısınız, yoksa bana mı öyle geliyor. Topikde artık göremediğimiz arkadaşlar var. K10D si olduğu halde topiğe hiç uğramayanları saymıyorum. Belki de topiği fazla amatör buldular, daha pro forumlara veya daha fazla pozitif yorum almak için sadece galeri kısmına takılıyorlardır. Ben bu topikdeki AİLE fertlerini gerçekten çok sevdim ve hep burada olmaya çalışacağım. Bu vesile ile topikteki tüm arakadaşlara bir kez daha saygılarımı sunuyorum.

Sevgili Nicolayy, deve portresi detay ve netlik açısından çok iyi olmuş. Manzara da nefis, patlama için HDR den başka şans da yomuş zaten. Eline sağlık.

Sevgili Shn58, bulutların ihtişamını çok güzel yansıtmışsın, eline sağlık. Dikkatimi çeken bulutların hatları biraz sert. Belki doğal halidir ama sharpen sırasında radius değeri fazla gelmiş olabilir mi?

Sevgili AS, mükemmel bir kare daha, eline sağlık. Ekip çalışması da iyi sonuç vermiş

Sevgili Puspus, tül etkisi çalışmaları bence de iyi sonuç vermiş. Malesef kuraklık nedeniyle Maşukiye' de su kalmamış ve bir karış suda ancak bu kadar kadraj çıkardı zaten. Eline sağlık. Şansa fotoğrafta patlamış alan oluşmasına neden olacak farklı ışık yokmuş. Uzun pozlamalarda farklı ışık alan alanlar gerçekten problem olabiliyor. Piknik ateşindeki detaylar ve renk geçişler çok başarılı. Tebrik ederim.

Sevgili Ahmed' cim, ben fotoğraf yüklemeye çalışırken senin fotoğrafını görmemişim. Büyülendim adeta, kendimi çiçeğin içine doğru uçan bir sinek gibi hissettim. Emeğine gözüne sağlık kardeşim.

Sırf değişiklik olsun diye bir kaç kuş fotoğrafı denememi paylaşmak istedim.

Hepsi Sigma 70-300mm ile Jpeg çekim, elde.

#erex' tarafından 09.09.2007 23:30:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 20:12 - İp: 88.***.**0.248
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar uzun uzun yazamadım ama büyüklerimizin adını vererek (Erhan abi,Adnan abi) hepinizin fotoğraflarını çok beğendiğimi bilmenizi isterim.Ellerinize sağlık.

Tarih: 9 Eylül 2007, 20:30 - İp: 88.***.**3.145
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Efsana(Ahmed) geri döndü...

Erhan Abi'nin yeşili ve kuşları mükemmel...

yaz aylarında genelde tatilde oluyorlar sanırım

yazın büyüsü; üretkenliği fotoğraf anlamında, belki sadece siteye yükleme anlamında eksik bırakıyordur, bu arkadaşlar buhar olmadı ise...

o halde büyüklerimizden önderlik edip, AİLE yi toparlamasını, bunuda küçük bir gezi organizyonu ile yapabilir diye düşünüyorum...

Tarih: 9 Eylül 2007, 20:46 - İp: 88.***.**3.217
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 9 Eylül 2007, 21:09 - İp: 88.***.**3.145
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Erex abi kuşlar güzel 70-300 le kuş kovvalamaca turları

amati çiçek kontrast,renkler ve sunum çok güzel.
Sen nerelere kaçtın bakem usta gene sahil bulmuşu bir yerlerde

puspus teknik gelişiyor,

Bendende iki kare bugün sultanahmette biraz yürüdük

başlık iyidir herkes uğramalı bence. [>:D

Tarih: 9 Eylül 2007, 21:29 - İp: 88.***.**9.158
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed, suyun renginden göl kıyısı olabileceğini düşündüm, kompozisyonon güzel olmuş.

Sevgili Serkan, kubbe ve dikilitaş fotoğraflarına bayıldım doğrusu. Özellikle kubbe çok nefis olmuş. Eline sağlık.

Tarih: 9 Eylül 2007, 22:20 - İp: 88.***.**0.248
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili puspus; fotolar çok güzel..
sevgili erex; sigma'lı fotolardaki netlik muhteşem olmuş, tebrikler. diyafram değerini yazabilir misin?
sevgili amati çiçeğin içine düştüm, benim 100 mm macro da bu kadar derinlik hissi oluşmamıştı, bu lens gerçekten çok iyi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 23:12 - İp: 88.***.**6.123
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili Endorf, bu sayfadaki kuş fotolarını kastediyorsan:
1. f/5.6 1/400 ISO:320
2. f/10 1/100 ISO:250
3. f/14 1/160 ISO:320

Exif bilgilerini görüntülemek için, FireFox kullanıyorsan "exif viewer" extesion u yüklemeni tavsiye ederim. IE kullanıyorsan "PhotoMe" programını BURADAN yükleyebilirsin.

#erex' tarafından 09.09.2007 23:33:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Eylül 2007, 23:29 - İp: 88.***.**0.248
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

VL 125 isteyen varsa 850 USD'ye getiriyorlar.
http://www.fotokritik.com/forum/49598

Tarih: 9 Eylül 2007, 23:55 - İp: 85.***.**3.140