Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
2-3-4 süper [>:D:D
Erhan abi özlettin kendini, güzel ve engün yorumların bize ışık tutuyordu...
2. ve 4. çok güzel olmuş... gün batımını hep sevmişimdir,, usta objektiflerden de başka keyifli oluyor...
erex; fotoğraflar gerçekten güzel ama 4. bir ayrı güzel.
Bu arada yanlışım varsa düzeltin: panorama görüntü için 360 derece görüş açısı veren bir fotoğraf çekmek gerekmiyor mu?
hatta şöyle bir aparatla çekilmiyor mu?
Sevgili Serkan, Sinan ve Meliksahu değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Serkan, haklısın. 1. fotoğraf kadraj kurbanı oldu. ifadeyi bir türlü yakalayamadım.
Panorama ise tam bir deneme, ciddiye almayın
Meliksahu, Panorama yada panoramik fotoğraf: normal bir objektif veya insan gözü ile net olarak görülebilen alandan daha geniş bir alanın fotoğrafının çekilmesi veya elde edilmesidir. Yani panoramik fotoğraf özel makina, lens ve senin bahsettiğin gibi araçlarla çekilebileceği gibi ayrı ayrı çekilmiş fotoğrafların dijital ortamda veya print esnasında birleştirilmesiyle elde edilebilir. 180" veya 360" olma zorunluğu yoktur. Hatta geniş açı ile yeterince geniş bir alan kapsanarak çekilmiş fotoğraflardan alt ve üst tarafından kesilerek panorama benzeri fotoğraflar elde edilebilir.
#erex' tarafından 01.09.2007 22:34:12 tarihinde düzenlendi.
açıklaman için teşekkürler erex. aydınlandım
arkadaşlar fotoğraflarınız için tebrikler.. hepsi çok şıklar..
ahmed abi, senin bu hızlı ilerleyişini çok taktir ediyorum. iş hayatını nasıl götürüyorsun orasını merak ediyorum orada da bu kadar hızlı ve başarılıysan..
)
uzun zamandır benim tüple soligor'u takmıyormuşum makinaya.. onu farkettim : benden de bir macro:
:d bu böcekler size bir gün dava açacaklar :D göreceksiniz
pentaxphoto gallery'e atabilirsinde,acayip yüklenmişler çok yoğunluk var geri dönmeleri zaman alabilir :S
#onixon' tarafından 02.09.2007 00:36:25 tarihinde düzenlendi.
Pentax okuduğum bir habere göre Pentax dslr piyasasından vazgeçebilirmiş. Ben öyle yorumladım.
http://www.amateurphotographer.co.uk/news/Pentax_645_Digital_no_longer_priority_news_139145.html
bir de siz bakın isterseniz. Haberden çıkardığım sonuç "Pentax önceliği dslr'dense daha üst sınıflara vermeye karar vermiş"
Yine de az çok lensleri, aparatları vardı. Bunca şeyi bir anda silebilir mi? onu da düşük bir ihtimal olarak görüyorum.
OrtaFormat o
Orta formatı biliyorum. Daha üstü var mı onu bilmiyorum. Orta format olduğuna göre bunun bir de üzeri olmalı dedim. ama ne olduğunu çıkaramadım
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
023430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk