Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
AS tebrikler.
Ahmed, Serkan ben alınmamanız için bir neden göremiyorum. Şimdiden tebrikler.
As, tebrik ederim
Serkan, Ahmed size de şimdiden hayırlı olsun.
Tebrikler arkadaşlar , Serkan senin portren bile iş yapar kardeşim. Bir ara denk gelirsek beni de çekelim abi. Veya inceliklerini anlatta kendimizi ışınlayalım senin boyuta. Selamlar
ehhehe tabiki :D broncolor marifeti :D birazda
Pentax Photo Gallery artistlerimizi canı gönülden kutlarım.
Burası sadece Pentax lenslerle çekilmiş fotoğrafları mı kabul ediyor? diğer lenslerle çekilenler buradaki galeriye eklenemeyecek yani.
sevgili AS, şubat ayından beri Canan hanım ile defalarca yazışmalarımızda, almak istediğim diğer lensler ve aksesuarlar gibi LL-80 için de ellerinde olmadığını, stok durumunu soracağını ve bana haber vereceğini bildirdi. Aylar geçti durumda değişiklik yok. Sonunda geçen hafta Japonya'daki bir Pentax bayisinden postayla aldım. Bükey'de torpilin varsa bana da bir "hamili yakinimdir" kartından ver, bir dahaki siparişlerimi Canan Hanıma değil sana ileteceğim.
Orijinal odaklama ekranındaki çizgiler kadar belirgin değil, çok ince, dolayısıyla ışık durumuna göre bazan ne yazık ki görünmeyebiliyor.
LL-60 gibi ekranı üçe bölmüyor, dörde bölüyor, niye? Olması gereken üç bölümlü eski LL-60 değil mi? Elimdeki bütün kitaplar altın kesim ve 3 rakamından bahsediyor. Fotoğrafçılık tekniğinde yeni bir gelişme mi oldu?
Bu arada çıkarıp takması, umduğumdan daha kolaymış. (Vukuatlıyım, meraktan bir lensi sökülebilen tüm parçalarını sökerek 88 parçaya dağıtmış sonra toplayamamıştım, doğrusu FM tamircileri de toplayamadı ya)
İzmit'te bayram geçidi şehir içindeki dar caddelerde yapıldı, yer değiştirerek ayıklayamadığım arka planda yer alan konu ile ilgili olmayan lekeleri(!) PS'de böyle ayıklayabildim.
#hamsikoy' tarafından 31.08.2007 11:05:07 tarihinde düzenlendi.
Sayın hamsikoy arkaplan,kes biç işlemleri için mask pro plugin i öneririm mükkemeldir...5 dakikalık 1-2 öğretici videodan sonra kullanmak kolay..
sayın hamsikoy "ayıklayamadığım arka planda yer alan konu ile ilgili olmayan lekeleri(!)" dediğine göre kızdırmışlar seni cumhuriyet bayramında ne olaki konuyla ilgisiz
sevgili canbasri, plugin önerin için özelden de teşekkür ettim. İnceledim gerçekten çok işe yarayacak bir şey.
sevgili shn58, bayramda fotoğrafını çektiğim objelerin arka planında gözümü tırmalayan beni çileden çıkaranlar: reklam panoları, dükkan vitrinleri ve tabelaları, çöp bidonları, kirli camlı simit satıcıları, burnunu karıştıranlar vs.
sevgili onixon, son bir haftadır bacağım artık beni kısıtlamayacak kadar tamamen iyileşti. PS müdahalelerinde sadece ufak tefek oynamadan kasıt nereye kadar? Yani sınır özellik ne? Ne anlaşılır ne anlaşılmaz?
Ben naçizane, exif bilgilerinde PS'den çıktığı görülen tüm fotoğraflarda her şey yapılmış olabilir diye düşünürüm.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
023430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk