netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

wedath gün batımı fotosu harika eline sağlık.

hsnysl oralara gitmiş kadar oluyoruz valla eline sağlık.

pazarbey k10d alırsa şaşırmayın demiştim fuardan sonra,çok güzel bakıyodu makinaya

Tarih: 27 Ağustos 2007, 11:05 - İp: 195.***.**8.122
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Fotograflar gerçekten çok güzel herkesin ellerine sağlık.bende 2 fotograf ekliyorum. İncir çekirdeğini doldurmayacak şeyler ama!!

Herikiside VL ile cekildi.İlk foto body flash+uzatma Tüpü+ayak+PL filtre. Fotolarda yansımayı gidermek için her yolu denedim,başka yüzeyden yansıtma, aydınger ama ışık parlamalarını gidermek mümkün olmadı.O nedenle 1 fotoya biraz PS uyguladım biraz netlik gitti yansımalar çok azaldı.2 cisinde ek olarak FGZ540 kullandım.Biraz crop var.PS uygyulamayınca iç organ vari bir görüntü ortaya cıkıyor.Meyve sulu ve ballı olunca bundan kaçış yokmu yoksa bu yansımaları engellemenin başka yolu varmı.

Tarih: 27 Ağustos 2007, 17:41 - İp: 212.***.**2.44
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ironsailor detayalara inmişiz =)

Tarih: 27 Ağustos 2007, 22:49 - İp: 85.***.**0.79
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

çok güzeller..

kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar..

Tarih: 27 Ağustos 2007, 23:52 - İp: 88.***.**8.91
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

1 saattir damda bekliyorum, bulutların arasından ara sıra ayı gördüm ama mars yok, gören oldu mu?

sevgili ironsailor, AS'nin anlattıklarını uygularak yansımalar büyük olunca patlamış yerleri (sağ kaportada) buradaki gibi kurtarabiliyorum artık, seninkinde çok sayıda küçük yansımaları bu yöntemle yok etmeye çalışmak deliye post saydırmak gibi olur.
Bir zamanlar, objeye odakladıktan sonra manuel fokusa alıp tüm ışıkları kapatıp tamamen karanlık bir gece yarısında bulb modda pili zayıflamış bir penlight ile boyama yaparak bir fotoğraf çekmiştim, göndermek için aradım bulamadım, ama hatırladığım çok yumuşak parıltısız bir şey olmuştu (zihni sinir fikri gibi oldu ama)...

#hamsikoy' tarafından 28.08.2007 19:03:55 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Ağustos 2007, 00:59 - İp: 88.***.**9.234
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Bugün yağmurlu havada çektiğim bir kare. HDR uyguladım. Kit lens ile;

Tarih: 28 Ağustos 2007, 21:39 - İp: 88.***.**8.59
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

kıyı güzel görünüyor ama gökyüzü bütün fotoğrafı kaplamış. o kadar ki fotoğraf enine ortadan kesildiği zaman yaklaşık oran tutuyor

Tarih: 29 Ağustos 2007, 09:41 - İp: 88.***.**2.231
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ironsailor eline sağlık.yansımalar rahatsız edicek kadar çok değil aslında.

serkan,hamsıkoy,wedath ellerinize sağlık(wedath sana bi mesaj attım)

Tarih: 29 Ağustos 2007, 09:53 - İp: 195.***.**8.122
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Evet Onixon detaylara fazla girdik galiba. Görenlerin bir kısmı sayende incir yiyemiyeceğiz dediler. Bu arada 2 fotografında çok güzel.

Hamsiköy, bu alanlarla tek tek uğraşmaya belki gerek yok. PS de önce magic wand tool ile bu beyaz alanlardan birini seçip sonra select menüsünden similar ı seçtiğinde bütün bu beyaz alanları seçmiş oluyorsun. Ama burada AS önerdiği işlemi uygulamak bir fayda sağlamıyor çünkü flash patlaması sonucu oluşan bu bölgeler hiç bir detay içermiyor maalesef. Hepsi bu şekilde seçili iken bu parlamaları yok etmenin başka yolu yokmu acaba?

Wedath, Meliksahununda bahsettigi gibi gökyüzü geniş kalmış. Fotografı ortadan ikiye kesersen panorama gibi olacak. Onun dışında güzel bir çalışma olmuş.

Shn58 teşekkürler.

Tarih: 29 Ağustos 2007, 10:18 - İp: 212.***.**2.44
canbasri
canbasri (üye)
Çanakkale / Meraklı

Merhaba..Artık herkesin makine hakkında çokcana fikri olduğunu düşünüyor ve daha öncede cevap arayıp kararsız kaldığım "portre için hangi lens" sorumu huzurlarınızda yinelemek istiyorum...Şuh ötesi portreler istiyorum.En mantıklı seçenekler nelerdir?Saygılar....

Bu arada pazarbey pentaxçı olmama inadından dolayımı gidip samsung aldı ...Olsun dolaylı yoldan oldu genede "pentax...siz anlamadan gelip kalbinizi çalar..ruhunuz duymaz.."

Tarih: 29 Ağustos 2007, 10:37 - İp: 88.***.**2.243