Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Hamsiköy selam.
Hocam Bükeyden torpilim yok ama Canan hanım ve Sinan beyle tanışıklığımız var.LL-80 ni söyledim ama senin LL-60 tavsiyenden sonra bende LL-60 istedim.
Siparişin gelmesinin zaman alabileceği söylendi ama söz konusu parçanın aciliyeti olmadığı için mesele değil.Geldiği zaman alırız.
Serkan,Ahmed selam.
Arkadaşlar PentaxGallery e dahil olmamdan sonra bügün yeni gelen bir maille PentaxGallery e dahil olacak fotoğrafçıların fotoğraflarını inceleyen,fotoğraf ve fotoğrafçıların seçilmesine karar veren ,seçici üyeler arasına alındığımı öğrendim.
Sizlerin 4 er fotoğraflarınıza birer olmak üzere ,birde fotoğrafçının siteye kabulü bölümünde de adınıza oy verdim.
Seçici üye sayısını bilmiyorum ama umarım bu oylar işe yarar.
30 Ağustos Zafer bayramından yararlanıp o günü fotoğraf çekmeye ayırmıştım.
Aşağıdaki fotoğraf Denizli de Kaklık mağarasında çekildi.Yerin 15 metre altında olan bu mağarada traverten oluşumları bulunuyor.
Mağaranın tavanından damlayan sular fotoğraf çekimi için çalışmayı oldukça zorlasada ,makinam tavandan damlayan sulardan tamamen ıslansada ,mağarada 2 saate yakın çekim yapabildim.
İzolasyonlu gövdeye sahip olmayan diğer fotoğraf sever ziyaretçiler makinalarını elbiselerinin altında taşıyıp tavandan damalayan sulardan korumaya çalışırken benim bu konuda hiç bir sıkıntım olmadı.
Sizlere o fotoğraflardan da yüklemeye çalışacağım.
Aşağıdaki fotoğraf mağaranın tavanında asılı olarak duran bir yarasaya ait.
Mağaranın tavanı çok karanlık olduğu için yarasayı fokuslamakta epey zorlandım.
FGZ360 flaş yardımı ile çektiğim bir fotoğraf.
Fotoğrafta crop ve bir parça keskinlik bulunuyor.
Anlaşılan yarasa flaşın ışığından hoşlanmayıp yüzünü kapatmaya çalışmış.
Pentax K10D
Pentax 50-200mm.
Pentax FGZ360 flaş.
#as' tarafından 31.08.2007 21:54:13 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar pentax ı hürriyet gazetesi de kabul etti galiba
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=5330&p=10&rid=1
Adnan abi merhaba.Seçici üye olmna çok sevindim.Oyların için çok teşekkürler abi.
Petax galeride fotografcı arkadaşlarımızdan yana kurul üyemizde olmuş. tebrik ederim Adnan abi, Ahmet abi ve Serkan..
Koç Müzesinden bi kaç kare..
#puspus' tarafından 31.08.2007 22:19:27 tarihinde düzenlendi.
ben bunların boyutlarını ayarlamamışım ya..
büyük görüntü için özür dilerim.
sevgili puspus, genişliği en fazla 1000 pixel civarında yapınca sayfa dağılmıyor. İstersen yeniden yükleyip deneyebilirsin. Bir de marangoz atölyesi ve Rahmi Bey'in odasındaki noise azalır mı küçültünce? Yoksa PS, Neat image yada Noisware'e iş mi düşecek. Makinadaki "noise reduction" açık mı kapalı mı idi?
sevgili arkadaşlar, bazan 1600 ISO'da fazla noise görünmüyor, bazan 320 ISO da rahatsız edici noise çıkıyor... Nasıl oluyor da oluyor? Bunu anlayabilsem yüksek ISO'da düşük noise'lu fotoğraflar çekebilirim, sanıyorum.
Genel olarak noise durumuna etkiyen faktörler nelerdir? bizim makinaya özel şartlar ve ayarlar nedir?
#hamsikoy' tarafından 31.08.2007 23:39:36 tarihinde düzenlendi.
sevgili amati,
Hürriyetteki fotoğrafının çözünürlüğü daha kötü, ismi de türkçe... başka yerden almış olmalılar. Nereden aldılarsa (www.fotofanclub.com) değiştirmeleri için uyarmalı bence, burada gerçeğindeki renkleri ve netliği yansıtmıyor. Sanatçıya ve eserine saygı gereği gerçek fotoğrafı gösterecek şekilde ayrlamalılar web sayfalarını, yada sadece cep telefonu ile çekilen fotoğrafları yayınlasınlar!
Belki de üye olmadığımdan tam ekran göremediğim için kötü göründü benim monitörde.
#hamsikoy' tarafından 01.09.2007 00:06:18 tarihinde düzenlendi.
sevgili AS, ikisi ile ben de tanıştım ve çok hoş bir iletişim kurduk, kendilerine kişisel olarak sevgi ve saygım sonsuz. Ya onların Pentax DSLR'e ilgilerinde yada Pentax'ın onlara (Türkiye'ye) ilgisinde bir sorun var. Bu ürünü 6 ayda gelmeyince daha fazla dayanamadığımdan Doğrudan Japonya'daki bayiden kendim aldım, siparişi verdikten sonra 1 hafta içerisinde elimdeydi, boşu boşuna 6 ay beklemişim. Lenslerde de aynı şekilde sıkıntı yaşadım. 6 aydır getirip getiremeyeceklerini, getirebilirlerse ne zaman getirebileceklerini dahi kesin söyleyemedikleri lensler Amerika'dan FedEx ile 2 günde (yazıyla sadece iki gün) kapıma geldi. Sen acele etme, onlar getirene kadar FF makinalar yaygınlaşır ve ucuzlar zaten. Bakarsın FF'in orjinal odaklama ekranı böyle gridli gelir
Doğrusu LL-60 dört yerine üç bölüm içermesi açısından iyi ama, onu almadım. Hemen siparişi iptal et. Alıp kullananların söylediğine göre, 60 serisi bizim makina ile uyumlu değilmiş, makina pozlama süresini doğru hesaplayamıyormuş. Alanlar iade edip 80 serisine dönmek zorunda kalmış. Yani tek farkları çizgi sayısı değilmiş, yapıldıkları materyalin ışık geçirgenliği de farklı imiş.
LL-60: sadece ist, ist-DS, ist-DS2 için; LL-80: sadece K10D için üretilmiş
Yeni uluslararası görevin hayırlı olsun, tebrikler.
#hamsikoy' tarafından 01.09.2007 00:27:20 tarihinde düzenlendi.
teşekkürler AS iki foto galeriye girmiş.Kalan 2 tanesinden 1 de benim fovorim oda yer alacaktır tahminim.Dikey olan iyi
puspus arabaçok güzel oturmuş makineye hakimiyet kendini hafiften göstermekte.Şimdi iş kadraja kalıyo birazda =)
@as fotodski şeyi hala çözmeye uğraşıyorum :d ben görsem tüyerdim heralde :D
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
023430 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03