netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Valla senin bu avatarın için ayrı bir topik açılıyorsa Serkan için bir değil 100 topik açmak lazım.
K10D de ne çekmiş ama.

İnekli fotonun nesi varmış.
Beğenmedi isen fotoğrafın içinde sen olduğun için gözüne kötü görünmüştür.

#as' tarafından 16.08.2007 02:03:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Ağustos 2007, 02:00 - İp: 88.***.**2.158
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Adnan hocam nehir fotosu harika baş başa da iyi denk gelmiş.

Onixon seni bir yerlerden hatırlıyorum ben dur bakim; hmmm yüzüklerin efendisinde elf rolü oynamıştın sen değil mi? Şaka bi yana ayarları tam olarak yapılınca makinanın neler yapabildiğine güzel örnek olmuş.

shn58 güzel fotolar 1. fotoda alt tarafda ki oymaların ortasındaki ay yıldız dikkatini çekmişmiydi?

Ayrıcana buradan Pazarbeye diyorumki sağırsultan bile ameliyat olup duyar oldu al artık şu dslr'yiiiiiiiiii

Tarih: 16 Ağustos 2007, 02:32 - İp: 88.***.**6.69
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Birde fotoğraf ekleyeyim tekrardan fındığa dönüyorum en kısa sürede tekrar kavuşmak dileğiyle.

Tarih: 16 Ağustos 2007, 02:39 - İp: 88.***.**6.69
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

serkan,erex,as,drk_m teşekkürler

drk_m balondaki yansıma harika eline sağlık,
ay yıldız olurda dikkat çekmez mi

Tarih: 16 Ağustos 2007, 08:46 - İp: 195.***.**8.122
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

shn58,drk_m ellerinize sağlık

Erhan abicim merhaba.Ben de 16-50mm den se 18-50mm ile 16*45mm arasında kaldım sanki.Ama ne yapacağımı bilemedim

180 macro ya gelince.Aslında Sigmanın en iyi iki macrosu 70mm ve 150mm.150mm pentax uyumlusu yok.Dolayısı ile geriye sigma bakılacak ise 70mm ve 180mm kalıyor.Bu noktada iki tane cevap verilmesi gereken soru var.

1.Macro lensi asıl işlevi için mi daha fazla kullanacaksınız,yoksa portrede mi? Eğer cevap portre ağırlıklı ise o zaman AF bir lens almak daha mantıklı.Ancak 180mm portre için fazla bir focal uzaklık olacağından 70mm macro seçilmeli.

2.En önemlisi ise ağırlıklı still life ve flora mı çekilecek yoksa böcek,kelebek vs. haraketli hayvancıklar mı?Bu sorunun cevabı da haraketlilerden yana ise 180mm tercih edilmeli.Flora ağırlıklı ise kesin 70mm.

Ama eğer ben macro çekeceğim ve ne portre performansı ne tele performansı önemli değil derseniz o zaman zaten AF ye ihtiyacınız yok.VL 125mm hem flora hem fauna çekebileceğiniz bir aralığa sahip.Kontrastı ve keskinliği konusunda yanına bir tek Zeiss planar T 100mm f/2.0 yaklaşabilir.Çünki aşşağı yukarı aynı lensler.Fiyat olarak bakınca ise Zeiss 1600 eurolar civarında can yakıyor
180mm ile vl125mm yi birbirinden ayıran en önemli özellik inner focus yapıyor olması ki bu da elde çekimlerde biraz daha rahat çalışma olanağı demek.Sonuç olarak bana sorarsanız hiç düşünmeden VL 125mm alırdım.Aldım da Ama daha çok still life ve flora artı iyi bir portre lensi derseniz gönül rahatlığı ile sigma 70mm macro.

Saygılar Abi

Tarih: 16 Ağustos 2007, 09:09 - İp: 81.***.**8.226
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

hoşgeldin yigitguc,

Serkancım hollywood dan teklif gelirse şaşırma

Erhan Abi haklısın valla kesmeden çekmem lazım... hemen affettireceğim kendimi

drk_m çok güzel kareler... tebrikler...

Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-08-16

Tarih: 16 Ağustos 2007, 10:15 - İp: 85.***.**5.89
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sevgili komutan bigün bizide çağır şu çekimlere, hep dolu tabak çekip yolluyosun pastalar börekler.
Hani diyorum biz bi kenera ilişir senin dolu tabakları fotoğraflamanı bekleriz, daha sonra sırf sana yeni malzeme verebilmek için tabakları boşaltırız Ne dersin
Not: Senin sayende forumda obezite sorunu bş gösterecek bu gidişle

Tarih: 16 Ağustos 2007, 11:30 - İp: 88.***.**5.127
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, eleştrileriniz ve yorumlarınız için çok teşekkürler.

Sayın Erex , teşekkürler yalnız bunlar zaten biraz irice uçurtmalar yamaç paraşütü değiller. Bu uçurtmaları surf üzerindeyken elle kontrol ederek surf yapıyorlar (kiteboard diyorlar bende yeni öğrendim). Kilyos ta çektim fotografı, Sanırım sampiyonalar bile yapılıyor orada.

Yiğitğüç, hayırlı olsun yeniden hoşgeldin.

Shn58, bende ilk s/b fotografı begendim.

Dark-m güzel kareler.

Komutan yine yemek öncesi ve yine tatlı fotografı. Olmuyor boyle. Gördüğüm an midem kazınmaya başlıyor. Alan derinliğini biraz kısa tutmak daha iyi olur gibi geldi bana.

Kolay gelsin

Tarih: 16 Ağustos 2007, 12:15 - İp: 212.***.**2.44
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Serkan, bu arada soylemeyi unuttum portre calışması cok güzel olmuş.

Tarih: 16 Ağustos 2007, 12:26 - İp: 212.***.**2.44
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

drk_m haklısın valla yakında forumdan kovulacağım

ironsalilor; alan derinliğinin fazla oldukları vardı onlar biraz daha iştah kabartıcı olduğu için yüklemedim

Tarih: 16 Ağustos 2007, 12:26 - İp: 85.***.**5.89