Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Pazarbey Pentax K100D ve K10D ile istediği satış rakamlarını yakaladı.Örneğin K10D Japonyada ilk çıktığı geçen senenin Kasım ayından beri en çok satış yapan dslr.
Eskişehirin tramvaylarından bir kare.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
#as' tarafından 15.08.2007 21:27:08 tarihinde düzenlendi.
hayırlı olsun yigitguc
buda bizim nacizane portremiz .Tek ışık
Serkan, değme mankenlere taş çıkartırsın
Hero Nakamura
hoşgeldin yigitguc.
serkan hangi markanın katalog çekimi bu?
adnan abi eline sağlık.eskişehirdeki ıslak yol harika
yiğitgüç hoşgeldin.
bunları mesai saatinde çektim
lensin önüne güneş gözlüğümü koydum.yalandan filtre oldu
![](https://www.netfotograf.com/assets/images/smiley/smiley4.gif)
serkannnnnnnnn bu ne abi
ahahaha
@ shn58 ilk siyah-beyaz açısı,kontrası güzel olmuş.
@amati
Arkadaşlar, Bundan sonra yorum yapmasam da emeklerinize öylesine bakıp geçtiğimi zannetmeyin diye böyle yazdım.
Sinan' cım, tatlılar ve çekimlerin harika ama lütfen şu tabakları kesmeden çekermisin
Ironsailor, bence de SB olan iyi. Yamaç paraşütleri de enteresan olmuş. Farklı bir kadraj ile uçurtmaya benzemekten kurtulabilirdi.
Ahmed, Recep, AS, teşekkür ederim.
Ahmed' cim, kompliman yapmıyorum.(özel mesaj). "Kaynak ateşi" ha.. Neden olmasın. Şaka bir tarafa, 0.2, 0.6, 0.9 da kullansak çoğu durumda diyaframı çok kısmak gerekecek, ve bu durumda çok geniş bir net alan derinliği oluşacak. Her zaman bunu ister miyiz bilmiyorum. Bu yüzden ben en az 2.0 diyorum illaki. Fakat yanımızda 0.9 olmak kaydıyla..
Kamer ile konuşursan benim için de 0.9 77mm ayırtır mısın?
Lens konusuna gelince, haddim olmayarak (çünki kullanmadım, sadece okuduklarımdan) 16-45 Pentax ın keskinliğiyle ünlü lensi. USA fiyatı $300 civarı. Sigma 18-50 ise hemen hemen tüm inceleme sitelerince bu kategorideki en keskin lens olarak değerlendirilmiş. USA fiyatı $419. Pentax f/4, sigma ise f/2,8. Her ikisinde de max f stop 22, fakat Maximum Magnification Pentax da 1:4 iken Sigma da 1:3 (macro olanından bahsediyorum) yani Sigmanın Extension tube' a uyumu daha iyi gözüküyor. Özet olarak F/P oranları bence aynı çıkıyor, fakat salt performans olarak Sigma daha iyi gibi gözüküyor. (dikkat tüm yorumlarım sigma nın macro olanıyla ilgili)
Ben de senden Sigma 180mm Macro için yorum rica edeceğim. İncelediğim kadarıyla bokeh aynı, keskinlikte VL biraz daha iyi. Buna karşılık Sigma IF, yani focus esnasında objektifin boyu değişmiyor. Ancak 180mm olduğundan DOF daha kısıtlı. Ne dersin?
Yigitguc, hoş geldin, yeni mekanın hayırlı olsun.
As, iyi ki Eskişehir' e gitmişsin. Heriki foto da harika.
Serkan, Hasselblad çekimi zannetim bir an. Pentax tüm bu ödülleri hak ediyor gerçekten. En son görüşmemizde (zaten bir kez görüştük ama çaktırmayalım ) akşam olduğu için bu kadar yakışıklı olduğunu farketmemişim.
shn58, 1 ve 2 deki kadrajlar süper olmuş. !. de netlik ve detay çok iyi. 3. de elektrik kasblosu ve ufuk çizgisindeki eğiklik olmasaymış keşke.
#erex' tarafından 16.08.2007 20:17:46 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar sıcak hoşgeldininiz için hepinize teşekkür ederim..
shn58 ortadaki fotoğrafın kadrajı güzel olmuş.
yigitguc Artık Orduyu da bize fotoğraflar ile tanıtmak senin görevin.
Serkan çok güzel bir stüdyo çalışması olmuş.Işığı güzel kullanmış,pozunuda çok iyi vermişsin.Yakışıklılığa zaten söylenecek bir şey yok.
Pazarbey bu fotoğrafı görmesin.Pentaxla fotoğrafı çekilen kişiler hep böyle yakışıklı çıkıyor zannedip kendi fotoğrafını aynanın karşısında çekip ,hayalkırıklığı yaşayabilir.
Avatar yaptığı fotoğrafı görünce aklıma ilk bu geldi.
ÇEktiğin fotoyu gördük as.Şu inekli olanı hani. Sus konuşma daha fazla.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
021030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
027224 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk