netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Eskişehirde Kurşunlu camisinin tavan motiflerinden bir bölüm.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

#as' tarafından 17.08.2007 13:56:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 13:43 - İp: 88.***.**2.90
mirsat
mirsat (üye)
İstanbul / Amatör

AS hocam vaktim olsa çantan ve tripodu nu taşırım. Yeterki sen beni yanına al gezdir. Birşeyler öğrenelim. Selamlar.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 14:08 - İp: 88.***.**1.27
as
as (Üye)

mirsat İzmir de olsan beraber turlardık.Tabii çantamı taşıtmak için değil.
Önümüzdeki ay İstanbula gelme durumum söz konusu.
O zaman Serkan küçük bir tur için ayarlama yaparsa hep beraber dolaşırız.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 15:49 - İp: 88.***.**4.161
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

güzel simetri ve kontrast adnan abi =) sevdiğim tarzlardan biri :D allah izin verirse böle kubbeleri 8mm ile , yeniden gösterecem insanlara.

Gezi birşeyler ayarlanır,aklımda mekan kalmadı

dolmabahçede sahilde
cafede oturulur öğleden sonra çay içeriz merkezi bir yer.Hem tanışmadığımız arkadaşlada tanışmış oluruz

Tarih: 17 Ağustos 2007, 20:14 - İp: 88.***.**8.164
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

sevgili As; şu foto netliğinin sırrını bir açıklasan artık diyorum insanları çatlatma artık

Tarih: 17 Ağustos 2007, 20:41 - İp: 88.***.**9.202
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili AS, Porsuk ve cami kubbesindeki HD inanılmayacak düzeyde. Makinayı da, bu lensi de, çekeni de daha önce konuştuk, bir de acaba Eskişehir'in havası buralardan daha temiz olduğu için mi böyle çıkmış?
Kubbedeki desen, simetri, kontrast, keskinlik ağzım açık seyrettim sanki aynı makinadan bende yokmuş gibi. İstanbul'a geldiğinde mutlaka sana dokunmak, çalışırken seyretmek istiyorum. Doğrusu DA* ile karşılaştırılınca ucuzmuş gibi görünen bir zoom lensten çıkan imajları, prime lensten daha fazla keskin gösterme sırrını da merak ediyorum. (f değeri tamam, kubbe ne kadar derin olsa net verir... DNG dönüştürme aşamasında nasıl seçiyorsun neyi ne kadar yapacağını... işin tekniğini öğreten kitaplar, eğitimler, workshoplar var ama hissetmeyi, koklamayı, neyin nerede ne kadar güzel ve etkili görüneceğini nereden öğreneceğiz, doğuştan mı geliyor sadece)
Bir yerde, PS programı yazanlardan birisi ile çalıştığını söyleyen birisinin makalesinde USM için 20 50 10 ayarı önerildiğini görmüştüm, denedim 85 1'den çok daha kötü oldu.
Dedikodular doğru galiba, senin astigmat ne tarafa çekiyordu, kubbe fotoğrafında saatin tersi yönde dönmüş müsün hafiften, sağ üstteki motif üstten 1-2mm uzakta, yanlardaki kirişler üstte aynı renklerden başlıyor ama altta bir taraf kırmızı diğer taraf beyaz ile bitiyor.
sevgili erex, Kalamış Eskişehir'de olsaydı gökyüzündeki renk tonları böyle güzel olur muydu? filmli makina zamanında üzerinde 50mm normal lens varken, ileri geri yürüyerek hangi zoom aralığını sağlayabiliyordunuz? Yani 50mm'den sonra günlük kullanım için kısa tele ihtiyacı oluyor muydu, 50mm'den sonrası için kaç mm lens mutlaka alıyordunuz o zamanlar?

#hamsikoy' tarafından 17.08.2007 23:48:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 20:50 - İp: 88.***.**7.140
onixon
onixon (üye)

hayata ilk,minik adımlar

100mm 1/60 biraz crop

Shot with PENTAX K10D at 2007-08-17

#onixon' tarafından 17.08.2007 21:09:13 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 21:04 - İp: 88.***.**8.164
as
as (Üye)

endorf,hamsikoy ben ışık koşullarının zor göründüğü durumlarda özellikle ters ışıklı çekimlerde DNG formatını kullanıyorum.
DNG yi silkypix de işliyorum.Burada yapılan ayarlarda da contrast ı averajda tutup kalite olarak fine ı seçiyorum.
Renk olarakta DNG standartı.

Aslında P/S dan daha iyi sonuçlar alınıyor ama kullanım kolaylığı yüzünden Silkypix i tercih ediyorum.

Fotoğraflara PS de hiç keskinlik vermiyorum.Benim fotoğraflarımın P/S girme sebebi astigmatım yüzünde sadece kadraj düzeltmesi için.Gerçi göz hatalı ölçünce oradada hatalı kesim yapabiliyorum ama.

(Benim LL80 ekranlarından almam lazım)

Benim şahsi düşüncem elimdeki pentax 16-45 oldukça iyi bir kopya.Bu optiğin üzerinde sürekli UV takılı olmasına rağmen optiğin kalitesinden çok memnunum.
Sert ışıklı çekimlerimde ise P/L filtremi kullanıyorum.Bu da daha önce söylediğim gibi Hoya nın P/L si.
Fakat P/L yi kullandığım zamanlar arasıra beyaz ayarını değiştirmem gerekebiliyor.
Bunun haricinde filtre ile 16-45 ve K10D çok iyi uyum sağlıyor.

DR konusunda ise K10D oldukça pro kalite sunuyor.Bunda sanırım K10d nin pozlamayı doğru yapmasının yanı sıra benimde doğru ölçüm modunu doğru yerde kullanmamdan kaynaklanıyor.Ben ölçüm modunu hemen her fotoğrafta ışığa göre değiştiririm.

Makina içi keskinlik,doygunluk ve kontrast ayarlarımın tümü sıfırda duruyor.

Şu İstanbul seyehati gerçekleşirse inşallah birlikte çekim yapma fırsatı buluruz.

Serkan kadrajın çok iyi ama gözlerdeki renk fazla gelmiş.
NOT:
Monitör ayarlamızın farklılığından bana öyle görünmüşte olabilir.

Tarih: 18 Ağustos 2007, 00:02 - İp: 88.***.**6.119
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili As; çok güzel açıklamışsın teşekkürler, eline sağlık..

Tarih: 18 Ağustos 2007, 08:36 - İp: 88.***.**9.202
onixon
onixon (üye)

@as :D o veletin gözler :D 50 metreden parlıyordu atarım bir ara,çok değişik bir tonaj =),tamammı siyah beyaz olunca farklı geliyor full renklisini eve gidince yollarım =)

şu 16-50 de gelemedi avrupaya :D

#onixon' tarafından 18.08.2007 10:09:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Ağustos 2007, 10:04 - İp: 88.***.**6.74