netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

drk_m, Mantarcık ve 2. balon nefis

Sinan' cım ha şöyle bence böyle daha alımlı oluyor.

Ironsailor, cahilliğime ver

AS, tramvaya çok yakın durmana rağmen titreşimden pek etkilenmişe benzemiyor. Çok hoş olmuş.

Kalamış marina dan bir kaç kare:

Sigma 17-70mm

Sigma 70-300mm

Sigma 17-70mm

Tarih: 16 Ağustos 2007, 21:50 - İp: 88.***.**3.33
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

abi reloaded bina düzeltildi

Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-08-16

erex abi 1 ve 3 favorim,daha ne kareler gelecek bakalım :d,bence tatilde shutter :D +500 yapmıştır :D

#onixon' tarafından 16.08.2007 22:15:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Ağustos 2007, 22:13 - İp: 88.***.**8.164
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Serkan senin işlemden sonra fotoğraf biraz bozulmuş.Sanırım küçük boyutlu jpeg üzerinde işlem yaptığından.
Birde bu fotoğraflarda kadrajdaki eğiklik konusu var.
Bende astigmat var herhaldeki benim fotoğraflarda kadrajda hep aynı yöne bir parça eğiklik olduğu söyleniyor.
Hatta böyle bir muhabbetin geçtiği ortamda sende varmışsın haberini aldım.Takiptesin ona göre.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

Eskişehirin porsuk ırmağından bir görünüm.
Fotoğraftaki Dynamic Range in geniş aralığı hoşuma gittiği için sizlerle paylaşmak istedim.

Tarih: 16 Ağustos 2007, 23:55 - İp: 88.***.**7.69
onixon
onixon (üye)

hihihi,

abi aklımda süper proje var türkiyede birazcık iş görecek sözde profesyonelleri,:D az dumur edelim dimi.
Şaşkınlık yaratan amatörler :d 4 aylıklar

Şu an için amati,realfriend ben biliyorum aklımıza geldide yolda giderken.Supriz olsun eğer olabilecekse.

#onixon' tarafından 17.08.2007 00:23:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 00:21 - İp: 88.***.**8.164
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bana uyar.
Maille anlat bakalım neymiş o proje.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 00:49 - İp: 88.***.**0.232
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

erex üstadım,
tam motorsiklet alma dürtülerimin depreştiği bu günlerde böyle fotolar konur mu?

Vallahi, sizin, amati'nin,as'ın fotolarını gördükçe fotoğraf çekesim gelmiyor. Hele sizin hondadaki ve as'ın başbaşa fotoğrafındaki tramvay'ın önündeki korkuluk camlarındaki pürüzsüzlük, doğallık, parlaklık, yansıma...ne diyeyim söyleyecek bir şey bulamıyorum. Ellerinize sağlık.

komutan,çok güzel fotolar gelmeye başladı senden de, tebrikler.

ironsailor
Yamaç paraşütü fotoğrafı çok güzel.

Serkan,
Yakında hollyvood'a gidersin artık.

dark_m
ilginç fotolar, küre olanlar nedir merak ettim.

As üstadım,
eskişehir fotolorı birbirinden güzel.Keza erex üstadın marina fotoları da. ellerinize sağlık.

Serkan, küçük bir soru.
ND filtreyi neden en geniş açılı objektif için almayı düşünüyorsun. Bir kuralı var mı? Bu gidişle bende bir tane alacağım da. Hangisi alınır, nelerine dikkat etmek gerek hiç bir bilgim yok.

Bütün arkadaşlara gönülden sevgi ve saygılar.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 03:17 - İp: 85.***.**5.164
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

sayın erex 3. ve 4. fotolar gerçekten çok güzel.ben biraz karanlık fotoğrafları daha çok seviyorum galiba

Tarih: 17 Ağustos 2007, 08:46 - İp: 195.***.**8.122
onixon
onixon (üye)

@foxfo :=) teşekkürler

ND uzun pozlama için gerekmekte(lense giden ışığı azaltmakta),tele içinde düşünüyorumda.Geniş açı lensimin çapı henüz belli olmadığından beklemedeyim,

telede ise uzun pozlama yüksek diyaframa çıkmadan işi bitirir
o yüzden pan fotoğraflarında arka planı çizgilemek daha kolay olacak

Tarih: 17 Ağustos 2007, 09:22 - İp: 88.***.**0.151
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Serkancım, test fotosumu derken tam olarak demek istediğini aslında detaylıca açıklarsan anlamaya çalışayım, amacımız güzel fotograf çekmek, eleştirirken de eksiklerimizi vurgularsak bence bir adım daha öteye gidebiliriz...
Mesela Erhan Abi, tabakları kesme dedi... sıkıysa kes bakalım bir sonraki foto da...

Sedatcım teşekkür ederim yorumun için

Erhan Abi bak söz dinledik iştahı bir nebze daha kabarttık
Erhan abi bize ya tekne yada motor aldıracak bu kareleri ile...

Teşekkür ederim Foxfo... VL lens ve gidilen güzel mekanların fotograflara yansıması...

#Komutan' tarafından 17.08.2007 09:44:07 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Ağustos 2007, 09:36 - İp: 85.***.**5.89
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Serkan'cığım teşekkürler. Cevabının icinde başka bir sorumun cevabını da buldum "açık diyafram yüksek pozlama".

Tarih: 17 Ağustos 2007, 12:57 - İp: 85.***.**5.164