Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.
Pentax K10D
Sigma 10-20mm.
Pentax fgz360 flaş.
#as' tarafından 18.08.2007 13:50:54 tarihinde düzenlendi.
sevgili AS, ayrıntılı açıklamaların için teşekkür ederim, işin sırrını şu cümlede arayacağım: "ölçüm modunu hemen her fotoğrafta ışığa göre değiştiririm". Buna çalışacağım biraz.
Tramvayın içi yine bir hoş etti içimi. sonraki fotoğraf da iyi güzel ama Cüneyt Arkın'ın Bizanslılarla kılıçlaşırken havadan uçak geçmesi gibi olmuş, masadaki Coke kutusu... ayakkabıları ile sofraya kadar sağ salim gelebilmesi de evin sahibinin ortalarda olmadığının göstergesi.
sevgili onixon, bizim çocuklar lacivert gözlü doğar ama senin fotoğrafladığın bana da uzaylı gibi geldi.Yer bulma sıkıntısı için öneri: AS geldiğinde Atatürk Arboretumu'na gitsek nasıl olur.
#hamsikoy' tarafından 18.08.2007 23:01:16 tarihinde düzenlendi.
Can sıkıntısından eskileri karıştırıyordum bu gülü buldum ve siyah beyaza çevirdim.pentax 100mm macro
abim :D birde pan olacaktı şu tramway fotosu
@amati siyah beyaz iyidir
@hamsikoy
As selam
Sony R1 fotolarında senın k10d dekı gıbı oldukca nettı. Makınede degıl sende ıs bıtıyor gıbıme gelıyor.
Istanbul a ne zaman geleceksın bende ısım olmazsa mutlaka sızlere katılmak ıstıyorum, hem tanısmıs oluruz hemde bır ıkı tırık ogrenırız senden
K10d em yok ama aranıza alırsınız artık benıde dımı
#makulmurat' tarafından 18.08.2007 23:50:22 tarihinde düzenlendi.
Murat selam.
Raw ları işleme ayarlarımdan olabilir.
Sanırım Eylül ün sonuna doğru Murat.K10D en yok ama en az onun kadar iyi bir makinan var beraber gezeriz.
Hamsiköy ne yapayım çocuk coke içiyordu sofradan almak istemedim.
Sorun:
Bir ormanın içi, karanlık mı karanlık... öğle saatleri, güneş yaprakların arasından keskin ışık şeklinde sızıyor.
Az ışıklı yerlere göre pozlasam, sızan güneşten bir sürü patlamış parçalı yamalı kumaş gibi bir fotoğraf oluyor. Çok ışıklı parçalara göre pozlasam fotoğrafın yarısı karanlık çıkıyor.
Flaş kullansam mesafe uzak ve geniş,
Bir kez az ışığa göre bir de çok ışığa göre pozlasam sonra PS de birleştirsem desem birden fazla değişik boyutlarda yama ile uğraşmak ölümden beter, bir de saniyede 3 kare çekiyoruz objeler (kaz yada akan su) saniyede 100 karelik hareket ediyor.
Siz olsaydınız K10D ile ne yapardınız? (bu şartlarda fotoğraf çekmezdim demeyin!)
Mekan bu, yamalı, parçalı ışıklı karanlık bir yer.
Kaz dağlarından birinde kazın biri... LR, PS ve SP'de kontrast, exposure, recovery, fill light, blacks, clarity ile oynayarak bu hale getirebildim. Daha iyisi herhalde PS'da bir yerlerden kesip patlayan yerlerin üstüne yapıştırmak gibi beni aşan bir işlem olur.
#hamsikoy' tarafından 19.08.2007 01:25:05 tarihinde düzenlendi.
hamsiköy merhaba;
bu tarz durumlarda en aydınlık ve en gölgede kalmış iki noktadan ölçüm alıp M modunda ikisinin ortalaması bir ışık ayarlaması yapmak fena sonuç vermiyor.
Hamsiköy bahsettiğin ortamda tüm makinalar için geçerli çözüm raw çekimdir.Çektiğin pozun +2 ve -2 EV değerlerini orijinal pozla photomixde birleştirebilirsin.
Aşağıya yüklediğin orman fotoğrafı raw ise speedyshare yükleyip sana bir fotoğraf hazırlayabilirim.
Jepg ise de P/S biraz uğraşarak raw dan alınacak sonuç kadar etkili olmasada iyileştirme yapılabilir.
Elindeki fotoğrafın tam boyutlusu üzerinde biraz çalışmak lazım.
Tek jpeg çekim için ise Ahmedin dediği en ideal çözüm.
hamsıkoy fotonun bu halide pek kötü değil bence.eline sağlık
adnan abi demişsin ya ölçüm modunu her fotoda değiştiririm diye,hangi durumda hangi modu kullanıyosun diye sorsam çok şey mi istemiş olurum?
pendikten bi foto
#shn58' tarafından 19.08.2007 14:26:54 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
022130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
027924 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk