Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Biraz fazla oldu sanırım ama birikmiş fotoğraflar. Daha ilginç enstantenelerle katılacağım inşallah aranıza Eylül ayında. Bu arada ismini öğrenemediğim küçük yörük kızına, İrem ve Aslı kardeşime güzel pozları için teşekkür ediyorum.
sevgili ulyses, kuzuların ışınlandığı kurgu film tadında fotoğrafını seyrettim en çok...
shn58'in güneşini görünce benimkiler niye küçük diye hayıflanıp duruyordum. Lenstenmiş meğer, sdtyrdkn sağol kurtardın beni meraktan.
sevgili hsnysl bir zamanlar, gençliğimde, her akşam yemeğimi alır Gölcüğe giderdim, beni geçmişe götürdü akşam sarısı fotoğrafların.
sevgili meliksahu, senin avatardaki göz de biraz kaymış, biraz sağda biraz da aşağıda olsaydı baktığı yön açık olsaydı
sevgili AS, 343. sayfadaki kazın arkasında görünen iki kaya da üzerine yansıyan güneş huzmesi nedeniyle patlamış, bembeyaz idi... ayarlarla biri geri döndü, diğeri ne yaptıysam dönmedi, tam patlamış.
kaz ve şelale DNG'lerinden birini adresine gönderdim.
sevgili meliksahu, onixon,
10-20'nin keskinliği bu kadar genişlikte yetersiz geliyorken bana, Sigma'nın 12-24'ünün daha da keskinlik özürlüsü olması hatta bir de üstüne üstlük kenarlarda netliğindaha azalacağını düşünmek teorik olarak beni bu lensten ve FF makinadan soğuttu.
Yok mu 12-24'ü olan, fotoğraf çeken, örneklerini paylaşacak?
Diğer taraftan balık gözü olmadan bizim makinanın 8mm alanı kadar çekecek FF makina şimdi benim de iştahımı kabarttı. Gerçi benim beceri seviyemde birisine 14mm'den aşağısına hakim olarak kadrajı doldurmak çok zor, gözünü oynatarak bile tamamanı göremiyorsun, başını sağa sola çevirip bakmak gerekiyor...
hsnysl
hakikaten çok güzel kareler geliyor senden nerelerde dolaşıyorsun böyle. Ellerine sağlık.
Onixon
Hangi cami. 1. foto daha güzel duruyor.
Bir sorum var arkadaşlar.
Bu gün kafama esti 4 gb Transcend 150X SD kart aldım. Ancak makine memory card eror mesajı verdi. Bizim makine yüksek kapasiteli kartları desteklemiyor mu? Halbuki kart yuva kapağında SDHC logosu var. Bir yerden ayar mı yapmak lazım bilemedim.
sevgili foxfo,
Transcend 150X SD kart, SDHC kategorisinde değil. FAT 16 yerine 32 formatlandıklarından sanırım 4 GB'a kadar çıkabiliyormuş bu standart dışı SD kartlar.
Benim K10D ile sorunsuz çalışıyor.
@hamsiköy kuzulu fotoğrafta nick colour effect-monday morning var. Yeni keşfettim bu efekti, henüz çok başarılı şeyler yapamıyorum ama güzel bir atmosfer veriyor.
@Foxo sendeki kart arızalı olabilir. Transcend kart bende almıştım bir ara 2gb olanından, onuda okumadı makine, arızalıymış. Geri verip ocz aldım, sana da tavsiye ederim.
hamsiköy, ne demek.. aklına takılan her şeyi sor. eğer biliyorsam kesinlikle paylaşırım emin ol..
ulyses, abi nasıl özlettin kendini. kaç gündür siteye girdikçe aklıma geliyordun. nerelerde diye düşünüyordum gerçekten.. bak ahmed abi de yok yine bu aralar.. bu arada kuzulu foto en güzeli olmuş. çok farklı.. keşke pozlama taraması yapsaydın.. en güzelini seçerdin bu yolla.. yani vizörün solundaki tuşla ayarlayarak..
serkan ilk fotonun pozlaması kadrajı harika.. benden de birkaç düzenleme..
eskişehir
1- hdr gibi bir oynama yok.. sadece birkaç bölgeye burn uygulayarak matlaştırdım. bir de USM. ışığın sırrı saatte.. zamanlama yani..
2- bu fotoya düzenleme yaptım ama internet kafede iğrenç göründü.. umarım sizde de kötü görünmez.. oysa notebook'da iyiydi.. bölgesel müdehalelerle keyfime göre düzenledim.. normal haliyle de dynamic range çok iyiydi.. eskişehir'den kaynaklanıyo galiba
3- burası adana merkez park. uzun pozlama. raw oynamaları dışında müdehale yok. beyaz ayarıyla gökyüzü bu hal aldı. gerisi parlaklık kontrast falan..
şimdi diğerlerine geçelim..
#sdtyrdkn' tarafından 20.08.2007 20:12:11 tarihinde düzenlendi.
4-orjinal kadraj. photoshop'da çeşitli filtreler uyguladım, o kadar..
5-kekova hatırası bu da alev alev diye bi kare vardı. o seriden..
6-alev alev 3
7-bu da adana'dan.. gölgeleri burn uygulayarak tam karanlığa kavuşturdum. çerçeve ekledim..
ya abarttım biliyorum ama ne zamandır birikiyordu dayanamadım hepsini birden ekledim.. OHH
Sedatcığım köyde geçiriyorum yazı.Malum Mersin aşırı sıcak. Orada da adsl olmadığı için giremiyorum internete. Ama güzel konular çıkıyor fotoğraf için. Bu arada Eskişehir fotoğrafın çok hoş olmuş. Işık ve gökyüzü çok güzel.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
022330 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028024 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk