Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
sevgili sdtyrdkn, nasıl bu kadar uzun pozladın? Güneş tutulmasına baktığımız isli camlar iş görür mü? Ayak filmlerimin röntgen kağıdını kullandım işe yaramadı... ND filtre ise kaçlık?
Soru:
objektiflerin üzerinde odaklama halkasını çevirdikçe değişen metre cinsinden rakamlar var.
zemininde yer alan diyafram açıklığı rakamları ile bu metre cinsi rakamların kesiştiği yer neyi gösteriyor?
odakladığımız objenin kaç metre uzağımızda olduğunu mu? Uzaklık ölçme aracı olarak kulanılabilir mi?
Yoksa o lens ve o diyafram açıklığı için hiperfokal mesafeyi mi?
Bunu nasıl ve ne zaman kullanıyor, kullananlar?
Sevgili ulyses,hamsiköy teşekkürler. Hemen iade edeyim yarın.
sdtyrdkn,
güzel fotolar. Sandal olan ebru sanatı gibi olmuş
ulyses,
SB koyun, kuzular nefis olmuş.
hava yeni kararmıştı hamsiköy, o sırada polarize filtre takılıydı sadece TV modda 30sn pozlamaya getirdim ve bastım deklanşöre.
lense gelince..
şimdi netleme mesafesiyle kesişen ortadaki çizgi netlediği yerin uzaklığını gösteriyor. sabit olan diyafram numaraları ise diyaframı o rakama getirdiğinde net alan derinliğinin sınırlarını veriyor...
örnek:
50mm ile 2.5 metreye netliyorum.
16ya denk gelen yerler 1.7M ve 10M.. f16da çekersem bu uzaklık içindeki her şey net alan derinliği içinde çıkacak. eğer f4 yaparsam 4e denk gelen yerler net çıkacak.
bilmem anlatabildim mi ?
bu arafa foxfo ve ulyses.. teşekkürler abilerim sağolun.
Sedatcım güzel çalışmalarını hayranlıkla izliyorum...
teşekkürler komutanım senin kurabiyeler de enfes görünüyor.. sana tavsiyem daha yüksek diyaframlar kullanman yönünde olacak. bir de tabağı kesmek zorunda kalırsan sadece bir tarafından keserek estetik bir etki yakalayabilirsin.. denemeni tavsiye ediyorum..
görüşmek üzere
ulyses,sdtyrdkn [>:D ] durmak yok yola devam !.
@uly koyunlar hoş,bilimkurgu
@sdt böcük güzel bakmış
@komutan abim yemeklere devam , çok güzel şeyler çıkacaktır.Farklı renk mat tabaklarıda deneminizi öneririm
Arkadaşlar, hergün en az iki kere bakmadan geçemiyorum bağımlılık yaptı
ulyses özlettin valla...
sizlerin kadar iyi değil ama benden de 2 kare ikisi de sigma 17-70 ile
#realfriend' tarafından 20.08.2007 22:27:32 tarihinde düzenlendi.
foxo, onixon, realfriend teşekkür ederim arkadaşlar. Bende sizleri özledim. Eylüle kadar pek giremiycem yine ama köyde güzel fotoğraflar çekmeyi umuyorum. Gelince paylaşırım sizlerle.
ulyses,
abi süper bir dönüş, koyun sürüsünün fotosuna hayran oldum. muhteşem!
sedatcım, dudak ısırdım gene, heğsi harika.
Sinan abi, ekranı yemek zorunda bırakacaksın.
recep abi ters ışık çok güzel olmuş.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
022530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03