Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ulyses,sdtyrdkn,puspus,komutan,foxfo fotoğraflar çok güzeller ellerinize sağlık.
Sedat Eskişehirde kaldığım yerden devam ediyorsun.
Böcekte'mi Eskişehirli.
Meliksahu 16-45 FF uyumlu değil.Apsc sensörlü makinalar için üretilmiş.
Hamsiköy DNG fotoğrafın için attığın mail gelmedi.Link adresini buradan mesaj kutuma atabilirsin.
Hamsiköy tamam adresi şimdi görüp fotoğrafı işledim.Sende senin işlediğini ekle istersen.
Ördek hareketliymiş.Sanırım sende biraz titretmişsin.
Netlik sorunlu.Ama DR açısından sen kendi işlediğinle karşılaştırıp RAW ı işleme farkımız varmı görebilirsin.
#as' tarafından 21.08.2007 02:39:43 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar, beğenileriniz için teşekkür ederim.
Sevgili Foxfo, beni mahcup ediyorsun, motor güzeldi, ben bir şey yapmadım
Arkadaşlar bu arada hepiniz süpersiniz, hangi fotoğrafa yorum yapacağımı şaşırdım. (korkmayın bu sefer tam sayfa yorum yapmayacağım )
Sevgili Hamsiköy, Kalamış Eskişehir' de olsaydı bu renkler olurmuydu bilmem ama görünüşe göre Eskişehir çok iyi DR veriyor. Eskiyi sormuşsun: 1992 ye kadar 50mm den başka lensim olamadı malesef. Kadraj yakalamak uğruna koşturup durdum. 93' te Minolta Maxxum 3Xi ya terfi ettiğimde ancak zoom lensleri kullanabilecek gelirim olmuştu. İlk zoom lensim Minolta 35-70 veya 35-80mm idi (hala bodrumdaki kutulardan birinde) Enteresan bir lensti. Zoom halkası dönmek yerine, zoom motorunu kumanda ediyordu. Daha sonra Tamron' un lenslerini kullandım. Sigma o zamanlar çok geride kalıyordu.
RAW bir çok derde çaredir, ancak patlama olduysa geri dönüşü yoktur. Çünki detay bilgileri kaydedilmemiştir. O yüzden mümkünse bu gibi ortamlarda aydınlık olan bölgeye pozlayıp, daha sonra karanlık bölgeleri kurtarmak lazım. Tabi bu durumda sonradan aydınlatılmış bölgelerde gren oluşacaktır fakat burada neatimage vs imdadımıza koşabilir. HDR yapmayacaksak, Ahmed' in dediği ortalama exp. en ideali. Bu konularda PS, Silkypix den daha iyi bence.
AS, Sedat, Eskişehir serileriniz çok güzel. Ellerinize sağlık. AS, tramvayın içi ve pencereden gözüken dış mekandaki ışık nasıl bu kadar dengeli olmuş hayret ettim doğrusu.
Sevgili Sedat, diğer fotoğrafların da nefis olmuş. özellikle 4. ve 7. tam benim ofisime asmak istediğim türden.
Sevgili Sinan, estağfurullah, sadece öneri yapmştım. Yine bir öneri: Mesela, o kek bir ucundan üçgen şeklinde kesilmiş, bütünden biraz ayrı bir şekilde hatta bir ucu ısırılmış olsaydı, nasıl olurdu acaba? Eline sağlık kardeşim.
Sevgili Shn58, Pendik fotosu çok hoş olmuş gerçekten, eline sağlık.
Sevgili Serkan, sayfa 344 deki ilk fotoğraf çok güzel, perspektif
Hsnysl, gölcük fotoğrafları çok güzel, özellikle ilki kompozisyon açısından. Eline sağlık.
sevgili ulyses, güzel fotoğraflarla birlikte hoş geldin. Sürü fotosu zaten popüler olmuş ama s346 daki son iki fotoğraf benim hoşuma gitti. Eline sağlık.
Secgili Recep, her iki fotoğraf da güzel. Benim favorim 2. si. Farklı tonlardaki iç ve dış mekan ışığı çok hoş bir uyum içerisinde. eline sağlık.
Ben de bu aralar bulutlara taktım. Küresel ısınma nedeniyle belki Çocuklarımızın/ torunlarımızın göremiyeceği korkusu var sanırım bilinçaltımda.
Sigma 17-70mm +Polarize Filtre
#erex' tarafından 21.08.2007 04:06:30 tarihinde düzenlendi.
Sevgili Sedat ve Serkan önerilerinize şiddetle uyacağım, gözümde canlandırdım da.... şimdiden güzel birkaç kare çıktı bile hayal dünyamda...
Yücel'cim sen sabah 04.00 vapurunda bu tada bakmış kişilerdensin birgün şöyle bir gezi daha düzenleyelim bende bu sefer çeşiti arttırıyım hem katılım poğaça ve kurabiyelerden dolayı yüksek olabilir
Teşekkürler Adnan Abi
Erhan Abi herzaman olduğu gibi yorumlarındaki detay incelik özetlemen mükemmel çok şey öğreniyoruz senden... Eskiden de böylemiydi bilemiyorum ama bu aralar sabahın çok erken saatlerinde alıyoruz yorumları senden... 03.00-04.00 arası ...
sedat özellikle sandal ve beyaz çiçek çok güzel eline sağlık.fotoğrafta bölgesel uygulamalar çok maktıklı ya.denemem lazım
ulyses hoşgeldin.koyun fotosunda ilerde ki arkadaş-muhtemelen çobandır-gökten inmiş gibi.harika foto eline sağlık.loo taşı fotosuda çok hoş.bende çekmiştim onlardan köydeyken
recep abi ters ışık çok güzel eline sağlık
erex hocam teşekkür ederim yorumun için.
AS harika fotograflar yine.
Hsnysl, çok güzel manzaralar, ofisten çıkarıp bizi oralara götürüyorsun.
Erex marina fotograflarından 2. ve 3.sü çok güzel olmuş. Son bulut fotografıda etkileyici.bunu birde siyah beyaz denesek nasıl olur acaba?
Onixon, hangi sayfaydı unuttum ama tarihi binalı ilk fotoğrag cok guzel.
Sedat fotografların hepsi güzel ben en cok bocekliyi ve sudan yansıyan sandal forograflarını begendim.
Ulyses, sürü fotografı gerçekten bir harika.
herkesin ellerine sağlık
Sedat, Ulyses, bu arada abartmak ne demek, çok da olsa fotografları gondermekten çekinmeyin, bence paylaştıkça daha güzel.
erex, AS teşekkür ederim.
Bokeh'in iyisi nasıl olur?
Yumuşak geçişli, renklerin tavadaki tereyağı gibi eriyip birbirine karıştığı fotoğrafları beğeniyorum kendi çapımda; bazıları yuvarlak yada sekizgen yada her ne şekilde ise parlak, ışıldamaları beğeniyor.
Aşağıdaki linkte 241 fotoğrafın bokeh kalitesine göre sıralaması var.
Sizin tercihiniz hangisi?
http://www.dpchallenge.com/challenge_results.php?CHALLENGE_ID=297&show_full=1
5. ve 18. çok güzel bence
hamsikoy fotoğarafı inceledinmi.DR aralığı nasıl.
Puspus, As, Shn58, Erex, Ironsailor teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.
@Erex ben de çok seviyorum bulut fotoğraflarını. Şanslıyım ki Toroslarda çok hoş bulut manzaraları oluyor. Bu arada senin fotoğrafın da çok güzel, eline sağlık.
@Sedatçığım dün mesaj attıktan sonra yüklemişsin diğer fotoları. Gerçekten harikasın. Fotolar gibi çerçeve dizaynların da çok güzel, ilham veriyorsun (çalıyorum )
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
022530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028124 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk