netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

fotograflar yüklenmemiş sanırım.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 12:21 - İp: 212.***.**2.44
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkürler Ironsailor, lokanta filan yok, yemek bence bir sanat ve sunum da çok önemli... belki kimse inanmayacak ama bunların neredeyse hiçbirinin tadına bile bakmadım ben sadece çekerim

Tarih: 15 Ağustos 2007, 13:02 - İp: 85.***.**5.89
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

fotoğraf aşkı bu olsa gerek.yemek dururken fotosunu çekmek yetiyor

ironsaiolar ellerine sağlık

erex tavsiyen için teşekkür ederim.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 13:49 - İp: 195.***.**8.122
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan abi değerli ve uzun yorumlarınız için teşekkür ederim. Motordaki detaya ve keskinliği bittim valla.

aliesmer makinen hayırlı olsun

komutan bir gün monitörden içeri gireceğim bak haberin olsun

ironsailor, abi ağaçlı karen HDR nasıl olurdu acaba? Eline sağlık .

As senin makine yağlı boya çekiyor abi

Tarih: 15 Ağustos 2007, 14:16 - İp: 212.***.**7.114
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

shn58 teşekkürler

Realfriend, zaten hdr den s/b a donüştürmüştüm.renkli hdr hali aşagıda

Tarih: 15 Ağustos 2007, 14:49 - İp: 212.***.**2.44
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

yanlız image shack adeta resmi donuklastırmış su an hem sitedeki resme hemde ekrana actıgım resmi yanyana koyup bakıyorum canlılık vb hepsi gitmiş

Tarih: 15 Ağustos 2007, 14:53 - İp: 212.***.**2.44
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

ironsailor. evet abi image shack bazen bunu yapıyor.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 15:14 - İp: 212.***.**7.114
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

hamsikoy distorsiyonun oranı objektiflerden kaynaklanıyor.
Evet FF bir sensördeki miktar ile aps-c sensör arasında croptan kaynaklı distorsiyon farklılığı olacaktır ama bunun asıl sebebi objektif camlarının dış bükey yapısı.
ptl programının bu sorunu çözdüğü görülüyor.Ama Serkan hala ilacını aramakta.Bulduğunda bizimle de paylaşır.
P/S ta ise Filter-Distort-Lens Correctıon dan bir miktar düzeltme yapılabiliyor.

Puspus serçe ve arı fotoğrafın çok güzel olmuş.

Komutan yemek fotoğrafların gayet başarılı.Ancak fotoğraflarda sanırım crop var.Crop la yemek lerden ikisinin kenarları kesilmiş.

Erhan detaylar ve keskinlik çok iyi.

ironsailor renkli hdr daha iyi.Bir parça keskinlik verilirse çok daha iyi olur.Uçurtmaların genel tonlaması çok iyi olmuş.Ondada kadraja yeri de dahil etseymişin sanki daha iyi olacakmış.
Ama fotoğraflara sonradan yaptığın uygulamalar yerli yerinde tebrikler.

Bu arada ıslak yol zannettiğin fotoğrafı galeride yorum yazanlarda ırmağı yol gibi yorumlamış.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 15:28 - İp: 88.***.**3.43
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Ironsailor 2. resim çok güzel...

Adnan abi resimlerde crop yok. VL125 ile çektim jpg ve direk yolladım...

Tarih: 15 Ağustos 2007, 15:48 - İp: 85.***.**5.89
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

"Senin macro ları gördükten sonra N.G. aboneliğimi iptal etmiştim"

Erhan abi yok daha neler Beni böyle görmen beni motive etti abi.Ya abi kamer e 0.9Nd gelmiş 77mm 10-20 için ayırttım bir tane.Ama 2.0 ya da 4.0 dersen onunla kaynak ateşini felan uzun pozlayabiliriz
Ve abi böyle detaylı bir yorum için seni yürekten alkışlıyorum.
Honda onca yansıma olmasına rağmen harika pozlanmış ve kadraj da motor ekrandan çıkacakmış kadar iyi.Ellerine sağlık abicim
Erhan abi 18-55mm ex sigma için ne düşünüyorsunuz?16-50mm ye o parayı vermek bence de gereksiz.Doğada fotoğraf çekerken su geçirmeme özelliği dışında beni çeken tek bir tarafı yok.Fotoğraflardan da etkilenmedim doğrusu.Bu noktada 16-45mm mi 18-50mm mi mantıklı acaba?

Adnan abi uzun zamandır beni en çok etkileyen fotoğrafın demek istiyorum ve tebrik ediyorum abi

Sinan,abi ne yaptın yaww Açlıktan ölüyorum zaten.Bir de abi böyle ben her akşam fotoğraf çekmeye gelirim

ironsailor,siyah beyaz olanbence çok çok başarılı bir fotoğraf.Bir ruhu var gibi hissettirdi bana

Tarih: 15 Ağustos 2007, 16:10 - İp: 81.***.**8.226