netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Eeee okuduk.
En çok kullanılan dslr başlığından bahsediyorsun herhalde.

Orada 3 yıl önce piyasaya çıkmış makinalar ile 3 ay önce piyasaya çıkmış makinalarda var.Oradaki sıralamayı dikkate alıpta makina seçimini ona göre yapacaksan D70 al (1.sırada o var).Tabii sıfırını bulamıyacağın için artık 2. el'mi olur,3.el'mi olur yada antikacılardanmı temin edersin bilmiyorum.

Tarih: 14 Ağustos 2007, 12:59 - İp: 88.***.**1.15
sea_gull3
sea_gull3 (üye)
Kocaeli / Amatör

Arkadaşlar bende yeni k10d sahibiyim gercekten resimleriniz mukemmel ben bu kadar başarılı olamıyorum
Özellikle resim altlarında kullandığınız objektifleri ve cekim ozelliklerini yazarmısınız lütfennn.

Tarih: 14 Ağustos 2007, 13:11 - İp: 85.***.**4.3
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bende :d kit lens vede Sigma 70-300Apo dg macro var!.Çekim özelliklerini silmem adobe bridge ve Opera exifleri göstermekte.XP yeni exifleri göstermiyor henüz

hayırlı olsun ,alıştıkça iyi sonuç gelecektir

Tarih: 14 Ağustos 2007, 13:48 - İp: 88.***.**4.236
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

sea_gull3 fotoğrafların exif bilgileri fotoğraflar üzerinde yer alıyor.
Daha önceden slr kullanmışlığın varsa K10D ye alışman sorun olmaz.Ama yoksa istediğin fotoğrafları çekebilmen için makina alışıp onu iyice tanıman lazım.
Buraya yükleyeceğin fotoğraflar ilede ben ve diğer arkadaşlar sana çekim hatalarını söyleyip sana yararı dokunacak bilgileri elimizden geldiğince vermeye çalışırız.

Tarih: 14 Ağustos 2007, 14:53 - İp: 88.***.**7.57
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

sea-gull3 hayırlı olsun.

Sedat göl fotografları gerçekten güzel olmuş.yansımalar gerçekten harika olmuş.

Komutan fotograflar oldukça güzel.

Ahmed, Onixon, son fotograflarda gerçekten çok güzeller.

As, fotograflar gerçekten cok güzl özellikle cami fotografı.

herkese kolay gelsin

Tarih: 14 Ağustos 2007, 15:10 - İp: 212.***.**2.44
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Arkadaşlar uzun süredir yoktum. Fındık nedeniyle uzak kaldım biraz ama 2 gün ara verdim fındığa Hem fındık toplayıp hemde foto çektim , nasıl oluyo diye sormayın oluyo işte

Bir çırpıda yüklenen fotolara baktım hepsi harika ellerinie sağlık arkadaşlar. Sanırım en kısa sürede bende uzun pozlnmış deniz fotoları deneyeceğim. İştahımı kabarttınız

İki fotoda benden olsun bari.

Ben fındık topladım o çekirge

Tarih: 14 Ağustos 2007, 17:04 - İp: 88.***.**8.109
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

bizim makinanın sensörü için distorsiyon bakımından geniş açı yada tele olmayan, "normal lens" aralığı kaç mmdir? (sadece görüntü alanı ve açısı bakımından değil)
Nasıl hesaplanıyor?

#hamsikoy' tarafından 14.08.2007 18:47:38 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Ağustos 2007, 18:17 - İp: 88.***.**2.203
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Arkadaşlar silkypix developer studio 3 ilacı olan varsa Allah rızası için bana iletsin, malum fena halde hastayım

Tarih: 14 Ağustos 2007, 20:24 - İp: 88.***.**8.109
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

sea-gull3 makinen hayırlı olsun.
drk_m kolay gelsin, çekirgeyi yerken iyi yakalamışsın.
komutan tül etkisi güzel olmuş, VL'ye de alışıyorsun valla.
Serkan

Tarih: 14 Ağustos 2007, 21:43 - İp: 88.***.**3.129
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet abi,Adnan abi,Recepabi, Serkan, Sinan abi,

süpersiniz, kıskanmıyor değilim.

serçe ve güvercinler..

Arı..

70-300 Sigma ile çekildi fotolar.

Tarih: 14 Ağustos 2007, 23:09 - İp: 85.***.**5.32