netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, merhaba.
Yıllık izindi, aile işleriydi derken epeydir forumdan uzak kaldım.
Sevgili Onixon, shn58, Sedat, Ahmed ve Foxfo yorumlarınız için teşekkür ederim.
Topiğin ikinci kez 400 sayfada kilitlenip yenisinin açılmasına 66 sayfa kalmış. Hartika gidiyorsunuz..
Öncelikle hepinizin ellerinize sağlık..

Bu kez sayfa bazında ilerliyeyim:

320:
Foxfo, 1. ve 2. fotolar Sigma 17-70mm, diğerleri Sigma 70-300mm ile çekildi. Keşke aynalı telem olsaydı Onixon, SB fotoğraf kafetaryaya bile bir anlam yüklemiş

321:
Sedat, kız böcekleri çok iyi . exifden focal lenght okunmuyor, tüp mü vardı?

Serkan, Sepia tadında güvercinli SB foto ışık ve kompozisyon olarak başarılı

322:
Sevgili Komutan, 1. ve 2. fotolarda f/10 kullanmana rağmen bokeh iyi olmuş Pasta çok güzel görünüyor, farklı kompozisyonlar da deneyebilirsin.

Serkan, macrodan anlamıyorsun demek, bir de anlasan neler göreceğiz kimbilir.. Harika bence.

Sevgili Recep, 3 foto da cok hoş olmuş. macrodaki hareket ifadesi güzel olmuş ama illa da teyzenin ifadesi bir başka güzel. olmuş . 3. fotoda exp. bias verilmese daha iyi olurmuş gibi geldi.

Petronius, Amca fotosu nefis olmuş

323:
Sevgili Ahmed, sis makinasıyla çektiğn fotoğraflar harika olmuş. Biryerlerden 2.0 veya 4.0 ND filtre bulmak lazım, böyle sabahın köründe sis üretmek zor Macro lara zaten yorum yapmaya gerek yok. Senin macro ları gördükten sonra N.G. aboneliğimi iptal etmiştim

324:
Ironsailor, macro lar gerçekten çok güzel olmuş, özellikle 6 , 8 ve el feneriyle çektiğini çok beğendim. (Mantarlarda bir netlik problemi var gibi geldi)

Shn58, iyi gidiyor, konuları farklı kadrajlarla çalışmak faydalı olur.

325:
Sevgili Puspus, pazar yeri fotoları çok hoş, cıvıl + cıvıl olmuş.

326:
hsnysl, Manavgat fotoğrafındaki renkler ve kadraj güzel olmuş.

328:
Sevgili Serkan, monitörün kalibrasyonunu bozmayı nasıl beceriyorsun bilmiyorum ama bu ssayfadaki tüm fotoğraflar çok güzel. Özellikle 1,3 ve 5.

Sevgili AS, 16-50 nin fotoğraflarını ben de inceledim. 16-45' e göre daha iyi buldum, ancak aradaki resim farkı para farkını karşılayamayacak düzeyde. f/2,8 ve weather sealing Senin gibi doğa fotoğrafcılığı yapanlar veya LBA' i olnlarlar için uygun olabilir. HSM/SDM ise benim gibi 3 düşünüp bir çeken amatörlerden ziyade "instant photographer" ler için daha cazip. Ben Sigma 17-70' in 17mm sinde verdiği F/2,8 den bile şikayetçi değilim. Keşke Sigma 18-50mm f/2,8 alsaymışım. F/P açısından 16-45' e yaklaşan bir lens.

329:
AS, gerçekten, bir uçak fotoğrafının üzerine Eskişehir yazmak yeterli. Şehrin üzerinden hergün en az 25 jetin geçtiği tek şehir. Saat 15:27 deki ışğın durumundan Ana Jet üssü yakınlarında çektiğini anlıyorum Şaka şaka, 1987 den beri şehir merkezini hiç gezmedim, bilmiyorum.

Sevgili Ahmed, tül etkili seriden en çok beğendiğim bu sayfadaki oldu. Çiçek fotolarından, ilk fotoğraftaki şayet çiçeğin özelliği değilse, USM fazla gelmiş gibi duruyor. Fakat ikinci makro çok nefis olmuş. Polen taşıyıcılar birer ampul gibi duruyor.

Hamsiköy, duvar ile lens testi yapmak bence de yanlış değil, ama yapılacak enson testlerden biri. Alay edenler haksız değil. Renk geçişi, CA ve keskinlik için yanlış malzeme bencede

330:
Serkan, Ahmed, anladığım kadarıyla bir mantar soykırımı yapmışsınız. geriye kalan bir taneyi de nesillere akatarmak için fotoğraflamışsınız el birliğiyle

Sevgili Ahmed, HDR de öndeki kayalar 3D gibi olmuş. Çok hoş.

Sevgili Recep, iyi ki tripod un yokmuş an ı dondurmuşsun, makroda çok güzel.
Tripod alıcam dediğin için hatırladım.

Ben de, toplamda 4 kez kullanmış olduğum "Manfrotto 190XB" tripod ve " Manfrotto 486RC2 Compact Ball Head With Rapid Connect System" kafayı satmak istiyorum. İlgilenen arkadaşalr olursa özelden mesaj atabilirler.

331:
Recep, iş başındaki arılar ve çiçekler harika

332:
Sevgili Komutan, kapı ve cephe konusunda güzel

Tarih: 14 Ağustos 2007, 23:47 - İp: 88.***.**3.55
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

erex hoş geldin.Yorum işini toptan halletmişsin.

Arkadaşlar dün galeriye yüklediğim bir fotoğrafı burayada yükleyeyim.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

Çekim:
Fotoğraf 15-20 dakikalık arayla bulb modunda manuel ayarlarda çekilmiş iki ayrı fotoğrafın birleştirilmesinden elde edildi.
Çekim anında yanımda tripod bulunmadığı için makinayı porsuk ırmağı üzerindeki köprünün korkuluklarına yaslayarak sabitledim.
Irmak üzerindeki akan ışıklar 15-20 dakika arayla köprünün altından geçen iki ayrı gondolun ışıkları.
Çekimin zorluğu iki çekim süresince makinayı hiç kıpırdatmadan sabit tutmak ve tüm ayarların manuel yapılmasından dolayı pozlamayı doğru ayarlayabilmekte idi.
Fotoğraflar photomatix de birleştirildi.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 00:11 - İp: 88.***.**8.80
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili AS, hoşbulduk. Fotoğrafın için yorumum: WAW !!

Pek bir fotografik özellikleri yok. Sadece polarize filtrenin cam yüzeylerdeki yansımaları yok etme etkisini araştırma fotoları:

Hepsi Sigma 17-70mm

Crop

#erex' tarafından 15.08.2007 00:38:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Ağustos 2007, 00:27 - İp: 88.***.**3.55
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

erex abi hoş geldin,yorumlara teşekkürler :=) , bende ND filtre düşünüyorum 9stop (200x) bir tane bakalım,geniş açı lensim kesinleşsin inşallah.

Opera başlı başına :D diğer browserlardan önce özellikleri sunmuş bir browser :D,ben güvenlik açısından dünanın en iyileri arasında gösterildiği için kullanıyorum.Açıkları pek sevmemde

Explorer 7 için freeware ie7pro diye bir eklenti
çıktı,opera ve firefox özelliklerini koymuşlar denedim fena değil(baktılar MS'nin yapcağı yok işe koyuldu millet)

Silypix :D yavaştan terkedin adobeCS3 + Camera Raw 4.1 (update ile gelir)

as hoş lacivert saatlerden güzel bir kare

realfriend ,16-45 belli ediyor keskinliği

puspus gğzek kareler gelmeye başlayacak,iyi çalışmlar

Tarih: 15 Ağustos 2007, 08:56 - İp: 88.***.**1.54
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkür ederim Realfriend,

Sevgili Yücel teşekkürlerim ile birlikte bu güzel karelerinide hayranlıkla izliyorum 70-300 ün hakkını veriyorsun

Detaylı yorum için çok teşekkürler Erhan abi, 322 evet komposizyon konusunda baya bir eksiğim var biraz yemek dergisi karıştırmam gerekiyor.

332 için Keşke 400 yerine 320-200 ISO... demişsin Erhan abi ISO 100 kullandım orada... tekrar exife baktım acaba mı diye ISO 100, yada demek istediğini mi anlayamadım acaba?

333 Erhan Abi Flash bekliyorum henüz... malesef flash sız idare ediyorum şimdilik.. Flash etkisi inanılmaz oluyor...

Tarih: 15 Ağustos 2007, 09:45 - İp: 85.***.**5.89
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

bu günün denemeleri

Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-08-15

Tarih: 15 Ağustos 2007, 11:23 - İp: 85.***.**5.89
aliesmer
aliesmer (üye)
İstanbul / Amatör

selam arkadaslar aslında sizleri cok uzun zamandır takip edip birseyler ogrenmeye calısyorum bende bir k10d sahibiyim artık 18-55 ve 50-200 lenslerimle birlikte ayrıca macroya merakımdan birde uzatma tübü aldım fakat nasıl kullanılacagını bilemiyrum taktım ama karanlık hiçbişi görmüyorum bemi birseyleri eksik yapıyorum yoksa hepinizin cektiği resimleri gıpta ile izliyorum darısı basıma tabi yardımlarınızla

Tarih: 15 Ağustos 2007, 11:28 - İp: 85.***.**3.234
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sinan, ben hala İSO 400 okuyorum. ben de anlamadım.

Exif Sub IFD

* Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 1/15 second = 0.06667 second
* Lens F-Number/F-Stop = 63/10 = F6.30
* Exposure Program = aperture priority (3)
* ISO Speed Ratings = 400
* Exif Version = 0221
* Original Date/Time = 2007:08:08 20:17:19
* Digitization Date/Time = 2007:08:08 20:17:19
* Components Configuration = 0x01,0x02,0x03,0x00 / YCbCr
* Exposure Bias (EV) = 7/10 = 0.70
* Metering Mode = pattern / multi-segment (5)
* Flash = Flash did not fire, compulsory flash mode
* Focal Length = 5000/100 mm = 50.00 mm

Tarih: 15 Ağustos 2007, 11:30 - İp: 88.***.**3.55
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

OK Erhan abi, ben gece çektiğim resim gibi algıladım söyleminden... O resimler için etesi gün tekrar gidecektik ışığın uygun vaktinde, gidemeyince maleef bunlar ile yetinmek durumunda kaldık... belki eylül de tekrar gidersem, ISO 100 için uygun saati kollayıp çekicem....

Tarih: 15 Ağustos 2007, 11:45 - İp: 85.***.**5.89
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Sayın Erex hoşgeldiniz. Vallahi hiç üşenmeden bütün fotoğraflara yorum yapmışsınız. Teşekkürler.

Dark-M, özellikle çekirge yiyen kuş çok güzel.

Puspus, güzel kareler çıkarmışsın, özellikle ilk serçe fotografını beğendim.

Komutan yine yemek oncesi, yine güzel tatlı fotografları. Lokantanız filan varsa gelelim hemen. Yoksa da ciddi olarak düşünün bence.Sunum gayet güzel.

As, değişik ve güzel bir çalışma. İlk bakışta ıslak yolda çekilmiş izlenimi verdi ama daha dikkatli bakınca gerçeği gordüm. Elinize sağlık.

İki fotoğrafta benden. 2side 18-55 ile cekildi.

Photomatix te hdr ardından PS s/b a cevrildi.

Herkese iyi günler

Tarih: 15 Ağustos 2007, 12:17 - İp: 212.***.**2.44