netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Sinan abi, çok teşekkür ederim. HDR mi yaptın o fotolara, uzaylı gibi olmuşlar. garip ama çok hoş.

vakit bulamamıştım. anca fırsatım oldu. bir kaç tane ile başlıyayım.
senin koymuş olduğun makro çalışmaları.

bunda biraz netlik kötü ama..

not: Fotoların boyutlarını ufaltırken netliğin kaybolması normal mi? bazı fotolarda 3000x2000 civarındaki boyutlarında gayet güel net olan kısımlar, fotonun boyutunu 900 civarına ufaltınca netliğini kaybediyor.
örnek,

bir de kendi PC'mde Photoshop ta DNG formatlı RAWları açamadım. bu normal mi acaba?

#puspus' tarafından 05.07.2007 00:59:34 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 00:57 - İp: 88.***.**7.194
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:03 - İp: 88.***.**7.194
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

işlemlerde biraz sorun var evet,çektiğimiz fotolara bakarken her şeyi basitçe PAINT edasında uygulayan bir yazılım..

Abime bir gün PS3 kurmak lazım.

Puspus' senin biraz daha bizle çekim yapman lazım , soru dor valla çekimlerde

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:15 - İp: 88.***.**6.225
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

puspus fotografların saga ust kosesine dogru bir leke var..lensın yada sensorun kirlenmiş galiba..

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:32 - İp: 88.***.**3.59
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Adnan abi,ekleyeceğin daha çok fotoğraf yok mu?

Merakla bekliyorum,hepsini yükle

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:02 - İp: 85.***.**9.74
gork
gork (üye)
İstanbul / Amatör

Bende çekmeye başladım biişeyler lütfen bir bakın ve yorumlayın. Hem teknik açıdan hemde makinada herhangi bir sorun var mı yok mu? (18-55 kit lens)

(biraz crop ve kontrast var)

Shot with PENTAX K10D at 2007-07-04

Shot with PENTAX K10D at 2007-07-04

#gork' tarafından 05.07.2007 08:16:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:15 - İp: 85.***.**0.29
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

gittigidiyordaki balıkgözünün şuan ki fiyatı 500 ytl

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:41 - İp: 195.***.**8.122
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan abi biraz gözünü çıkartmışım hayvanı belirgin yapıyım derken, haklısın...
Samsung un kendi yazılımı da, Samsung ile çekilenleri daha net ve renk bakımından daha güzel açıyor.. belki program SAMSUNGa yönelik olabilir... Makinanın değerlerinin resimde bir yere yazılması ve bunu programda açtığımız zaman daha düzgün işleme şansı vermesi...

Yücelcim biraz HDR gibi oldu, Foxfo nun Güzel HDR lerine mi özendim ne yaptım...

bu 16*45 de çok dehşet bir lens... Adnan abinin tecrübesi tabi hepsinin bir adım ötesine geçiyor...

Tarih: 5 Temmuz 2007, 09:33 - İp: 85.***.**5.89
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar Carrefour Erenköy alışveriş merkezinin açık alanında kumdan heykeller yapılıyormuş.10 temmuza kadar yapım aşamalarını da çekme imkanı varmış.Kumdan Miniatürk diyebiliriz.Kaçırmayalım.
Diğer bir etkinlik de bu yılki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olacakmış.Şimdiden çok profosyonel bir firmaya iş verilmiş ve çalışmalar başlatılmış.İstanbulda bugüne kadar sergilenen şovların en görkemlisi olacakmış.Özellikle havaifişek çekimi yapmak isteyenlere şimdiden duyurulur.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 10:32 - İp: 85.***.**9.194
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kıvanç olmamııııı.

Bu fotoğrafı hatırlıyormusun.

Arkadaşlar bu fotoğrafda Gündoğan meydanının gün batımındaki görüntüsü.

Pentax K10D
Pentax 16-45mm.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 11:20 - İp: 88.***.**9.59