Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
meliksahu ben o linkteki yazılanlara bakarak o objektifi almıştım.Orada yazılan şeyler oldukça iyi.
Tokinada AT-X sınıfı en iyi grup lensleri temsil ediyor.Yani pro serisi.
100mm. macro da fiyatına göre oldukça iyi.Macro lensi olmayan arkadaşlara bulabilirlerse uygun fiyatı yüzünden tavsiye ederim.F/P oranı çok iyi.Ben eski bir makina tamircisinde sıfır kutusunda bulmuştum.
Size İzmir den iki farklı objektif ile iki fotoğraf daha.
Pentax K10D
Pentax 16-45mm.(16mm.)
Pentax K10D
Sigma 10-20mm. (10mm.)
#as' tarafından 06.07.2007 19:19:29 tarihinde düzenlendi.
o zaman tokina ile karşılaştırılan objektif mi çok iyi? çünkü arada dağlar kadar kesginlik farkı var
meliksahu orada Tokina 60-120 f/2.8 , prime yani sabit odaklı optikler ile karşılaştırılmış.
İlk karşılaştırmada karşısına Ricoh 85mm f/2 MD Rokkor-X ile 85mm. deki kıyaslama gösterilmiş.
İkinci karşılaştırmada ise Ricoh 100mm.f/3.5 Macro ile 100mm. de yani bendeki diğer makro prime optik ile karşılaştırılmış.
Sabit odaklı ,prime optikler zoom optiklere göre daha iyi sonuçlar verir.
Test sonucunda ise Tokina zoom lens olmasına rağmen gayet başarılı olmuş.Ayrıca bu optik ileride fullframe makinalarda kullanılabilecek tipte bir lens.
Ayrıca renklerde de sapma yapmıyor.Bunu özellikle portre fotoğraflarında cilt rengini vermede çok belli ediyor.
#as' tarafından 06.07.2007 22:05:37 tarihinde düzenlendi.
sabit odaklı lenslerin daha iyi olduğunu okumuştum ama arada baya fark varmış. açıklama için teşekkürler
AS, mükemmel mimari fotoğrafları.
540 FGZ flash ı aldığım arkadaşta Pentax 16-45mm de vardı ve USA fiyatından verecekti. Alnmadığıma pişman oldum doğrusu.
#erex' tarafından 07.07.2007 03:09:17 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar, "KUMDAN MASALLAR ISTANBUL 2007" kum heykeller sergisi ile biraz bilgi ve affınıza sığınarak dün çektiğim bir çok fotoğraf yükleyeceğim.
Amacım sizleri de bu sergiye fotoğraf çekmek üzere gelmeniz için taciz etmek.
Alıntı: Yalnızca nehir kumu ve su kullanarak devasa heykeller yapmaya dayanan Kum Heykel Sanatı, dünyada yeni gelişmekte olan ve son derece ilgi çeken bir sanat dalı.
Aslında eski Mısırlıların piramitleri yapmadan önce kumdan modellerini yaptıkları, Hint mitolojisindeki kum heykellere tapınma törenleri düşünülürse oldukça eski bir uğraş bu.
Günümüzde ise ephemeral (kısa ömürlü) sanatlar arasında yer alıyor. Kum ve su dışında hiçbir malzeme kullanmaksızın yapılan devasa heykelleri ve üzerlerindeki ince detayları görenler bunların kumdan üretildiğine inanamıyor.
Ancak kum sanatını farklı kılan da, kullanılan özel teknik ve sanatçıların bu konudaki sıra dışı becerileri zaten.
PQSTECH Uluslararası Kum Heykel Sergisi'nde, dünyanın önde gelen kum sanatçılarının ürettiği eserler 5.500 metrekarelik bir alanda sergilenecek. (ben bukadar büyük bir alan görmedim ancak ilerleyen zamanda bu kadar alana yayılacağını anlıyorum)
Sergide, yediden yetmişe herkesin kum heykel yapmayı deneyebileceği workshop alanları da yer alacak.
4 ay sonra, ardında tek bir iz bırakmadan yok olacak ama...
Bu şehri gezenler, gördüklerini ömür boyu unutamayacak!
01 TEMMUZ - 01 EYLÜL 2007 tarihleri arasında, İçerenköy Carrefour 'da , Türkiye'de görmeye alışık olmadığımız "şeyler" boyutları 10 x 15 metreyi bulan devasa kum heykellerle İstanbul Türkiye'nin ilk Kum Şehri'ne dönüşecek .
01 Temmuz - 01 Eylül 07
Pazar : 10:00
Bilet Fiyatları : 5 YTL
Mekan : İçerenköy Carrefour
12 yaş altı için girişler 4 YTL'dir.
Hergün sabah 10:00 akşam 24:00 arası sergi gezilebilir.
Türkiye Dışından 20 civarında Heykeltraş katılacakmış
Ben ayaküstü öylesine uğradım sadece Sigma 17-70mm ile tripodsuz çektim. Sizlerin farklı objektiflerle ve tripod ile çok daha iyilerini çekeceğinizden eminim. Tavsiyem güneşin kontrast oluştuacağı saatlei tercih edin. Ben akşam saatlerinde çektim, fakat bazı heykeller için ters ışık oluştu. Gece ışıklandırma sistemi gördüm, eminim çok hoş olacaktır.
Heykeltraşlar ilgili izleyicilere bilgi de veriyor:
Heykeli beğenmedim böyle bir şey çekeyim dedim.
Heykeller henüz yapım aşamasında bittiklerinde çok güzel olacaklar anlaşılan.
Arka plandaki binalar fotoğraf çekimi için kötü. Ama dediğim gibi yapım aşamasında heykellere çok yaklaşmayı engelleyen ve sanatçılara çalışma alanı bırakacak şekilde bariyerler konulmuş. Geniş açı problem olabiliyor. Fakat gece çekimi için sorun olmaz sanırım.
Hazerfan Ahmed Çelebi'nin uçtuğunu görüp şaşıran ahali imiş:
Burası harem miş:
Acıkan veya susayanlar da düşünülmüş:
Crop:
Bir ara serginin brandasına düşen gölgelere ilişti gözüm:
Bu bina da hep ho
erex üstad,
fotoların hepsi birbirinden güzel. Ellerine gözlerine sağlık. Gece ışıklandırma halinde de çok iyi fotolor çıkabilir.
Ben de bu gün makineyle haşır neşir olmaya fırsat buldum.
Bunlar fırından taze çıktılar.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-07-06
Bunlar da makro denemeleri. Tamron 90mm ile.
Bunları da bir ara çekmiştim.
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-07-01
By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-07-01
#foxfo' tarafından 07.07.2007 05:17:52 tarihinde düzenlendi.
#foxfo' tarafından 09.07.2007 12:09:02 tarihinde düzenlendi.
foxfo,hayırlı olsun tamron 90mm macro mu aldın?
erhan abi fotoğraflar çok güzel elinize sağlık.
Bu akşamüstü kaçsak mı kum heykellere? Ne dersniniz arkadaşlar?
Arkadaşlar, yaklaşık 1 haftadır yoktum, sizleri çok özledim valla, hep şu Bursa gezisi aklımdaydı
Gork yeni makinen hayırlı olsun.
Yiğit tayinin hayırlı olsun. Güzel günlere inşallah.
Fotoğraflara gelince valla hepsi birbirinden güzel.
Gün geçtikçe AİLEMİZ büyüyor, çekilen fotoğrafların kalitesi artıyor. Hepinizin eline sağlık [>:D
hoş geldin recep kardeşim
Erhan abinin dediği gibi akşam ışığı ve sonrasında gece fotoğrafları almak adına saat 19:00 gibi orada olsak mı?
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
010530 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
022424 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk