Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Pentax K10D ve Pentax 16-45 objektiften iki örnek daha.
Fotoğraflar küçültmeden dolayı bir parça bozuldu ama gökyüzünün rengini beğendiğim için yükledim.
adnan üstad,
aşağıdaki ışık yansımalarıda çok hoş olmuş.
foxfo teşekkürler.
Işıkların yıldız gibi görünmesi için diyaframları f/11-f/13 civarı tutup tripodla uzun pozlama yaptım.
Dik kadrajlı fotonun orijinali raw ,diğerinin jpeg idi.
Sevgili Ahmed, AS, Komutan, Onixon, Foxfo teşekkür ederim.
Komutan, hindi ve tavuz fotoğraflarındaki renk ve detaylar çok iyi,eline sağlk.
Onixon, piyangodan iyi bir para çıkarsa sana bir Sigma 300mm f:2,8 alayım. düşünsene; Camoka' nın yerine senin mecburen Bodrum' da olduğunu.. 300mm, melekler vs vs Pentax'a yazdığın focus medelesi nedir, ben kaçırdım herhalde. PentaxWorld' de 2. olmuşsun tebrik ederim. Keşke senin kedicik ile katılasaymışsın, kesin 1. liği alıdın.
Sevili AS, 16-45 ile çekilmiş 4 fotoğrafta da renk çözünürlüğü ve kontrast çok iyi. Bu lens sizin gibi usta ellerinde güzel kareler vermiş. Eline sağlık. Bina fotoğrafını görünce PentaxForums' un bu ayki yarışması "Patterns and Shadows" geldi aklıma. Farklı açı ve ışıkta iyi bir yarışma fotosu çıkar sanırım.
Sevgili Puspus, macro lar güzel olmuş. bu tür küçük objelerin çekiminde f/6,3 yerine f/5,6 kullanman daha iyi olabilir. İkinci macro da arka planda fazla ışık alan bir şeyler varmış sanırım. Haddim olmayarak, Ahmed' in çekimlerinden anladığım, mümkün olduğunca arka planda yakın ve fazla ışık almış şeylerin olmaması gerektiği.
"Fotoların boyutlarını ufaltırken netliğin kaybolması normal mi?" İki yöntem biliyorum: 1. bir parça USM (RAW dsan JPEG e dönüştürüyorsan mutlaka) uygulamak. 2. Image Size da "Bicubic Sharper" seçmek faydalı olacaktır.
"Photoshop ta DNG formatlı RAWları açamadım"
Exif den gördüğüm kadaryla Photoshop CS2 kullanıyorsun, muhtemelen RAW Converter in 3,6 dır. "Adobe DNG Converter and Camera Raw 3.7 update" yaparsan sorunun çözülecektir: Link:BURADA
Göl ve kuşları güzel fotoğraflamışsın eline sağlık.
Gork, iyi başladın, ilk aylarda her ay en az 1000 çekim ve diğer fotoğrafları incelemenin çok faydalı olcaktır.
Camoka, pano hoş olmuş eline sağlık.
#erex' tarafından 06.07.2007 03:27:17 tarihinde düzenlendi.
teşekkürler foxfo.saygılar
as yanlış hatırlamıyorsam 50-200mm kullanıyorsun. 200 mm tele ihtiyacını tam olarak karşılıyor mu?
ayrıca 16-45 ile 50-200 arasındaki 5mm yi de olmasa da olur diyorsun galiba. gerçekten ihtiyaç olmuoyr mu?
meliksahu selam.
Açıkçası 16-45 ile 50-200 arasındaki 5mm. nin hiç bir önemi yok.
50-200 ü çok nadir kullanıyorum.Fiyatına göre bu kadar kaliteli olmasa belkide hiç almayabilirdim.
Benim kullanım tarzıma göre daha çok doğa ve mimari çekimler yaptığımdan geniş açı ve keskinlik daha önemli.
Ayrıca portre çekimlerim içinde manuel objektifde olsa elimde yeteri kadar objektif bulunuyor.
Elimdeki objektiflerin aralıklarını yazarsam sanırım ağırlığın hangi aralıkta yoğunluk kazandığını daha iyi fark edersin.
Sigma 10-20mm. F/4
Pentax 16-45mm. F/4
Pentax 50-200mm. F/4
Pentax 28mm. M. F/2.8
Pentax 50mm. M. F/1.4
Pentax 40-80mm.M. F/2.8
Rıcoh 100mm.MacroF/3.5
Tokina 60-120mm.ATX Manuel F/2.8
Erex selam.
16-45 optiğimde Hoya Polarize filtre olduğu için gündüz çekimlerinde çok iyi kontrast ve doygunluk elde ediyorum.
Bu arada arkadaşlar isteyen varsa aynı aralıkta başka optiklerim olduğu için özellikle portre çalışmalarına uygun Tokinayı satabilirim.
İsteyen arkadaşlar özelden mesaj atabilir.
Tokina objektifin inceleme LİNKİ BURADA TIKLAYINIZ
#as' tarafından 06.07.2007 13:59:47 tarihinde düzenlendi.
verdiğin linklerdeki karşılaştırma fotoğraflarına bakınca tokina pek de parlak görünmüyor galiba?
peki Rıcoh 100mm.MacroF/3.5 lensini nasıl buluyorsun? macro için tavsiye der misin?
Arkadaşlar bir süredir yazlıkta olduğum için uzak kaldım forumdan. Çok güzel fotoğraflar eklemişsiniz yine, elinize sağlık. Yakında yine yayladan fotoğraflar paylaşacağım sizlerle. Özel birşeyler çıksın diye bekliyorum.
Erex teşekkürler.Ancak senin Çamlıca panon çok daha güzel ben de bir gün inşallah.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
011130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
022724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk