netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@as güzel tonlar ,güzel açı.fakat minik direkleri beğenmedim pek.Önündende çektiğin foto varmı abi ?

gork ilk başta netlik netlik diye çekim yapacaksınız.İlk zamanlar,konulu yaratıcı şeyler çekmek için biraz foto dökümanları incelemek fayda sağlar.

Deneme çekimlerin gayet güzel 3-4 aya güzel sonuçlar gelir

Tarih: 5 Temmuz 2007, 13:14 - İp: 88.***.**7.78
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar 4 dikine kareden oluşan panorama denememi sizlerle paylaşmak istedim.Böylelikle Mayıs ayına da bir nostalji yapmış oldum

Tarih: 5 Temmuz 2007, 14:54 - İp: 85.***.**9.194
onixon
onixon (üye)

balık gözü gibi bir görünüm olmuş

shn58 çok para o lens için 150 den fazla verilmez.

300-400 ytl ye 8mm bulunuyor.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 15:41 - İp: 88.***.**7.78
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

camoka,
fotoğraftaki manzara çok güzel. eline sağlık. burası neresi acaba? nerden nasıl gidilir?

Tarih: 5 Temmuz 2007, 15:50 - İp: 81.***.**7.88
ekranci
ekranci (üye)
İstanbul / Amatör

firmware 1.30 cikmis: burada

SDM disinda bir degisiklik olmadigi soyleniyor ama belli mi olur.

edit: kurdum simdi. calisiyor.

#ekranci' tarafından 05.07.2007 16:02:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 15:56 - İp: 88.***.**3.171
ok1
ok1 (üye)
İstanbul / Amatör

firmware update makinenin garanti dışında kalmasına sebep olmuyor değil mi?

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:05 - İp: 88.***.**6.15
onixon
onixon (üye)

firmware update kurallalara uygun bir biçimde yapılması gerekir.

Firmware başlığında K10 ile ilgili anlatım var.Ama tüm konuyu oku.Denilenler önemli.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:08 - İp: 88.***.**7.78
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Melrock burası burnumuzun dibinde bir yer.Yani çöldeki vaha.Belgrat ormanı Atatürk Arbatoryumu Bahçeköy İstanbul.

#camoka' tarafından 05.07.2007 18:06:33 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 18:05 - İp: 85.***.**9.194
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan sıra balık gözüne geliyor zaten Ahmed beni de zehirledi bir tane 125 mm voiglander sipariş ettim.Yolda Bundan sonra iyi bir tele ve iyi bir balıkgözü görünüyor.Bir de 540 Pentax flash aldımmı benim ekipman tamam olacak.Belki bir tane de 50-135 Pentax alırım çıktığında.Hele bir inceleme sonuçlarını görelim.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 18:13 - İp: 85.***.**9.194
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

camoka bilgi için teşekkür ederim. yalnız oranın sitesine girdiğimde gördüğüm bazı ifadeler kafama takıldı. bu konularda da biraz bilgi verebilir misiniz.
mesela
1. Atatürk Arboretumu'nda belirli şartlar ve ücret karşılığında profesyonel film ve fotoğraf çekimi yapmak mümkündür.
2. Atatürk Arboretumu hafta içinde ziyarete açıktır. Ancak hafta sonları sadece serbest giriş kartı alanlar girebilir. Serbest giriş kartı ücret karşılığında yıllık verilir ve aileye geçerlidir. Her yıl yenilenmesi gerekir.

şimdi haftasonları buraya normalde kartsız giremiyor muyuz. bir de fotoğraf çekmek istediğimizde izin alıp ücret mi ödememiz gerekiyor. ve giriş-çıkış saatlerinde bir sınırlama var mı yoksa örneğin sabahın 6'sında girebilir miyiz. son olarak ortamı bilmediğim için soruyorum. orada yemek yenecek yerler var mıdır. yada yanımızda götürsek içeriye sokup yiyebiliyor muyuz?

Tarih: 5 Temmuz 2007, 19:35 - İp: 85.***.**2.143