Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
zeiss'in pentax k bayınet lens yaacağına ilişkin haberler var dpreview da
http://forums.dpreview.com/forums/readflat.asp?forum=1036&thread=23866951
yigitguc,teşekkürler.
Erhan abicim merhaba.O kadar farklı yaklaşmışsınız ki etkilendim doğrusu.Fotoğrafın en sevdiğim yanı galiba bu diye düşünmeye başladım son dönemlerde.Fotoğrafı çekiyorsun,işlerken içinde duygular oluşuyor ve de bu duyguları o konu ile ilgili bilinmesi gereken bilgiler ile harmanlayınca işin felsefesi ortaya çıkıyor.Ama en güzeli de bu fotoğrafa bakan başka bir gözün bunu sahip olduğu bilgi ile harmanlayarak duygu haline dönüştürmesi.Fotoğraf aslında bu manada tam bir iletişim aracı.Duygu transferi ve paylaşımı sağlıyan büyülü bir şifre sistemi sanki
Çok uzattım ben de felsefeyi;Affola.
Bu arada çiçeklerdeki netlik beni büyüledi.Aslında bize çok güzel bir arka plan kullanımı ve bakış açısı dersi niteliğinde olmuş abi.
1. fotoğrafta göz arka planın karışıklığına takılıp çiçeğe olan odağını kaybediyor.
2. fotoğrafta ise arka plan daki lacivertlik beyaz ve sarı ile kontrast oluşturarak karenin içinde bütün dikkati çiçeğe topluyor.Kontrastın getirdiği dinamizm de var ayrıca.
3.çiçekde ise arka plan çok güzel ayıklanmış ama sadece çiçek değil karenin genelinde bir dinginlik bir zerafet var.
Aynı konu ve 3 farklı arka planla süslenmiş 3 ayrı bakış açısı birbirinden ne kadar farklı etkiler yaratıyor.İşte fotoğrafta ulaşılabilecek bir sonun olmamasının ya da oldum demenin ne kadar imkansız olduğuna bir örnek.
Erhan abi gördüklerimi arkadaşlarla paylaşmak istedim.Ukalalık etmek değil asla niyetim.Ellerine sağlık abicim.
Saygılar
Foxfo HDR ler den 1. ve 3 yü çok beğendim.
camoka Bodrum dan gelen ilk kareden daha iyilerini bekliyordum geldiler eline sağlık.
yigitguc havadaki nem fotoğrafı bayağı etkilemiş.
Ahmed tavus kuşunun önüne bir şeyle atacaktın bak o zaman oynuyormu.
Erex 3 fotoda çok güzel eline sağlık.
winnerboy o optikler pahalı olur.Boşver.
Ahmedcim kesinlikle hakettiğin övgüler bunlar... Hak edenin hakkını teslim etmemiz gerek...
Erhan abi 2. resim çok güzel, beyaz zambağın arkasında ki lacivert fon çiçeğin daha ön plana çıkmasını sağlamış...
Ayrıca Felsefene de katılmamak pek mümkün değil... Aslında birde Felsefe üzerine başlık açsak hiç fena olmayacak...
Şu oynak kuşun kafasından bir kesit te ben sunayım... Voltranı tamamlıyalım...
Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-07-03
zeiss haberini almıştım sanırım üst seri prime lensleri yapacaklar.Stüdyo ve Moda için.Bize gelmez onlar
2.ci fotoda lacivertin uyumu çok iyi fonları güzel renklerle doldurmak göze daha güzel gelmekte.
komutan f7.1 o fokal uzunluğa rağmen netlik güzel.İso 200 f10 çekmeyi denemek gagayıda netliğe dahil edilebilirdi.
@amati masa örtülerini kumaşları çekip :D kuş diye inandıracan
Serkan evet parasını düşünmedikten sonra optik çok.
çok tabi 300mm Sigma f:2.8 gibi
Adnan Abi bir paket kraker yedi, banamısın demedi... Çifte telli ekibinden eleman
Birde esas meşhur hindi vardı... krakerlerin bir kısmına talip oldu... Bu hindi ile Tavus kuşundan yeni bir nesil doğabilir... Çok samimiler...
(Hindi bulmuş böyle güzel bir kuşu peşinden bir dakika bile ayrılmıyor...)
Shot with SAMSUNG GX10 at 2007-07-04
çok çirkin :D , siz böyle çkin ben gene melek çekimlerine yoğunlaşacağım :D.
Pentax'a support'a yazı yazdım şu fokus işi içn cevap beklemedeyim.
#onixon' tarafından 04.07.2007 10:24:51 tarihinde düzenlendi.
Komutan demekki 1 paket kraker yetmiyormuş.3-5 paket ile çekime gitmek lazım.
Ahmed duyuyormusun.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
010130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
022324 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03