netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
gork
gork (üye)
İstanbul / Amatör

shn58, sdtyrdkn ve melrock çok teşekkürler umarım bir gün karşılaşırız.

Shot with PENTAX K10D at 2007-07-02

biraz crop biraz kontrast

Tarih: 3 Temmuz 2007, 00:11 - İp: 85.***.**0.146
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sedat komutan abimler daha ısınacaklar .Biraz lens clear için iyi bir pc lazım abime notebook'ta olmuyor.

fisheye güzelde bizim başlıktan başka talip var o alırsa zaten ödünç alırım abimden .Bulmak lazım bu lensleri 75 'e satamıyodular değer bindiler K10D ile.O açıda o diyafram mis mis

Fatih abi güzel doğa fotoları birazda geniş açı çalışabilirsin 80-400 bağlamış valla

gork bir an dedim bu nasıl fluluk meğersem karton vbymiş :D

#onixon' tarafından 03.07.2007 00:30:44 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 00:27 - İp: 88.***.**5.228
ekranci
ekranci (üye)
İstanbul / Amatör

sdtyrdkn, dpreview'da burada bilgi var hakkinda. benimki de haftasonu geldi, kendisiyle fazla fotograf cekemedim daha. (komik portreler cektim ama onlari koysam sahipleri kizabilir)

full frame kullanmayinca 180 derece balik gozu olmuyor bu lens. 180 derecesi o alisilmis fisheye'lar gibi kenarlari siyah ortasi goruntulu olandan degil, goruntu tum cerceveyi kapliyor (16mm sebebi ile sanirim)
bir de odak halkasi sert gibi, 50mm 1.7'ninki cok guzeldi mesela oyle degil. nereyi odakladigini da pek anlayamiyorsun vizorden bakarken, o yuzden yakin odaklarda (balikgozuyle manzara yerine komik hayvan portresi, komik insan portresi, komik sebze portresi cekince mesela) hata yapma ihtimali yuksek, mesafe hesabi yaparak odaklayinca biraz daha mantikli oluyor, ya da tabi degisik odaklarda bir suru cekip kotuleri ayiklayabilirsiniz.

ebay'de 120 dolar + 20 dolar shipping'e satiliyor, duydugum kadariyla adam pazarlik da yapiyormus ama bunu duydugumda coktan almistim. gumruk riski almak istemeyerek moskovadan arkadasa getirttim. 50-200 de gelsin baska birsey almiycam. belki grad nd alirim ama 52mm grad nd kitligi var internette, sirkeciye gitmek lazim.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 02:21 - İp: 88.***.**3.171
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

komutan
fotoğrafların çok güzel.

fhakguder
kuş fotosunu çok beğendim.

ellerinize gözlerinize sağlık.

Benim beceriksiz çektiklerimden HDR ile kurtardıklarım.

By foxfo at 2007-06-29

By foxfo at 2007-07-01

By foxfo at 2007-07-01

#foxfo' tarafından 03.07.2007 03:16:03 tarihinde düzenlendi.

#foxfo' tarafından 03.07.2007 03:17:11 tarihinde düzenlendi.

#foxfo' tarafından 03.07.2007 03:18:25 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 03:14 - İp: 85.***.**5.118
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

son foto gayet güzel ve efektif =)

Tarih: 3 Temmuz 2007, 08:29 - İp: 88.***.**8.170
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sedatcım teşekkür ederim, walla açıkcası çektiğim en güzel fotoğraflar oldu... 2. bir kez gidip güneşin doğuşunu ve batşını çekmek istiyorum orada.

Foxfo teşekkür ederim...

Serkancım bana PC değilde bir editör lazım, ben çekerim o işler... Ayrıca Laptopımada çamur atma yahu... bağladım bi external monitör ile klavye al sana PC

Tarih: 3 Temmuz 2007, 09:56 - İp: 85.***.**5.89
mirsat
mirsat (üye)
İstanbul / Amatör

Resimleri HeDeR etmeyelim. HDR ile kurtarabildiklerimiz kurtaralım. Ellerinize sağlık.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 11:51 - İp: 88.***.**2.13
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

onixon teşekkürler.

mirsat çok beğendim bu lafı

Tarih: 3 Temmuz 2007, 14:30 - İp: 85.***.**5.118
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Yigitguc, teşekkürler. Yeni görev yerin hayırlı olsun. İnşallah daha mutlu olursun.

shn58, teşekkür ederim. Sepia tondaki fotoğrafın güzel olmuş, eline sağlık.
"70-300 iso 400 den aşağı iyi sonuş vermiyo mu?"
Vermez olurmu, veriyor da 300mm de elde çekim benim gibi yaşlı biri için düşük iso larda biraz zor oluyor. Shutter hızını artırabilmek için daha yüksek iso tercih ediyorum.

bariss, ilk macro fotoğrafın başarılı. Ahmed' i izlemeye devam et.

Sevgili Ahmed, sizlerin dostluğunu yaşamak da çok güzel, teşekkür ederim.
Macro ların herzamanki gibi harika, hatta her biri bir öncekinden daha mükemmel şekilde gidiyor. Tebrik ediyorum. Bir gün bir macro lens alırsam senden ders alacağım.
Tül etkili (ND 0,6) fotoğraf çok güzel olmuş.

Serkan, bir gün çıkalım gerçekten ama senin evin Ortaköy' de benim se iş yerim, ayarlarız bir şekilde. Göl, çiçek macru su ve sunroof dan çekimin harika olmuş.
Bazı pano programları dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlar gibi stitch yapıyor. Ben ufuk çizgisini düzenleyebilmek için Autopano Pro kullanıyorum.

Bursa gezi fotolarının hepsi çok güzel. 6 yıl Bursa' da yaşamıştım, özlemişim ellerinize sağlık. Anlaşılan Sedat iyi bir ev sahipliği yapmış.

Sevgili AS, HDR çok güzel. Orjinalinin bir çok insanın K10D almasına sebep olduğunu hatırlıyorum.

Komutan, fotoğrafların çok iyi, özellikle göl ve şelale fotoğraflarını çok beğendim.

gork, makinan hayırlı olsun, AİLE ye hoşgeldin.

fhakguder, yine harika fotolar. Eline sağlık.

sevgili foxfo, HDR lerin özellikle 1. ve 3. sünü beğendim, eline sağlık.

mirsat

#erex' tarafından 03.07.2007 15:32:38 tarihinde düzenlendi.

#erex' tarafından 03.07.2007 16:49:30 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 15:27 - İp: 88.***.**9.27
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

komutan,eline sağlık.Çok beğendim fotoları

foxfo,erhan abiye katılıyorum 1. ve 3. çok güzel olmuş

Erhan abi beni utandırma lutfen.Ders vermek ne demekmiş abi.Sen müsait olup bi kaçabilsen bizimle bir yerlere ben seve seve çantanı taşıyıp tecrübelerini yakından izlemek isterim abi.Teşekkür ederim beğenileriniz için.

Tarih: 3 Temmuz 2007, 15:39 - İp: 81.***.**8.226