Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Melrock Burası nadide bitkilerin bulunduğu bir bölge olduğu için özellikle haftasonları piknikcilerin işgaline uğramasın diye katı kurallar koyuyorlar.Biz bir tanıdık vasıtasıyla izin alarak girmiştik.İçeride büfe ve benzeri bir yer yok ama zaten Bahçeköy'den her şeyi temin etmek mümkün.Yanınıza da soğuk sandviçler alarak gidebilirsiniz.Biz gittiğimizde bekçiler henüz uyanmamıştı.Uyandırıp bize izin veren kişinin ismini söyledik,arabalarımızı parkın giriş kapısına bırakıp girdik.Film platosu olarak da kullanılabiliyor sanıyorum tabi o zaman özel izin gerekiyor.Kart konusuna gelince Belgrat ormanının giriş kapısından 1 - 3-6-12 aylık kart çıkartabiliyorsun.Bu kartın geçerlilik süresi içinde Belgrat ormanı ve arbotoryum da dahil olmak üzere bölgedeki piknik alanlarına ailenle beraber girebiliyorsun.
melrock kışın ve baharda gideriz hep beraber şöle canlı zamanlarında.
Hele okullar açılsın piknikçi akını dursun, yapraklar da söyle sarı kahverengine dönsün hep beraber gideriz.
onixon, gideriz valla. çok da iyi olur.
ben oranın fotoğraflarını çok beğendim. açıkçası ben de eşim de o tür doğa harikası yerleri çok beğeniyoruz ve takdir edersin ki istanbul'da böyle bir yer yok aslında. ben burayı görünce acaba dedim cumartesi sabah sürpriz yapıp eşimi götürsem, hem fotoğraf çekerken bana asistanlık yapar hem de beraber böyle bir yer görmüş oluruz. ama en azından bu hafta mümkün olamıyormuş sanırım
eğer camoka'nın dediği gibi mesela 1 yada 3 aylık kart alınıp girilebiliyorsa belki ondan alabilirim. ama en kısa zamanda beraber de gidelim.
Melrock acele etme biz oranın kurdu olduk.Uygun zaman kollayalım hep beraber gidelim.İzin de alırız. Karta falan gerek kalmaz
#camoka' tarafından 05.07.2007 21:27:15 tarihinde düzenlendi.
sayın foxfo hdr başlığında Photomatix Pro isimli programın pef uzantılı rawları açmadığını söylemiştiniz.sorun çözüldü mü yoksa devam ediyor mu?çözülmediyse şuanda hangi programı kullanıyorsunuz hdr için?
o fotoları gördükten sonra bende denemek istiyorum
sanırım sensore ufak bi toz kaçmış.Sinan abi söylemişti,ben de fotolarabakınca farkettim. teşekkürler. temizleyelim bi..
ilk HDR denemem..
Serkan o demirleri arka planda gün batımının renklerini kadraja sığdırmak için geniş açıda dışarda bırakamadım.
shn58
ben dng çekiyorum artık. Photomatix dng uzantılı fotoları sorunsuz açıyor ve hemen istediğin gibi ayarlamalar yapabiliyorsun. Çünkü aşağıda açıkladığım gibi pef uzantılı fotolarda önce jpeg'e çevirmek gerektiğinden süreç uzuyor.
pef uzantılı fotoları ya pentax'ın kendi yazılımında ya da photoshopta iki veya üç farklı exposurda jpeg olarak kaydedip kaydettiğiniz jpeg leri photomatixte açabilir zevkine göre tone maping yapabilirsin. Acayip zevkli bir iş. Ben acemilikten hatalı çektiğim fotoları bu şekilde kurtarıyorum.
Belki pef uzantılı fotoyu raw veya dng yapan bir yöntem de vardır ama araştırmadım.
puspus
hdr foton çok güzel olmuş.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
011130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
022724 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -