Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Kadir teşekkür ederim. Ben de kaç zamandır ne yapayım, nasıl yapayım da kendimi biraz zorlayayım diye düşünüyorum. Bir konu üzerinde yoğunlaşmak gerçekten insanı yaratıcılığa zorluyor. Bunlar bir yarışma başlığının çağrıştırdığı ve sandıkta ne varmış diye baktığım fotoğraflardan çıktı. Daha çok var ama hep tekrar olacağından koymayı düşünmüyorum. Yeni bir şeyler bulmam lazım. Hem yeni hem ilginç olmalı. Hala düşünüyorum. Du bakalım. Buluruz bir konu herhal.
güvercin sersinin devamı..
Sevgili camoka, Recep, cevaplar için teşekkür ederim.
Sevgili camoka uzun süre dediğiniz süre ne kadardı acaba? Yakın zamanda -10 derece civarı yaklaşık 15 dakika süre ile çekim deneyimim oldu, korktuğum için daha uzun süre kullanmaya cesaret edemedim. Geçişlerdeki ısı alıştırması doğru yapıldığında sanırım bu süre daha uzun olabilir düşüncesindeyim, deneyen arkadaşların fikirlerini almak istedim.
sıcaklıklar 0 ve -10 arasındaydı yılbası haftası ankarada bütün gün kamera elimdeydi herhangi bir sıkıntı yasamadım
Sevgili Dostlar, biraz geç de olsa yeni yılın hepinize sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dilerim. Ki, en iyi fotoğrafınızı çekebilesiniz.
Sevgili Endorf, hikaye şöyle; geçen sene oldukça soğuk bir günde 4 pentax'cı Abant'a gittik. Neredeyse bütün gün çoğunlukla dışarda zaman zaman da kapalı mekanda vakit geçirdik, bol bol fotoğraf çektik. Sorun sadece bir makinede ortaya çıktı o da geçici olarak.
Bu bize sorunu hafife almamamız gerektiğini gösteriyor. Çünkü sorun ciddi boyutlara da ulaşabilir. En önemli risk ise yoğuşmadan kaynaklanıyor. Bildiğiniz gibi, Soğukta uzun süre çekim yapıp sıcak ortama çeçtiğimizde makineyi alıştırarak ısıtmazsak yoğuşma oluyor. Hele yoğuşma nedeniyle oluşan ıslaklık tam giderilmeden tekrar soğuk ortama geçersek probleme davetiye çıkarıyoruz demektir.
Yoğuşma sorunlarına dikkat eder, kullanmadığımız anlarda makineyi çanta içinde taşır veya paltomuzun altına gizlersek bir sorun yaşayacağımızı sanmıyorum. Umarım hiç birimiz böyle bir sorun yaşamayız. Selamlar.
Bir arkadaşıma Pentax K100D Super aldık. Kilt lensinin yanında bir de 50 mm F:2,8 Macro pentax lensimiz oldu.
Arkadaşım ısrarla bir de tele-zoom objektif isitiyor.
İnternetten şu objektifi bulduk:
SMC PENTAX FA 100-300mm f/4.5-5.6
Nasıldır?Keskin midir?Alınabilir mi?
Yardımcı olursanız sevinirim.
@fipar, öncelikle hayırlı olsun
uzun arastırmalarım sonucu
bende gecenlerde sigma 70-300 apo dg aldım ve suan için cok memnunum
aşağıda çektiğim güvercin fotoğraflar 70-300 ile çekilmiştir..
#erdemm' tarafından 08.01.2009 13:24:46 tarihinde düzenlendi.
Merhaba Dostlar,
Birkaç gündür buralardayım , fırsat buldukça geriye dönük eklenen fotolara ve yorumlara bakıyorum. Herkesin yeni yılını tekrar kutlarım [>:D:D:D<]
Paris fotoğraftan kadar eğlencesi ve ambiyansı ile bende çok hoş anılar bıraktı .
İzin verirseniz sizlere de bir seri fotoğraf paylaşmak istiyorum
Havadan İstanbul ;
Champs Elysee ;
Süslemeler ve aydınlatmalar gerçekten çok etkileyici idi ;
#avs' tarafından 08.01.2009 13:35:07 tarihinde düzenlendi.
üstband daki akbaba fotosu benim
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
023306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
017001 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01