Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
bazı mevzuatları var, belli fiyatın altı gümrükte takılmıyor ama.
ben hiç tecrube etmedim ama oradan alışveriş yapan arkadaşlarım var.
Bu arada yukarıda geniş açı sormuşsun, pentaxın benim bildiğim geniş açı lensi yok. 10-17 var ancak o da balık gözü.
Sigma fena bir lens değil, geniş açı için ideal bir lens .
Sevgili Dostlar; Yeni Yıl barış, sağlık ve bolluk getirsin herkese.
Sevgili erdemm; son çekimlerimin hepsi Tamron 90 mm SP Di Macro, önemli not; makro olmasına rağmen hepsi elde çekim, tripodum oldukça ağır olduğu ve valizim de kilo sınırlamasından dolayı tamamen dolu olduğu için götürememiştim. PS var mı diye sormuşsun, ufak tefek renk düzeltmeleri, crop, çerçeve vs. var.
sevgili peşmerge; köpek fotoğrafı
Sevgili erex; güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Küre çekimleri çok başarılı, hangi alışveriş merkezi?
Sevgili Komutan; "Bahara Merhaba" fotoğraf safarisi çok güzel ve anlamlı bir isim tespiti olmuş, ağzına sağlık. Gördüğüm kadarı ile bir öndere, büyüğe ihtiyaç var şöyle tutup ekibi sürükleyecek ya da bir organizatöre bu işleri iyi beceren değil mi sevgili Recep?
Sevgili ulyses; teşekkür ederim , "Mersin Eski Ev" çok başarılı
Sevgili ironsailor; teşekkür ederim beğenilerin için, 2. "Zebra deseni" çok beğendim, eline sağlık.
Sevgili esisman, sevgili onixon; teşekkürler.
Sevgili stahl; "Bak biz sürekli toplanıyoruz" demişsin fotoğrafınla
Sevgili camoka; "Bahara Merhaba" fotoğraf safarisine destek vermenize sevindim zira bir büyüğe ihtiyacımız var toparlayıcı olarak. Bu arada "Orange İstanbul" güzel olmuş gerçekten, elinize sağlık.
Sevgili amati; "Focus Stacking" tekniği bilgilerini biziml epaylaştığın için teşekkürler, çok yararlı bilgiler. Farklı netleme noktaları ile yapıldığına göre sabit nesne dışında uygulama alanı mevcut mu?
37 kare operasyonu müthiş, çok başarılı bir sonuç çıkmış ortaya, şimdiye kadar gördüğüm en başarılı makrolardan biri, eline sağlık.
Sevgili Kadir; "Tarsus Eski Evler" fotoğrafını çok beğendim, tebrikler.
Sevgili avs; "Burano Italy" çok güzel bir fotoğraf olmuş, özellikle renk cümbüşü çok hoşuma gitti, ellerine sağlık
Sevgili foxfo; teşekkür ederim, sevgili camoka'nın deyimiyle "İstanbul Geceleri Show" fotoğrafları hepsi birbirinden güzel, Kız Kulesi fotoğrafını özellikle çok beğendim, tripod kullanmış mıydınız?
Sevgili üstad (Recep) perspektif düzeltmesi öğretici olmuş, çok da başarılı, eline sağlık. (Yoğun olduğum için bu aralar arayamadım seni, kusura bakma.)
Sevgili hakanırmak; "Tablo Tadında Kış" fotoğraflarını çokbeğendim, tebrikler.
Yine biraz uzun oldu farkındayım, tüm dostlara selamlar.
Pentax uyumlu Balık gözü olmayan geniş açı imkanları şunlar:
Pentax 14mm f/2.8 ED .IF
Sigma 14mm f/2,8 EX
Sigma 10-20 mm F74-5,6 EX DC J
Pentax 12-24 mm f/4 ED AL (IF)
Sigma 12-24 mm f/4,5-5,6 EX Asp, DG
Bir de yakında çıkması beklenen Tamron 10-24 mm var.
Bence 10-24 zoom çok iyi bir aralık bekleyip görmek lazım.
Diğer taraftan Pentax FF lenslerine Şubat ayı itibarıyla % 10 ile 20 arasında zam açıklamış. Bu haber Pentax'ın FF bir makine çıkaracağının habercisi olarak da yorumlanıyor.
#camoka' tarafından 07.01.2009 12:53:43 tarihinde düzenlendi.
Bu arada bir sorum olacaktı onu yazmayı atlamışım;
Kullanım Kılavuzunda ısı aralığı olarak 0 ila 40 derece arası yazar, ama biz biliyoruzki (ve de kullananlarımız da var) sıfırın altında da belli bir eksi dereceye kadar kullanılabiliyor, işte bu sınır değer hakkında bilgisi olan var mı?
Ali Bey öncelikle beğenileriniz için teşekkür ederim. Buluşma için şimdiden kafa yormaya başlayalım. Biz İstanbul grubu artık çok kolay organize olabiliyoruz.
Makinenin eksi derecelerde çalışması konusunda biraz dikkatli olmakda fayda var. Geçen sene biz soğuk havada uzun süre çekince bazı sorunlar yaşamıştık. Çok uzun süre soğuğa maruz bırakmamakda fayda var. Bizim yaşadığımız sorun arka teketlek bfonksiyon görmüyordu. Kapalı yere geçince sorun kayboldu.
#camoka' tarafından 06.01.2009 21:22:09 tarihinde düzenlendi.
“Gördüğüm kadarı ile bir öndere, büyüğe ihtiyaç var şöyle tutup ekibi sürükleyecek ya da bir organizatöre bu işleri iyi beceren değil mi sevgili Recep?”
Evet abi haklısınız, Selahattin abiden iyisini düşünemiyorum.
Önerim yine Bursa zira sevgili Enis’in (melrock) söylediğine göre yanyana hem büyük bir arbotoryum hem de hayvanat bahçesi varmış. Sizler ne dersiniz?
“Sevgili üstad (Recep)” abi sende mi?
"(Yoğun olduğum için bu aralar arayamadım seni, kusura bakma.)"
estağfurullah Ali abi.
Bu arada makineyi soğuktan sıcağa, sıcaktan soğuğa alırken çantaya yerleştirip ortam ısısına ani geçişlerden korumak gerek. Soğuk havalarda pilin donup çalışmadığına çok şahit olmuştum. Hatta geçen senelerde ani ısı değişikliklerinden dolayı foruma yazan bir arkadaşımızın sensöründe lekeler oluşmuştu...
abi ben her türlü uyarım.
herhangi bir işim çıkmzsa mutlaka planın parçası olmak isterim.
ayarlamaya da yardımcı olurum ama yardımcı
OrangeİST. Serisine devam. Sandıktan (naftalin kokuyor)
By selahattintuncay
Abi bence İstanbul kokuyor mis gibi....
siz İstanbuldakiler bilmezsiniz bu kokuyu
trafiğe kızmaktan tadını çıkaramazsınız.
selahattin abi,seri yaptığınız zaman çok güzel fotolar geliyor.
lütfen devam edin.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
023306 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
017001 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01