netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

shn58 aslında orada göstermek istediğim ,böyle dinsel açıdan çok önemli bir yerin bu kadar kötü mimari ile ne hale getirildiğini göstermek.
mimar sinan ın torunları 2000 li yıllarda ne kadar özensiz yapı yapıyorlar.
hele minare o kadar uzun ve özensiz duruyor ki,görmeniz lazım.
aslında görmeseniz daha iyi

Tarih: 3 Ocak 2009, 20:18 - İp: 81.***.**5.195
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir abi haklısın, ecdad eserlerini özenle yapmış ama şimdi hiçbir caminin mimarisine dikkat edilmiyor.

kardeşimi bugün Voleybol All-star maçı vardı ona götürdüm, tabi makinam da yanımdaydı. çok da güzel görüntüler alamadım ama güzel bir telezoom lense ihtiyaç var sanırım böyle durumlar için, 70-300 ve yksek iso parazite yol açabiliyor.

Milli Takımımız

Neslihan Darnel

Tarih: 3 Ocak 2009, 21:40 - İp: 85.***.**5.231
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

yücel gayet temiz fotolar.
70-300 bence bu ortamlarda da iş yapıyor.
neslihan

Tarih: 3 Ocak 2009, 21:53 - İp: 88.***.**1.133
i-bo
i-bo (üye)
İstanbul / Meraklı

#i-bo' tarafından 03.01.2009 23:40:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Ocak 2009, 23:33 - İp: 88.***.**4.249
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Hoop hoop. Neslihan benim Tuzlada okurken kaldığım siteden komşum. O zamanlar küçüktü, Vakıfbank Güneş Sigortaya yeni transfer olmuştu. Senden volaybolcu mu olur ufaklık diye dalga geçmiştik.

Selahattin abi önerilerini dikkate alacağım. Ama bugün mediamarktta Manfrottonun bir video tripodunu gördüm. Malzemesine, işçilik kalitesine hayran kaldım. Askerdeyken olay yeri fotoğraflamak için kullandığımız bir Slik vardı. Hatırladığım kadarıyla o da iyiydi ama Manfrotto bambaşka. Yalnız fiyatlar baya bir değişmiş anlaşılan. Slik 500 ler 250ytl civarında geziyorlar. O fiyatlara Manfrotto 190'ı kafasız almak mümkün. Bu durumda hala Slik iyi bir tercih olabilir mi? Birde bu 190 modelinin xprob'u 290ytl iken 190 db olanı 190ytl. Özelliklerine bakınca pek fark yok gibi, 100ytl fark neden olabilir?

Tarih: 4 Ocak 2009, 01:13 - İp: 88.***.**2.163
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Manfrotto nun fiyatlarını bilmiyrum ama slik 500DX i ben 150 liraya almıştım, yanına da mini tipod. 250 bana biraz pahalı geldi, üstüne biraz ekleme ile da hafif bir tercih yapılabilir diye düşünüyorum.

Smaç!.

Tarih: 4 Ocak 2009, 01:50 - İp: 85.***.**5.231
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

NESLİHAN

Arkadaşlar.Still life üzerine ışık kullanımı yönümü geliştirmeye çalışıyorum.Kırtas,yelerde satılan renkli jelatinlerle konu nasıl boyanabilire bir örnek olarak sizlerle paylaşmak isterim.3 flaş var bu fotoda.Sol flaş direkt,sağ flaş önüne kırmızı jelatin,arkadan flaş mavi jelatin.
Fotoğrafik değeri yok ama farklı konularda yaratıcı denemeler yapılabilir diye paylaşmak istedim.
Saygılar.

Sıfır photoshop uygulaması!

Tarih: 4 Ocak 2009, 01:56 - İp: 88.***.**3.47
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Serkannnnnn bunu seyretmelisin

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=30550203

Tarih: 4 Ocak 2009, 09:55 - İp: 88.***.**3.47
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ahmed ışığınla bizi aydınlatmaya devam ediyorsun. Teşekkür ederiz.

Kemal iki tripod arasındaki fark, birinde orta segment'in bir mekanizma ile kafa üzerinde yatay pozisyona da alınabilmesi. Yatay pozisyona alamadığın 190xdb modelinde en fazla 35 cm'ye kadar alçalabilirken; 190Xprob modelinde 8,5 cm'ye kadar alçalabiliyorsun. Bazan hiç bir önemi olmayan bazan da çok önem arzeden bir durum olabilir. Öyle bir kare karşına çıkıyor ki bazan bırak sıfır'a inmeyi makineyi toprağa bile gömesin geliyor. Serkan'ın muhteşem Abant kareleri makine karın içine gömülerek çekilmişti.

Ayrıca düşünmen gereken bir de kafa var tabii. Burada hepimiz deneye yanıla gördük ki en iyi kafalar 'Ballhead' diye tabir edilen top kafalar. Manfrotta'da bildiğim kadar 3 model var. 484RC2 mini ball head, 486RC Compact ball head, 486RC magnezyum hidrostatik ball head. Bunların bir de 055 serisi var tek fark quick relase dedikleri plaka birinde dikdörtgen diğerinde altıgen.

Bende mini ball head var. İşimi görüyor ama gönlümden hidrostatik olan geçiyor. Du bakalım. ABD'ye giden gelen nazımız geçen birini bulursam ısmarlayacağım.

i-bo ,Hayalet Gemi. Uykuya kıyıp gittiğine göre epey meraklısın anlaşılan. Sana bir abi tavsiyesi sakın böyle yerlere tek başına gitme. Ben de senin gibi bir kareyi çekmek isterken oralara yalnız gitmiştim. Islak taşlardan ayağım kaydı yarı belime kadar suya girdim. Allahtan bir travma sözkonusu olmadı da tek parça olarak eve dönebildim.

Bu kareyi renkli de çekmişsindir umarım. Ayrıca polorize filtren varsa hem yansımaları alma, hem de daha uzun pozlamada sana yardımcı olur. Eline sağlık güzel kare.

#camoka' tarafından 04.01.2009 11:17:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 4 Ocak 2009, 10:13 - İp: 88.***.**4.22
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğraf çekemiyoruz bari sandıktan birşeyler çıkaralım. Şu soğuk günlerde içimiz ısınır. Ters ışık uygulaması.

Tarih: 4 Ocak 2009, 12:00 - İp: 88.***.**4.22