netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

İyi Akşamlar.
Herkese sağlık ve mutluluk dolu bir yıl dilerim..
güzel fotograflar eklenmiş,ellerinize sağlık..

Tarih: 2 Ocak 2009, 23:54 - İp: 85.***.**9.99
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

f:8
ens:1/640
ISO 100
10 mm de elde çekim.
TArsus Ashab-ı Kehf camii

Tarih: 3 Ocak 2009, 00:18 - İp: 85.***.**9.99
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Yine çok güzel kareler var tebrikler

Ömer eline sağlık.Çok mutlu oldum deneme yaptığın için.Eline sağlık çok da güzel oturmuş alan deinliği.Senden ricam bu fotoğrafı çekerken daha yanal bir ışık kullan.Diğer tarafada eğik açı ile yüzeyi çiçeğin içine doğru bakacak bir beyaz karton yerleştir.Serk gölgeler derinlik hissine bir de boyut hissi katacaktır

Tarih: 3 Ocak 2009, 01:16 - İp: 88.***.**3.47
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

-Selahattin abi haklısın. Benim ki biraz fantaziydi. İnada binince de almadım tripod. Ama niyetim var. Slik fena değildir herhalde, ama biraz daha profesyonel birşey alıp, yetersizlik duygusuna düşmemek daha iyi olur gibi geliyor. Onlar da pahalı, nasıl yapacağız bakalım.

Tarih: 3 Ocak 2009, 02:40 - İp: 88.***.**2.163
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Karbon fiber almadığın sürece diğerleri pek farketmiyor. Örneğin Slik 500DX kendisi 2,45 kg; taşıma kapastesi 5 Kg. Slik 700Dx kendisi 2,20 kg; taşıma kapasitesi 6,8 kg. Bende olan Manfrotto 190X kendisi 1.8 kg; taşıma kapasitesi 4,5 kg. Yani ağırlıkları 400-600 gr arasında biribirinden farklı. Fiyat/Performans açısından bakarsan Slikler çok iyiler. Senin ihtiyaçlarını fazlasıyla görürler. İki arkadaşımda var. Sadece biraz daha kaba görünüyor. Ancak kurduğunda da bayağı kaslı duruyor ve havalı oluyor. Karbon fiber dersen arkadaşların çoğu Benro alıyorlar. İmkanın varsa ondan al tabi.

Tarih: 3 Ocak 2009, 12:10 - İp: 88.***.**4.22
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ahmet abi alan derinliğinin 70-300'de çok az olması macro çekme isteğimi azaltmıştı istediğim sonuçları alamayınca. bı yöntem ilaç gibi geldi.çok teşekkür ederim tavsiyeler ve yöntem için.

ulyses bende slik 500 dx var .biraz iri yarı ama iyi denebilir 150 tl'ye almıştım.focus stack denemesinde işe yaradı.70-300 takılı olmasına rağmen ki 70 300 kullanabileceğim en ağır lenslerden biri

Tarih: 3 Ocak 2009, 15:56 - İp: 195.***.**3.59
i-bo
i-bo (üye)
İstanbul / Meraklı

Abiler cahilliğime verin ama focus stack yöntemi nasıl bir yöntem.anlatırsanız beni mutlu edersiniz şimdiden teşekkürler.

Tarih: 3 Ocak 2009, 18:59 - İp: 88.***.**4.249
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

3-4 sayfa önce "amati" üstad güzel bir şekilde anlatmıştı.
geri sayfalara dönüp bakarsan daha iyi olur.

Tarih: 3 Ocak 2009, 19:06 - İp: 81.***.**5.195
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

kadir tebrik ederim.mimari olarak çok iddialı olmayan bi camiyi çok güzel ve etkili fotoğraflamışsın

Tarih: 3 Ocak 2009, 20:01 - İp: 195.***.**3.59
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

bende de Slik 500DX var,sağlam kaliteli ancak birz ağır ve çok da ufalmıyor maalesef. Ama Selahattin abinin dediği gibi fiyat/performansda iyi bir seçim.

Tarih: 3 Ocak 2009, 20:04 - İp: 85.***.**5.231