netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ironsailor çok zor foroğraflar,tebrik ederim

erdemm eline sağlık güzel enstantane

aydemir74,puspus ellerinize sağlık

hakanirmak 2. fotoğrafın renkleri -beyaz ayarından olsa gerek- biraz mora kaçıyo sanki

70-300mm ile 260mm'de
1/60
F7.1
Focus Stack yöntemiyle 9 kare

#shn58' tarafından 02.01.2009 18:26:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Ocak 2009, 18:09 - İp: 62.***.**9.70
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

geçenlerde sormuştum ama yılbaşı kutlamarı arasında kaldı.
Tamron Adaptall lensleri nasıldır?
e-bayda bir lens var, Tamron Macro SP90mm f/2.5 Manual , atıcı 1:1 büyütme demiş ancak benim bildiğim bunun büyütme oranı 1:2. alınabilir mi?
bu lensler için ayrı bir aparat mı lazım, makineye bağlamak için?

#puspus' tarafından 02.01.2009 19:06:20 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Ocak 2009, 19:02 - İp: 85.***.**6.143
hakanirmak
hakanirmak (üye)
Kahramanmaraş / Doğa Fotoğrafçısı

Parpus Teşekkür ederim sizin fotoğraflarda nefis tebrikler.

Camoka ilginize teşekkür ediyorum eksik olmayınız.

İronsailor ilginize vede tebriğinize çok teşekkür ediyorum.Eksik olmayın.

Shn58 teşekkür ediyorum.Bu arada fotoğrafınız çok güzel...

Tarih: 2 Ocak 2009, 19:18 - İp: 78.***.**8.238
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

-Erol abi, sirk kareleri çok sanatsal olmuş. Kadraj hakimiyeti dorukta.
-Sedat, Bursa hatıralarım canlandı fotoğrafını görünce.
-Hakanırmak, karlı manzaları beğendim şahsen. Arkadaşların dediği gibi ikici foto da beyaz dengesi kaçmış. Karda dikkatli çekmek gerekiyor, çok kolay yanılabiliyor makineler.
-Puspus, feribotlu karen huzur verici.
-Ömer, ışık biraz sert kaçmış sanki. Ama alan derinliği güzel olmuş. Düzgün bir tripod'um olsa ben de deniycem şu tekniği.

Tarih: 2 Ocak 2009, 19:36 - İp: 88.***.**2.163
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Bu yıl focus stack moda olacak anlaşılan. Sarı gül de nefis.

Kemal biz senden tripod bekliyorduk. Ne oldu proje suya mı düştü?

Tarih: 2 Ocak 2009, 20:20 - İp: 88.***.**4.22
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Abi proje malzeme sıkıntısı yüzünden suya düştü. Gerekli malzemeyi bulamadım bir türlü. Kompozit malzemeler hırdavatçılarda satılmıyor malesef. Gerçi Şişecam'ın cam elyaf fabrikası bu tip malzemeler üretiyor, ama daha çok yeniyim nazım geçmez.
Forumdan bir bey vardı benzer bir proje üzerinde çalışan. En son ben askere giderken bir prototip üretmeyi başardığını söylemişti. Bana da gönderecekti fikirlerimi almak için, ama araya askerlik girdi koptuk.

Tarih: 2 Ocak 2009, 21:21 - İp: 88.***.**2.163
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

puspus, pardon mesajın geçen okumuştum ama işten ötürü atladım. Bende 90mm f/2.5 mevcut ama Adaptal serisindeki bu 2.5 olan objektiften iki model var zannedersem bir tanesi 1e 1 büyütme ypabiliyor o da bendeki. Makinaya herhangi bir adaptör olmadan bağlıyabiliyorum gerçi benimkini herhangi bir şey almadan direk taktım ben K10D'ye. Bana özelden link atarsan bakayım objektife bendeki mi değilmi?

Tarih: 2 Ocak 2009, 22:06 - İp: 88.***.**8.95
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

Bu 90mm Adaptall'ın 2 tane modeli var bendekinin kodu 52BB bu kaliteli zaten 1 e 1 büyütme yapıyor ama diğer modeller yapmıyo diye biliyorum.

http://www.adaptall-2.com/lenses/52B.html

Tarih: 2 Ocak 2009, 22:22 - İp: 88.***.**8.95
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

mesaj attım.
benim gördüğüm de sendeki modelden.

Tarih: 2 Ocak 2009, 22:29 - İp: 85.***.**6.143
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kemal bana sorarsan sıfırdan üretmek astarı yüzünden daha pahalıya gelir. Al bir slik 500 DX veya 700DX olsun bitsin. Ortalama 100 dolar civarında. Çok iyi iş görüyor.
İkinci el alırsan daha da ucuza alırsın. Bence daha fazla tripodsuz kalma derim.

Tarih: 2 Ocak 2009, 23:10 - İp: 88.***.**4.22