netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

yorumlar için tşk.ler arkadaşlar.
recep üstad tşk.ler müdehale için PS kullanamıyorum,kullandığım programda o sorunu.halledecek yeri bulamadım.
erhan abi güzel çalışmalar.
amati üstad nefis
erdemm bornova dan fotolar,ne güzel.köşeler de kararma var sanki

ekip yine toplanmış.
bir de foto çekemiyoruz diyorlar.
sürekli ekip toplanıp foto çekiyorlar.
sandığa mı atıyorsunuz kareleri

fatih abi,kanun nefis olmuş.
recep nasıl poz verdi şaşırdım.

aydemir farklı bir kadraj,bu tip fotolarda gökyüzünün patlamasından hep korkarım.

Tarih: 29 Aralık 2008, 13:12 - İp: 85.***.**9.67
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Erdemm ; LR düzlemeli Yeşil Köşk güzel olmuş bu arada 70-300mm apo hayırlı olsun

Ironsailor ; Zebra S/B desen karelerin . Bu kareleri kontrast başlıklı çalışma grubumuza da koymalısın

KAdir ; St.Paul klisesi içi sevdiğim çalışmalardan , eline sağlık . Ancak sağdaki penceredeki güçlü ışık patlaması ilgiyi ister istemez üzerine çekiyor. Belki izin isteyerek kısa bir süre için penceredeki panjurları kapattırmalıydın , bazen Foxfo abimizin Sultanahmette kartpostal satıcısını karesinden çıkarttığı gibi müdahale gerekebiliyor . Ya da aynı kareyi düşük pozlayarakta PS müdahalesi ile yine ışık patlaması çözülebilirdi . Antakya sokakları çalışmalarından SB olanı daha başarılı buldum. Katkın ve karelerin için teşekkürler.

Amati ; Yeni sergi için sandık dolmaya başladı . Makrolar yine dudak ısırtan cinsten , tebrikler. Özellikle Kazablanka çiçeği favorim bu karende oluşan bokeh + renk harmonisi çok etkileyici. Ayrıca buz damlacıkları yaprak dokusu üzerinde büyüleyici durmuş. Emeğine ve fikrine bir kez daha şapka çıkarıyorum ayrıca doku detay düzeyi

Foxfo ; Gece İstanbul adımlamalarında harika , dokusu bol genis açı kareler çıkmış . Son Sultanahmet gezisi gelen karelerden anlaşılan sana yaramış ,

Esisman ; zeginleşen ekipmanla birlikte makro kurguların ortaya güzel still-life kareler çıkarmaya başlamış , tebrikler

Ulyses ; Filmi not ettim önerin için sağol.

Realfriend; Karelerini sıkça görmesekte verdiğin değerli bilgiler ve mucizevi dokunuşların için

Erhan Abi ; Magma karelerin çok yaratıcı olmuş daha önceki misket serisi gibi ders alınması gereken bir çalışma

Serkan ; Tekrar geçmiş olsun ilk gözlüksüz kareni merakla bekliyoruz

Tarih: 29 Aralık 2008, 13:36 - İp: 92.***.**2.153
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Fotoğrafçının fotoğrafı

Tarih: 29 Aralık 2008, 14:17 - İp: 85.***.**9.115
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

tesekkürler,

@avs,, daha 70-300 apoyu cıkıp test edemedim, ama içimde heran atabilirim kendimi dışarı..

@kad-ir, o köşe sorunu var ; uv ve polarize kullanıyorum
sanırım filtrelerden kaynaklanıyor..

Tarih: 29 Aralık 2008, 15:19 - İp: 78.***.**1.88
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin Abi belge niteliğindeki kamera arkası karelerinle renk katıyorsun

Bugün keşfettiğim şirket yakınlarındaki bir park , balıkgözünden PS düzenlemeli
(Eğer bir mankenim olsaydı sol tarafaki merdivenin 2. basmağına oturtmak isterdim.
)

Tarih: 29 Aralık 2008, 15:21 - İp: 92.***.**2.153
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

oooo haftasonu verimli geçmiş
Avşar abi teşekkür ederim

Haftasonu cevahirdeyim Sony Vaio aktivitesi vardı bu hafta devamı İstinye parkta olucak muhtemelen(cumartesi pazar) stand müsait olursa bir iki baskı yaparız

Tarih: 29 Aralık 2008, 16:45 - İp: 81.***.**5.206
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

-Erhan, abi lavlar çok hoş görünüyor.
-Amati, yaprak ve damlalar Çok enteresan teknikler öğreniyoruz sayende.
-Fatih abi cami fotoğrafları yine çok hoş. Selahattin abinin dediği gibi hava koşulları pek uygun değilmiş kontrast açısından.
-Böyle hafta sonları toplanmanız hem hoşuma gidiyor, hem de biraz imrendiriyor.

-Serkan makineyi değiştiriyorsun sanırım hayırlı olsun.
-Fatih abi kanunun tellerine de bir pozlama olsaymış nasıl olurmuş diye düşünüyorum.Ama tamamına değil, şöyle önden üçte biri kadarına. Bu arada kareler full frame mi bana mı öyle geliyor abi?

#ulyses' tarafından 29.12.2008 21:37:20 tarihinde düzenlendi.

#ulyses' tarafından 29.12.2008 21:40:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2008, 21:35 - İp: 88.***.**2.163
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Tek kare VL + 1.7 TC f/8

37 !!! Kare Focus Stack VL + 1.7 TC f/8

#amati' tarafından 29.12.2008 22:50:12 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2008, 22:42 - İp: 78.***.**2.66
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

Kadir, korkunun ecele faydası yok diyorlar ya, benimki de o hesap. İnşaallah gökyüzünü patlatmamayı da öğreneceğiz. Erhan Abi' nin daha önceki sayfalarda anlattığı bir yöntem vardı. Onu mutlaka denemek lazım.

amati, senin fotoğraflarına yakışacak bir söz bulmak gerçekten zor, 37 kareyi çekip işlemek büyük sabır emek ister.

50mm Manuel lens.

#aydemir74' tarafından 29.12.2008 23:47:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2008, 23:11 - İp: 92.***.**6.65
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmet abi 37 kareyi bırak çekme pc de işlemek bile büyük emek.

Tarih: 29 Aralık 2008, 23:14 - İp: 85.***.**5.159