Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Recep estağfurullah abi eline sağlık.
Erhan abi,Kadir,erdemm tebrikler
Serkan teşekkürler Çok para sıvı nitrojen yoksa kafamda çılgın gikirler var
Daha önce anlattığım focus stack yöntemi ile 8 kare birleşimi ve Erhan abiden öğrendiğim photoshop da doku fotoğraflarının dokularını daha da belirginleştiren bir yöntem uygulandı.
Not: Fotoğrafa layers paletinin altında create adjustment layer seçip orada çıkan menuden black and white diyoruz sonra layer opacity nin solunda default olara "normal" yazan kutucuktan soft light ya da overlay i seçiyoruz.Opacity slider ınden istediğimiz şekilde uyguladığımız layer ın gücünü ayarlıyoruz ve flatten image deyip bitiriyoruz.Deneyin harika bir kontrast veriyor.
Başlığımız ne güzel hale gelmiş.
Hem isim olarak, hem de değerli ustaların abilerimin dostlarımın katılımı artmış, yarım saatten fazla eski sayfaları okudum ve fotograflara zevkle baktım. Çok güzel fotolar ve gene her zaman olduğu gibi mükemmel bir bilgi paylaşımı.
Hemen hepimizin hemfikri olduğu üzere burası bir okul hepimiz için.
Hepinize bu samimiyetiniz içtenliğiniz için şahsım adına çok teşekkür ederim. (:
Gelelim kendime, uzun süredir fotograf namına etken değilim, 3 gündür de havaların etkisinden nasibimi almış burnumu sızlatıyordum. Biliyorum mazeret değil ama uğrayamıyorum uzun zamandır
Burada olmak güzel.
Ahmet abi mesajını atladım pardon A3 e geçmeliyim gerçekten. Perspektif konusunda bazı eksikliklerim var ama bunları zamanla gidereceğimi düşünüyorum.
Adnan abi teşekkür eder güzel yorumların için.
Serkan valla şekerleri çekiyorum ama payın birikiyo söyliyim zaten ferrroro borcum var
#esisman' tarafından 29.12.2008 00:45:56 tarihinde düzenlendi.
Sevgili dostlar; Erhan ustam, Kadir, Ulyses, Erol Kaptan, Serkan teşekkürler.
Sevgili Ahmed fotoğraflarınla ve verdiğin bilgilerle ufkumuzu açıyorsun. Hakkın ödenmez.
Kadir FF'nin etkisi daha çok geniş açıda ortaya çıkıyor. Sanıyorum 18-20 mm den sonra zaten aynı açısal kadrajlarda dolaşıyoruz. Recep ve Serkan geçen gün yaptığımız avarelik gezisi sırasında K10D, K20D, D700 ve Çelik'in D200'ünü bayağı bir sınadılar. Teknik konularda yetersiz olduğum için farkları anlatmam mümkün değil. Serkan ve Recep bu konular da bildiğin gibi usta onlar belki bir açıklama yaparlar.
Erhan usta mağmalar coşmuş. Serkan'a katılıyorum.
Erdemm konak fotoğrafındaki fitre uygulamasını hoş olmuş. Tebrikler.
Eniştem kanunda tıngırtı yaparken Sevgili Ahmed'in ve Avşar' bahsettiği üst üste bindirme yöntemini deneyeyim dedim. Amacım Kanun'un kulaklarının ve uzakta duran notalarını net alana almaktı.
Geçen günkü gezimizdem.
Sevgili Recep'e teşekkürler.
Sağ alt köşede temizlik yapıldı.
#foxfo' tarafından 29.12.2008 08:10:30 tarihinde düzenlendi.
Ahmed çiçekleri de şokladın ya pes doğrusu. Damlalar harika. Ayrıca verdiğin bilgilerden çok yararlanıyorum. Paylaştığın için sana ve bilginin kaynağı Erhan üsfada teşekkürler.
Bilgi paylaştıkça çoğalırmış.
Fatih, hangi arada bu güzel kareleri çektin. Üstelik de berbat ışık ve gökyüzüne rağmen. En çok Sultanahmet avlu sütunlar ve kapı'dan Ayasofya'yı beğendim(Kartpostal satıcısını oradan uzaklaştırman da çok iyi olmuş). Kanun düzenlemesi de çok hoş bize ilham veriyor. Senin sayende güzel bir gün geçirdik. Soğuğa rağmen çok sıcak bir buluşma idi. Katılan arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Umarım Recep de benim unutkanlığım yüzünden grip olmamıştır.
Dilerim Serkan da makinesine kısa sürede kavuşur. Aramızda silahsız asker gibiydi.
"Pentax ve Fotoğraf Dostluğu..." tekrar ivme kazanmaya başladı.
Fatih Abi, kanun düzenlemesi çok güzel olmuş.
@foxfo elinize sağlık,
istanbuldan güzel kareler seyrediyoruz sayenizde,
fotoğrafların bariz olarak bükülmüş olduğunu farkettim, bu mimari çekimlerde
çok hoş oluyor bu tekniği paylaşırmısınız
10-20 mm gibi bir lens ile mi sağlanıyor yoksa derinlik hissi f8.0 ve üstü diyafram ile midir yoksa ps ile mi acaba?
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
024706 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
017001 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk