Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
4-5 gündür yağışlı havadan dışarı çıkamadım. Her İstanbul'a gelişimde böyle oluyor. Soğuk havaya rağmen semeri vurdum sırtıma ama anca Eminönü - Üsküdar yapabildim.
#foxfo' tarafından 26.12.2008 04:08:27 tarihinde düzenlendi.
Selahattin abinin affına sığınarak,
4-5 kareden oluşmadır.
Panoramikler
#foxfo' tarafından 26.12.2008 04:16:13 tarihinde düzenlendi.
#foxfo' tarafından 26.12.2008 04:17:03 tarihinde düzenlendi.
Fatih İstanbul geceleri show'unu beğeniyle izledim.
İstanbul'un hava kirliliği karelere yansımış maalesef.
Kız kulesi çok net ancak saat olarak biraz geç kalmışsın. Mavi saatleri kaçırırsan denizde ve gökyüzünde ışık kalmadığından iyi fotoğraf alamıyorsun.
Ben seni gitti sanıyordum. Pazar günü doluyum ama c.trsi günü (yarın) yağış olmazsa ve sen de hala İstanbul'da isen biraz avarelik yapabiliriz. Yılbaşı üstü ortalık şenlikli.
Erhan abicim biraz denedim ama boyut küçük olduğundan tadı kaçıyor.Aslında vurdulamak istediğim gül tarzı taç yapraklı çiçekleri flaşla çekerken flaşı olabildiğince yanal kullanıp yaprakların arasına derin siyah gölgeler düşürmemizin derinlik hissi açısından n denli önemliolduğu.Tam yandan ve çiçekle aynı seviyeden patlayan fla yapraklar arası derin gölgeler yapıyor karşı tarafına beyaz bir karton ya da ayna ile bir parça ışık yansıttık mı da tadından yenmiyor.Belki bilmeyen arkadaşlar vardır ve iyi bir paylaşım olur diye yazdım.Ukalalığımı bağışlayınız Erhan abicim
Avşar,Emre,Kaptan,Kadir ve sevgili Fatih abi
Bu arada canon 5dmarkII ile neler yapılabildiğni gösteren dikkat çekici videoyu seyretmenizi öneririm.
http://engagingfilms.com/
Çelik karpuz harika bir buluş.Aklında olsun,kırtasiyelerde satılan renkli jelatin kağıtlarından alıp karpuzun üzerine sarıp dibinden paket lastiği ile tutturabilir ve enteresan renk çalışmaları yapabilirsin.Bu arada bu karpuzu kullanırken eğer fotoğrafta gösterdiğin gibi tam dik yani 90 derece konumunu tercif edersen çok güzel bir genel mekan aydınlatması ışığın olur.Özellikle iso 200 ve 320 gibi bir değerle istediğin alan derinliğini yakalayabileceğin diyaframlara çıkabilirsin hele tavan beyazsa daha da iyi olacaktır.Ama portre çekmeye gelince flaşı 45 derece bir açı ile öne eğmeni tavsiye ederim gerçekten olumlu sonuç veriyor.Eğer çok kontrolsüz oluyor ise ışık karpuzun üzerine bir aydinger kağıdını kaplamayı dene.Yine paket lastiği ile dibinden bağlayabilirsin.Tüm bunları nereden mi biliyorumBu keşfinin çok daha pahalıya satılan sözüm ona fotoğraf malzemesi olanını satınalıp kullanmıştım.Yani iyi sonuçlar alacağından eminim.
Tebrikler
Sevgili Kaptan,Erhan abicim ve Fatih abicim beğenileriniz için teekkür ederim
#amati' tarafından 26.12.2008 12:24:44 tarihinde düzenlendi.
Selahattin abi, Ahmed teşekkürler.
Dediğim gibi hava erken kararınca mavi saatleri kaçırdım.
Ben önümüzdeki hafta sonu (yılbaşından sonra) dönmeyi düşünüyorum.
Her türlü avarelik etkinliğine hazır bekliyorum ve çok keyif alırım
kadir artık bütün fotoğrafların üst banta çıkıyo.tebrik ederim.
Ahmet abi sen şekerleri bıraktın çiçeklere daldın ben devam ediyorum
Bu şekerleri gözlüklerinden kurtulan serkana hediye ediyorum
Tamron 90mm f/2.5
fatih abi fotolar çok güzel.sizin fotolardaki renk ayarını ve temizliği çok beğeniyorum.ff makinenin katkısı nasıl sizce..
esisman güzel makrolar,kış geldi makro çalışmalrı çoğaldı
amati,makrolar,renkler süper.
shn58 tşk.ler ,hepsi çıkmıyor,dikey kadrajlarım bekliyor ne yazık ki.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
025006 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
017101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk