Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
slm herkese bugün 70-300 apo dg aldım
henuz test edemedim ama cok güzel bir lense benziyor
sormak istediğim bu lensin üzerinde macro düğmesi var 200-300 arası macrosu var
macrodayken bu düğme normal zooma gecerken zorlanıyor bu normal midir?
bu lense polarize - uv filtre gereklimidir?
birde bu dikkatimi çekti 18-55 ile cektiğim bazı fotoların kenarlarında siyah izler var
bunun sebebi ne olabilir?
tesekkürler
Recep, teşekkür ederim. Her halükarda benim çekimimden daha iyi.
Ahmed, seni kırmak isteme ama bunun için çoook çalışmam çok.. Artık bahara mı olur yaza mı bilmem. Keşke senin kadar çalışkan olsaydım.
Kadir, son bir iki karende renklerin magenta ya kaydğını görüyorum. HDR den mi, yoksa WB ayarlarından mı kaynaklanıyor?
Son karede çok güzel, bununla beraber Ironsailor' a katılıyorum.
Ulyses, film tavsiyen için teşekkür ederim. Bende izlemeye çalışacağm.
tşk.ler kaptan,aslında kesmeyi düşündüm ama kararsız kaldım açıkcası.oranın o yıkık halinin kalmasını daha uygun buldum.aksi halde orası hakkında eksik bilgi kalacaktı.
erhan abi,dynamic photo HDR programı kullanıyorum renkler tabiki biraz fazla sapıtıyor .sat. ayaralarını kısıyorum ama yine de istediğim gibi değil.
fatih abinin yüklediği tertemiz renkli fotolardan sonra makineye sevgim azaldı
erdemm kesinlikle lensin bozuk
benim lensi alsaydın keşke
yaşadığın olay normal,makrodayken lens makroya uygun netleme mesafelerine geçiyor.bu kısımlar normal lens kullanımında olmayan alanlar.tekrar başka bir uzak noktaya netlemeye çalış veya manuel ayara alıp hassas netleme bileziğini elle çevir,daha sonra makrodan normale geçersin.
Erhan abi estağfurullah.
Fotoğrafınızı yüklerken de Ahmed hocamın istediği gibi yapamadığımı anlamıştım...
Erdem hayırlı olsun, kenarlarda gördüğün koyuluk 'vignetting" denilen durum.
Geniş açı lenslerde (özellikle kit lenslerde) görülür. PS'de filter/distort/lens correction-vignette kısmından veya camera raw arabiriminde lens corrections lens vignetting kısmından düzeltebilirsin. Bu arada uv filtre üstüne polarize takmadğını varsayıyorum.
70-300 için filtre durumuna gelince, polarize taksan sana telede yüksek enstantane gerektiği halde 2-2,5 stop kaybettirecek. Ayrıca bu lens dışarıdan fokusladğı için polarize istediğin konumda kalmayacak, kaliteli uv kullansan lensin yarı fiyatı, kalitesiz kullansan kalite bozulacak bu yüzden bu lens için filtre kullanmanı tavsiye etmem. Zamanında ben de almıştım ama artık kullanmıyorum.
Kadir merhaba.
mrb recep
Antakya Habib-i Neccar camii.
eserle ilgili bilgiyi Kültürel Miras a ekledim.
fotosunuda bugün galeriye ekledim.
perspektif bozulmayı biraz düzelttim ama minarenin şapkası olmadı.
Fotoğraf çekemiyorum.
Bari dokunmaya çalışayım. Kadir affına sığınarak...
Çok uğraşmadan yaptım, hatam varsa affola. Kısaca şöyle PS'de şapkayı kement ile seçtikten sonra, biraz feather verilir. daha sonra edit/transform/warp komutu verilir. Çıkan kısımla oynanarak yamuk kısım düzeltilir.
Kadir, cami ve minarenin kadraj yerleşimi güzel olmuş.
Can sıkıntısı karelerinden.
Tamron 90mm
Magma
Bu da küçük Magma nın içinde yandığı bardaklar.
erhan abi senin canın :D hiç sıkılmasın ama çok güzel kareler.
kad-ir tarihi yapıları görmek güzel,persfektif düzeltmeleri çok daha estetik hale getirmiş.İçten çektiğin kolonlara yandan gelen ışıklı kare diyerlerinden ayrılıyor.
ulyses filme göz atmaya çalışacam :D fotoğraf karesini görünce dedim okumadan ahanda şahane kare
amati usta yakında sıvı nitrojen yada azot,LNG bulup korkunç şeyler çekeğini düşünüyorum gül parçalanırken filan :D.Buzdolabıın sonu o harika dokular :
esisman bu hızla gidersen yandık renkler şahane 2.ci kare için amati ustanın fikrine katılıyorum,
foxfo abim istanbulu fethetmiş valla ne iyi olduda geldin
kaptanım zebralardaki beyaz beyaz siyah siyah
avs usta inşallah yeni seyatindede hava güler yüzüne masmavi
#onixon' tarafından 28.12.2008 14:20:59 tarihinde düzenlendi.
kad-ir ve realfriend tesekkürler..
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
024906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
017101 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01