netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan abi çok iyiydi bu yaaa Kızıldereliler ve bering boğazı

Abi güle bayıldım Keskinlik ve kadraj harika.
Ukalalığımı affederseniz sizden birşey rica debilir miyim?.Bu fotoğrafı işlerken,gölge detaylatından biraz feragat etmiş de olsak,gölgeleri daha karanlık yapabilir misiniz? Gölge bölgeler siyaha yakın olsa ben derinlik hissinin çok daha iyi olabileeğini düşünüyorum.

Saygılarımla
Ahmed

Tarih: 25 Aralık 2008, 08:55 - İp: 78.***.**2.66
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

16-50
17-50 ye göre daha geniş acı olduğu için, düşünüyorum ama keskinlik olarak 17-50 daha iyiyse ona karar vereceğim..

pentax için sadece pentax marka 16-50 yi biliyorum sigma ve tamronunda pentax bayomnetli olanları mı var?

Tarih: 25 Aralık 2008, 11:30 - İp: 78.***.**0.29
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

müdahale yoktur..

Tarih: 25 Aralık 2008, 11:35 - İp: 78.***.**0.29
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Çelik senin karpuzun fotoğrafını koyduğun an muhtemelen nalburlar bayram edecek

Tarih: 25 Aralık 2008, 12:54 - İp: 92.***.**2.153
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

erdemm sen izmir demisin,hep izmir fotoları
pentax için tamron 17-50 sigma 18-50 var. hatta 24-70 28-75 gibi şeylerde var sanırım.
bhphoto ve adorama sitelerine gir,pentax bayonetleri işaretle bir sürü alternatif göreceksin.
16-17 mm arasında geniş açı olarak çok fark olmaz.
sigma 10-20 alırsın ..
yada sigma 10 mm 2,8

Tarih: 25 Aralık 2008, 13:06 - İp: 85.***.**9.67
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

iyi bir kopya DA* 16-50 keskinlikte sınırı yok bence temiz bir lens.Haksızlık etmeyelim.Lakin 620$ a kadar düşen u.s.a fiyatıyla...
Tamron ve Sigma ucuz alternatif.Kontrast ve canlılıkta.

Lakin bu aralığa çok yatırım yapmaya değmez.

Tarih: 25 Aralık 2008, 13:51 - İp: 85.***.**2.181
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Harika bir ada , keşke daha fazla vakit geçirebilseydim
Burano / Italya

Tarih: 25 Aralık 2008, 14:25 - İp: 92.***.**2.153
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir, uzun zamandır çekmek isteyipde çekemediğim bir fotoğrafı sana sipariş veriyorum. Madem sizin orada hayvanat bahçesi açıldı, şu zebrelardan birinin boyun veya gövdesinin en uygun yerinden bir parçayı fotoğraflararak bizim zıtlıklar topiğine koymanı rica ediyorum. Doku olarak ve zıtlık olarak harika bir fotoğraf olacağını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler.

Avşar bizi Akdenizde gezdirmeye devam ediyorsun. Şu kış gününde insanın içini ısıtıyor.

Tarih: 25 Aralık 2008, 15:02 - İp: 88.***.**1.60
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

@kadir,
evet izmirdeyim bende ama şimdi gördüm profilde Bileceik yazıyormus ne alakaysa sende izmirdesin sanırım..
bhphotovideo.com'da cok fazla secenek varmıs gerçekten

@onixon, 16-50 nin nedir o fiyatı aman , ben
tamron 17-50 f/2.8 kararımı değiştirmiyim ozaman..

buarada sigma 70-300 apo dg aldım haftasonu hayvanatbahsesine giyip test edeceğim fotoları paylaşırım, ama asıl Sasalı Doğal Parkına gitmek lazım,,
6 tonluk bi kaplumbağa gelmiş, onu çekmek lazım...
inanmayana ;
http://www.kalitelihayat.com/doga-haberleri/bingolde-6-tonluk-kaplumbaga-bulundu.html

#erdemm' tarafından 25.12.2008 17:41:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2008, 17:19 - İp: 78.***.**0.29
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Ahmed, teşekkür ederim. önceki kareyi senin dediğin gibi bir iki denedim memnun olamadım. Sen bir dener misin?

Bu karenin her iki versiyonunu da ekliyorum.

Tarih: 25 Aralık 2008, 18:16 - İp: 78.***.**2.89