netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Tarih: 21 Eylül 2008, 17:23 - İp: 85.***.**9.232
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

#kad-ir' tarafından 21.09.2008 17:25:45 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2008, 17:24 - İp: 85.***.**9.232
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

10-20
İzmir Kuş Cenneti

Tarih: 21 Eylül 2008, 17:26 - İp: 85.***.**9.232
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

Ahmet Abi sergi için tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
Sinan Abi yeni makinen hayırlı olsun.(GX-10' u almamda özellikle senin ve Selahattin Abi' nin fikirleri çok yardımcı olmuştu.)

Yazdan kalma bir Zoo karesi:
Pentax 70-210mm
210mm
f/5,6

#aydemir74' tarafından 21.09.2008 23:19:01 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Eylül 2008, 23:10 - İp: 88.***.**0.106
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Kadir, güzel bir çapa serisi olmuş. Biraz daha açık diyafram kullanarak çapaları ön plana çkarmayı deneyebilirsin. Ben pervane karesini ayrıca beğendim. Kuş Cenneti karesindeki derinlik ve sadelik güzel bir ahenk oluşturmuş. Eline sağlık.

Aydemir, kuğu karesinde arka plana kayaları alman kuğunun ön plana çıkmasını sağlamış ve güzel bir kare olmuş. eline sağlık.

Sevgili Komutan' ım, yeni ekipmanın hayırlı olsun. Önceki sayfaları hızlıca incelediğimden farketmemişim kusura bakma. Güle güle kullan.

Tarih: 22 Eylül 2008, 01:49 - İp: 85.***.**7.163
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

More Koyu' ndan bir deneme:
Sigma 18-50mm

Tarih: 22 Eylül 2008, 01:52 - İp: 85.***.**7.163
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Beğeni ve yorularınız için teşekkürler. Formun tekrar hareketlendiğini görmek çok güzel

Komutan hayırlı olsun .Demek budan sonra güzel yemeklere ve sunumlara GX20 den bakacağız

Pesmerge ; pink dreams özellikle modelin yüzüne vuran dengeli ışık çok hoşuma gitti.

Erhan abi tekrar yorum ve fotoğraflarına kavuşmak çok güzel . Son yüklediğin fotolar için de 10-20mm günbatımı harika bir renk harmonisi yaratmış , tebrikler. Ayrıca Hırvatistan'ı senin abjektifinden gezmekte ayrı bir tat

Kadir son pervane detayın ve arka fonda oluşan ışık patlamaları nefis

Sedat inşallah bayram sonrası buralarda olursan hepberaber biraraya gelelim . Daha senden canlı İtalya maceralarını dinleyeceğiz

Pisa'yı son iki kare ile geride bırakıp Siena'ya geçelim

Tarih: 22 Eylül 2008, 09:36 - İp: 85.***.**2.23
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

peşmerge,erhan abi,avşar abi fotoğraflarınız harika,ellerinize sağlık

kadir ben en çok 4. fotoyu beğendim

aydemir74 eline sağlık

bunlarda Çanakkale Dardanostan

Tarih: 22 Eylül 2008, 10:32 - İp: 62.***.**2.185
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

pisa katedraline bayıldım ihtişamlı bir fotoğraf; ;gece çekilen topluluk fotosuda ayrı bir ıışık dağılımı;

erhan abi teşekkürler , gün batımını bende favori yaptım,

shn58 güneşi tabak gibi asmışın yansımasıyla

kad-ir usta detaylar biraz zor öne çıkarılan kadrajlar , geniş açıları beğendim ben,

pesmerge tele güzel geldi sana

aydemir kuğucuk

Adnan EROL abi doğaya çıkmaya başlamışız yavaş yavaş =)

komutan :D in the kitchen

Tarih: 22 Eylül 2008, 11:06 - İp: 85.***.**2.162
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle açık yazmamamdan dolayı; yanlış anlaşılan bir durumu düzeltmek isterim... GX-20 bir arkadaşım için aldım ve eldeki imkanlar ile çektiğim bir kareyi sizler ile paylaşmak istemiştim...

GX-10 ile GX-20 arasında ilk fark deklanşör sesi... GX-10 nun sesi daha iyi.. 10 da daha metal aksam sesi fazla iken... 20 de plastik aksam sesi var...

Flash ışığı olan koşullarda fark çok belli olmuyor...

ISO performansı Gx-10 na göre olduça başarılı...

SR çok daha iyi çalışıyor ve 1/5 ile elde çekim imkanını rahatlıkla veriyor...

Üç boyut etkisi; belkide yeni geliştirilen CMOS sensörün etkisi bunda fazladır, oldukça başarılı...

Avşar Floransa da akşam kareleri çok başarılı olmuş... tebrikler... Siena karesi ayrı bir güzel...

Sevgili Adnan abi Pentax veSamsung arasında yazılım dışında bir fark yok bildiğiniz gibi... kalan herşey aynı...

Erhan abi yorumun için teşekkür ederim...
sayenizde dünyanın güzelliklerini görerek tatil yapıyoruz...

Kadir 10*20 nin bütün güzelliklerini yaşatıyorsun bize....

Serkancım esas bir kare varki pasta kaplamak için şeker hamuru açarken... esas komutan mutfakta karesi odur

#Komutan' tarafından 22.09.2008 11:25:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Eylül 2008, 11:14 - İp: 85.***.**5.89