Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
uğramayalı fotoğraf yükleme usulü de mi değişti?
görünmeyen fotoğrafı görmeyi çok istiyorsanız sağ tıklayıp, özelliklerden linki kopyala yapıştır yapıp görebilirsiniz.
CS3 üstadları! PS marifeti mi bu fotoğraf yoksa?
#Adnan EROL' tarafından 19.09.2008 16:41:30 tarihinde düzenlendi.
Pentax Çoştu...
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=29385464
TOP SECRET
Pentax K1D specs.
30 megapixel 23.9x35.9mm Samsung 64 bit CMOS
ISO 25-164,000
in-body stabilization, x,y,z axis
pitch and yaw indicator
Live View, ported Live View
GPS support
built-in intervalometer
movie mode, 24fps,30 fps &60 fps HD1080p
optional Cannon Jack adapter
5.1 surround sound
built-in audio mixing board
ionic field dust repulsion on low pass filter
switchable to UV and IR shooting
waterproof to 33'
beam-splitter reflex system
K, KA,KA/P,KA/F and M42 with adapter
optional adapters for M39, Angénieux, and Panavison lenses
Magnesium body with Kevlar skin
SDM support
in camera editing
SDK available
PEF, PEF2 and DNG support
Still picture mode.
MSRP $ 1,699.99
#Komutan' tarafından 19.09.2008 17:01:05 tarihinde düzenlendi.
Adnan hoşgeldin , nerelerdesin yaw , özledik çok . Özellikle senin gibi bir ekipmana ve araştırmacı ruhu olan arkadaşlara çok ihtiyacımız var. Fotoğraf çekemesen bile mutlaka yorumlarını ve sesini duymak isteriz. Tekrar hoşgeldin...
Sinan bunun TOP SECRET tarafı kalmamış. VAAAAVVV diyeceğim. Bu kadar özellik bir arada ve 1700 Dolar. Kendileri FF oluyor değil mi? Photokina'nın sürprizi bu makine olacak anlaşılan.
Adnan nerelerdesin. Özlettin kendini. Sen de mi çanta değiştirdin yoksa?
sevgili komutan, senin tam teşekküllü cevat kelle de çok abartılı be hocam, hemen anlaşılıyor C*nonun yeni makinasındaki mikrofona karşılık veren pentax'ın değil ama pentaxseverlerin cevabı olduğu...
sevgili AVS hoşbulduk, ekipmana bomba gibi bir eklenti geliyor. Pentax'ın FF makinası piyasaya çıkmadan bana bir örnek gönderiyorlar, kodu ZX-L imiş. Yakında yeni FF makinayla çektiklerimi paylaşırım artık, Pentax'ı beklemeye sabrı yetmeyip N*kon'a kayan dosta inat...
Bolu'ya, güneye ve başka yerlere gitme planı yapan dostlar... hafta sonu İzmitte World Offshore Şampiyonası yapılacak. Pazar günü gelen olursa görüşürüz umarım.
Adnan abi kendi çektiğin bir foto yu yüklemeden öyle pentaxtan haberler ile affettiremessin kendini...
Selahattin abi sensor boyutu "30 megapixel 23.9x35.9mm Samsung " bize FF olduğunu söylüyor...
sevgili camoka çanta çok ağır, değiştirmek istedim ama yerinden kalkmıyor.
#Adnan EROL' tarafından 20.09.2008 23:56:12 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar merhaba.Umarım hepiniz ayrı ayrı iyisinizdir.
Sizinle beni çok heyecanlandırıan bir haberi paylaşmak istiyorum müsadenizle.
11 Ekim 2008 Cumartesi günü ilk sergimi İfsak'ta açıyorum."YAKINDAKİ MUCİZE" isimli sergi tamamen yakın plan fotoğraflardan oluşuyor olup; Doğada Çiçekler,Still life-soyut ve Doğada hayvanlar olmak üzere üç ana tema içeriyor.Toplam 30 fotoğraftan oluşan sergi için seçimleri binlerce fotoğraf içinden yapmak normalde gerçekten zor olabilirdi ancak ben hiç zorlanmadım çünki bu topiği baştan sona şöyle bir taradığımda sizlerden en fazla övgü alanlarını seçmem işimi son derece kolaylaştırdı
Ancak benim için seçimlerdeki yardımınızdan çok daha önemli birşey var;
Bu site ile ve tabiki fotoğraf ile çok sevgili Naci abim(acemi 38 ) sayesinde tanıştım.Ona minnetlerimi sunmadan geçemeyeceğim.İlk mesajımı attığımda ki RECEP bunu kelimesi kelimesine bize hemen söyleyecektir burada yapıcı eleştirilerle karşılaştığım kadar yıkıcı eleştirilerle de karşılaştım ama inanın bana en az iyi eleştiriler kadar onların da katkısını gördüm.Bu ortama girdiğimde fotoğraf konusunda gerçekten hiçbirşey bilmiyordum ve o eleştiriler ve paylaşımlarla kendimi yetiştirmeye çalıştım ve çalışıyorum da hala.Fotoğraf gerçek manada bir kondisyon işi.Çalışır, paylaşır ve eleştirileri bir fırsat olarak görürseniz gerçekten gelişmemek elde değil.Tabiki gelişimin sonu yok ve fotoğraf koca bir derya ama hala her vizörden baktığımda bu fotoğraf topikteki arkadaşlarım tarafından beğenilir mi endişesi taşıyorum ve bu beni çok ama çok dinamik tutuyor.Hep kusursuzu aramaya itiyor ve bu da gelişimi getiriyor.Sonuç olarak baktığınızda hala yolun başındayım ama bir kaç adım atabildimse eğer bu ortam ve sizler sayesindedir.Bunu tüm hücrelerimde hissettiğimi bilmenizi isterim.
Tüm bu edinimlerin yanında hele kurduğum arkadaşlıklar,dostluklar yok mu;İşte o da kazanımların en ama en güzeli.
Hepinizi çok seviyorum ve her aşamasında hepinizin emeği olan o sergide sizleri de görmek istiyorum.Zaman ayırıp gelebilirseniz o serginin en özel konukları sizlersiniz.
Saygılarımla
Ahmed Gencal
Tebrikler kardeşim...
Uzun zamandır beklediğimiz bir haberdi...
Uluslararası boyuttaki bir sergide de bu ismi yakın zamanda duyacağımızdan hiçbir şüphem yok...
İlk günkü heyecanını kaybetmeden, nice sergilerine...
Başarıların daim olsun...
@ amati hocam tebrik ederim . inanki bunu gönülden söylüyorum herkesi hayran kalıcak calışmalarına .
ibrahim zaman sergi salonu, beyoğlu ayhan ışık sokaktaki miydi . benim çalıştığım yere cok yakın.
iki adımda ordayım gelip bir kezde orada görebiliriz dimi.
eserlerini, birkezdaha tebrik ederim başarılar dilerim.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
030506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018201 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk