netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi Photokina 2008 de birşey patlatır mı Pentax???
Ama bu kadar kısa sürede birşey geliştiremezler sanırım sadece belki mevcut modellerin " Süper " leri çıkar. 2009 u bekleyeceğiz sanırım.
Pentax muhtemel seriler ;
KxD - profesyonel
Kx0D - semi-pro/advanced amatör
Kx00D - popüler sınıf
Kx000D - giriş seviyesi
olacaktır...

Tarih: 17 Eylül 2008, 16:18 - İp: 85.***.**2.23
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

fotoğraf eklemeyeli 6 ay olmuştur heralde

forumun performansından uzak olsada, tatilden kalma bikaç foto

#shn58' tarafından 17.09.2008 18:04:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Eylül 2008, 17:52 - İp: 62.***.**2.185
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Avşar rekabet her şeyi yaptırır. K20D nasıl hemen geliverdi. Hoya birleşmesinden sonra çok hızlı adımlar bekliyorum ben.

Shn58 fotoğraflarını özlemiştik. Ne demek forumun performansına uygun değil . Bence çok üstüne bile çıkmış. Her biri ince ince tasarlanıp uygulanmış. İçlerinden ayırım yapamadım. Hepsi güzel. İlla da biri dersen birinci paraşut fotoğrafı derim. Yenilerini de bekliyoruz.

Tarih: 17 Eylül 2008, 19:13 - İp: 85.***.**7.172
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

Herkese selamlar. Topiğe küçük bir katkı.

[/URL][/IMG]

#hsnysl' tarafından 17.09.2008 21:47:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 17 Eylül 2008, 21:46 - İp: 88.***.**3.253
hsnysl
hsnysl (üye)
İstanbul / Meraklı

Katkıya devam.

[/URL][/IMG]

Tarih: 17 Eylül 2008, 22:43 - İp: 88.***.**3.253
bm35
bm35 (üye)
İstanbul / Amatör

serkan çok geçmiş olsun umarım parmağın kısa sürede iyileşir.

emre objektifin hayırlı olsun

shn58 ilk parasailing fotoğrafı düşünce, kadraj ,kompoziyon verdiği duygu olarak çok güzel olmuş ellerine sağlık.

5d mark 2 yede video koymuşlar ya, 2-3 seneye artık tüm dslr makinelerde bulunacak diye düşünüyorum.

pentax dünyadaki ilk slr yi yaptığı gibi, dslr nin hangi özelliklerle nasıl yapılması gerektiğini gösterdi.

Benim içimde Pentax gene sürpriz yaparak 2009 da üstün, farklı özelliki bir full frame çıkaracak hissi var.

5d mark 2;
1920 x 1080 boyutunda 12 dk ya kadar
640 x 480 boyutunda 24 dk ya kadar
video kayıt imkanı veriyormuş.

bu video olayı hafıza kartında iyi yer doldurur.Birde gövdeye hard disk koysalarmış tam olurmuş.(mesajı yazarken bitirmeden aklıma geldi bence iyi fikir aslında, kart performansıyla kıyaslanırsa hız nasıl olur bilmem ama)

Balık gözü, geniş açı, tele ile video çekimler çok keyifli olur.Bir yandanda uzun süreli video çekimi sensör e zarar verir gibime geliyor.

herkese iyi geceler

Tarih: 18 Eylül 2008, 00:54 - İp: 85.***.**0.34
esisman
esisman (üye)
İstanbul / Amatör

hsnysl, iki karede muhteşem elinize sağlık.
bm35, teşekkür ederim.

#esisman' tarafından 18.09.2008 00:58:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2008, 00:56 - İp: 88.***.**5.57
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

shn58 senin makina havalanmış , yere göğe sığdıramıyorsun anlaşılan Karelerine nefis bir mavi hakim benim de favorim 1. karen

hsnysl bu kadar güzel kareler çekipte formu boşlamak olmaz bol bol fotoğraflarını bekliyoruz 1. karedeki bokeh ve keskinlik . 2. karendeki kadraj ve alan derinliği çok hoşuma gitti , tebrikler. Hangi lensleri kullanıyorsun ?

Floransa da dolaşmaya devam ediyoruz

#avs' tarafından 18.09.2008 11:40:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 18 Eylül 2008, 09:17 - İp: 85.***.**2.23
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin abi teşekkür ederim,teveccühün

Avşar abi makinayla birlikte suya girme ihtimali vardı ama atlattık kazasız belasız .
özellikle son 2 kare çok güzel,tebrikler

Bm35 teşekkür ederim. balık gözü ile video ilginç olur

Hsnysl elinize sağlık

Tarih: 18 Eylül 2008, 10:41 - İp: 62.***.**2.185
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Avşar bu gidişle herkese istavrit aldıracaksınız. Yapmayın kardeşim. Emekliyiz ve iki çocuk okutuyoruz.

Hsnysl fotoğraflar gerçekten çok güzel Bolu'nun güzelliklerinden bizi mahrum etme. Bayram sonu Bolu bölgesine gelebiliriz.

Tarih: 18 Eylül 2008, 12:09 - İp: 85.***.**7.172