Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sinan hayırdır, Sen sevmiyor musun birader?
Beğenileriniz ve övgüleriniz için herkese teşekkür ederim.
Kareleri Sigma 70mm macro ile çektim.
Selahattin Bey Bolulu olmakla birlikte İst. yaşamaktayım. Bayramda büyük olasılıkla Boluya gidicem. Organizasyon düzenlerseniz katılmaya çalışırım.
avsar abi sonran bir önceki fotoğrafa bittim
8mm bir sonraki hedefim.. aslında geçen haftasonu istanbul'a geldim ben
ama sadece 1 günlük, o yüzden hiç kimseye haber vermedim kusuruma bakmayın. hatta yakalandım ben hayyam'da yücel abiye kendime çanta aldım, zira 10-20 den sonra çantaya sığamıyordum..
bu hafta gelmek gibi bir planım vardı aslında istanbul'a ama yeniden eve çıkarken beklediğimden çok para harcamışım, bayram sonrasına sarktı malesef.. yine de herkese uygun bir gün ayarlarsanız gözümü karartır gelirim
yarın akşamdan pazar sabahına kadar herhangi bir gün ve saatte buluşmaya gelebilirim DUYURULUR! ama tam kadro görmek istiyorum hepinizi..
#sdtyrdkn' tarafından 18.09.2008 18:19:09 tarihinde düzenlendi.
hsnysl hep Bolu ve civarından fotoğraf yüklediğini görünce ben de seni Bolu'da yaşıyor zannediyordum. Bolu ve civarı biz İstanbul'da yaşayanlar için bulunmaz nimet. Geçen sene iki kere Abant yapabildik. Umarım bu sene daha çok gideriz. Sen de katılırsan seviniriz tabii ki.
Bu hafta Cumartesi günü doğa yürüyüşlrine katılan bir arkadaşın davetine icabet edeceğim. Alifuatpaşa'dan başlayarak Eskiyayla ve Soğucak yaylası üzerinden Sapancaya inen 8 saatlik bir yürüyüş olacakmış. Umarım fotoğraf çekmeye de fırsat olur ve çekecek birşeyler bulabilirim.
Sedatcığım bu geziye bir hafta önceden söz verdiğimden buluşursanız ben olamayacağım. Ekim ayında Bursa'ya gelmeyi planlıyorum o zaman görüşürüz inşallah. Selamlar
tüm fotolara toptan alkış
avşar elinde kesik baş olan heykel çok güzel.tam hayalimdeki heykel,benden önce düşünmüşler
Teşekkürler arkadaşlar
Komutan bence ikisinin arası ne CS3'lü ne de CS3'süz
Kadir son fotodaki renk çıkarma yerinde ve yakışmış ancak acaba kadrajı biraz daha sağa çevirerek mantarları solda bırakıp tekneyi de alsamıydın
#avs' tarafından 19.09.2008 10:09:20 tarihinde düzenlendi.
Kesik başın gövdesi de var, yerde yatıyor. Keşke onu da alsaydın kadraja. Davut yok mu Davut?
Bitpire ; perseus'un tamamınıda kadraja aldım ancak bu kare beni daha çok etkiledi Michael Angelo tepesindeki Davud replikasını daha önce farklı bir kadrajla beğeninize sunmuştum
sevgili eski (ama eskimeyen) dostlar, uzun süredir fotoğraf çekemeyince buralara uğramaz oldum, sonunda yine bir kaç kişi hariç hemen herkes burada tam gaz devam, arada çok sayıda harika fotoğraflar var yine, ellerinize sağlık. Yeni gelenlere bir merhaba da benden.
Almanya'daki PENTAX Europe GmbH web sitesinde görülen (zamanında sevgili AS Adnan da zamansız bir açıklama yaptığı için Pentax Japonya'dan mesaj almıştı, Almanya da şu an o web sayfasını boşaltmış, bu haber sayfası mevcut değildir uyarısı çıkmay abaşladı. Açıklamak için pazartesi günü Photokina'yı bekliyorlar anlaşılan) habere göre küçük DSLR hazırmış.
Krom şeritli Pentax K-m 18-55 Light - hafif kit lens ile 499€, yine hafif 50-200 de isterseniz 599€. (C*non gibi Pentax'ın da L serisi lensleri oldu , her ikisi için de normal ve Light üretime devam edeilcekmiş) Hafifleme camlardan plastiğe dönerek değil, plastik bayonet kullanılarak yapılmış. RAW çekim yapabilecekmiş, sensörü hakkında açıklama yok. Eşine hediye almak isteyenler için yılbaşından önce piyasaya verilecekmiş. Aşağıdakiler belki 2009 sonuna sarkacak.
55mm f1.4 SDM 549€
60-250mm f4.0 1299€
#Adnan EROL' tarafından 19.09.2008 16:39:55 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
030506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018201 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk