Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Sigma 10-20mm
sevgili avs, erex teşekkürler, tatil fotoğraflarınız ile gitmiş gibi olduk oralara...
sevgili erex söylediğin çekimler benim n*kona adapte olma sürecimde netsiz çıkmış. son karen K20D'nin daha geniş dinamik aralığında nasıl çıkardı acaba?
Pentax’ın resmi web sitesinde yeni yazılım güncellemesi ile “2sn gecikmeli çekim modunda image noise minimize edildi" yazıyor.
dpreview’a göre hotpixel artışı oluyormuş, ama resmi web sitesinin noise olarak isimlendiriyor olması bana ciddi bir durum gibi geliyor.
Deneyen yada deneyebilecek (2sn gecikmeli+kablo deklanşör+uzaktan kumanda ile çekip %100 büyütme ile farkı gösterecek) olan yada bir yerlerde yapılmış karşılaştırma gören var mı?
Diğer taraftan hele bir de aynı tripod ile aynı ışık altında aynı kadrajda GX-20 de test edilebilirse sensörden mi yazılımdan mı kaynaklanıyor varsa bir şey açığa çıkar, ne dersin sevgili Sinan?
#adnan erol' tarafından 24.09.2008 11:05:41 tarihinde düzenlendi.
Sinan , Puspus fotoğraflarımı sergiye layık gördüğünüz için teşekkür ederim ama daha yolun çoook başındayım İnşallah bizlerde Amati gibi ustaların açtığı yoldan gidebiliriz
Erhan abi estağfurullah bizim sizden öğreneceğimiz çok şey var asıl . Zaten sizin gezi fotoğraflarınız ve açılarınız bana yeni bakış açıları kazandırdı / kazandırıyor . Değerli yorumlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Evet özellikle fisheye çekimleri 1-2 stop düşük pozlayıp sonra HDR ile küçük dokunuşlar yapmaya çalışıyorum.
Juliet in Romeo yu dinlemek için çıktığı balkon
DANTE
Sirmione ;
Garda Gölü / Sirmione
Erhan Abi nefis kareler...
Adnan abi; GX-20 ile yakın zamand buluşursam, test eder ve denemeleri sizler ile paylaşırm...
Avşar bu yolun sonu hiç yokki, hep başında olacağız...
inanmıyorsan Üstadlara sor
İtalyan hükümetinin Avşar ve Erhan Abiye plaket vermeleri lazım . Sayenizde bir daha İtalya ya gidesim geldi.
Ben dergilerde bile bu kadar güzel fotoğraflar görmedim tekrar tekrar tebrikler .
Sayenizde ben de kadraj anlayışımı geliştiriyorum
pesmerge yine harika karelerin var."a pink derams"
Erhan üstad teşekkür ederim. Vallahi bizler Selahattin abinin dediği gibi doldur boşalt yapıyoruz boş silahla. Fotoğrafların yine birbirinden güzel.
Selahattin abi koç hikayene bittim vallahi. Gerçi Türkiye'de koç kesmeye gerek kalmadan halederlerdi ya neyse.
Selahattin abi bayramda ne yapıyorsun? Anladığım kadarıyla sen geliyorsun bu tarafa. Haberleşelim.
Aydemir kuğu.
Avsar son kareler de birbirinden mükemmel. Tebrikler.
Shn58 güneş foton nefis.
Kadir çapalar.
Sevcgili Adnan, fotoğrafın güzelliği bir yana odan ateşinde, islenmiş bir çaydanlıkta çay içmek tadı buralara kadar geldi.
Tayfun kedicik
5-6 gündür opera ile foruma giremedim. Galiba site opera desteğini kaldırdı. Ben de forumda tamirat var sandım.
Sağlıkla.
Erhan Abi, shn58, Serkan, Fatih Abi bizim kuğuyu beğendiğinize sevindim.
Shn58 gün batımı fotoğrafın çok güzel, tebrikler.
Bu arada avs ve Erhan Abi sizin sayenizde de güzel bir İtalya turu yapmış oldum. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Bu da bizim ufaklık
Merhaba,
Komutan evet bu yolun sonunu görmek zor
t_yaman beğenilerin için teşekkürler , Italyan hükümetinin bir plaket ve anahtarda Serdat'a vermesi gerekir. Arasıra sandığından çıkardığı kareleri hepimiz hayranlıkla izliyoruz Ama bu aralar pek sesi çıkmıyor artık İstanbul'a gelirse izlenimlerini canlı alırız kendisinden
aydemir74 son ufaklık kareni çok beğendim , özellikle ışık çok hoşuma gitti . Ne tür bir ışık kaynağı kullandın , difüzer vs. var mı? Yumuşak ve patlamamış dengeli bir ışık olmuş tebrikler
Venedik
avs, bu fotoğrafı Pentax 100mm'lik objektif ve makinenin kendi flaşı ile çektim. Odak uzunluğunun 100mm olması sebebiyle kızıma biraz uzakta durmam gerekti. Flaş belki bu yüzden yumuşak bir etki yapmış olabilir. Senin fotoğraflarını da ayrıca ilgiyle takip ettiğimi de belirtmek isterim. Çok başarılı olan mimari çekimlerin var. Seni bir kez daha tebrik ederim.
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
029906 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
018201 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk