netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Sigma 10-20mm

Tarih: 24 Eylül 2008, 01:50 - İp: 88.***.**4.191
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili avs, erex teşekkürler, tatil fotoğraflarınız ile gitmiş gibi olduk oralara...
sevgili erex söylediğin çekimler benim n*kona adapte olma sürecimde netsiz çıkmış. son karen K20D'nin daha geniş dinamik aralığında nasıl çıkardı acaba?

Tarih: 24 Eylül 2008, 08:01 - İp: 88.***.**7.227
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax’ın resmi web sitesinde yeni yazılım güncellemesi ile “2sn gecikmeli çekim modunda image noise minimize edildi" yazıyor.
dpreview’a göre hotpixel artışı oluyormuş, ama resmi web sitesinin noise olarak isimlendiriyor olması bana ciddi bir durum gibi geliyor.
Deneyen yada deneyebilecek (2sn gecikmeli+kablo deklanşör+uzaktan kumanda ile çekip %100 büyütme ile farkı gösterecek) olan yada bir yerlerde yapılmış karşılaştırma gören var mı?

Diğer taraftan hele bir de aynı tripod ile aynı ışık altında aynı kadrajda GX-20 de test edilebilirse sensörden mi yazılımdan mı kaynaklanıyor varsa bir şey açığa çıkar, ne dersin sevgili Sinan?

#adnan erol' tarafından 24.09.2008 11:05:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Eylül 2008, 08:41 - İp: 213.***.**1.171
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Sinan , Puspus fotoğraflarımı sergiye layık gördüğünüz için teşekkür ederim ama daha yolun çoook başındayım İnşallah bizlerde Amati gibi ustaların açtığı yoldan gidebiliriz

Erhan abi estağfurullah bizim sizden öğreneceğimiz çok şey var asıl . Zaten sizin gezi fotoğraflarınız ve açılarınız bana yeni bakış açıları kazandırdı / kazandırıyor . Değerli yorumlarınız için ayrıca teşekkür ediyorum. Evet özellikle fisheye çekimleri 1-2 stop düşük pozlayıp sonra HDR ile küçük dokunuşlar yapmaya çalışıyorum.

Juliet in Romeo yu dinlemek için çıktığı balkon

DANTE

Sirmione ;

Garda Gölü / Sirmione

Tarih: 24 Eylül 2008, 09:51 - İp: 85.***.**2.23
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Erhan Abi nefis kareler...

Adnan abi; GX-20 ile yakın zamand buluşursam, test eder ve denemeleri sizler ile paylaşırm...

Avşar bu yolun sonu hiç yokki, hep başında olacağız...

inanmıyorsan Üstadlara sor

Tarih: 24 Eylül 2008, 10:20 - İp: 85.***.**5.89
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

İtalyan hükümetinin Avşar ve Erhan Abiye plaket vermeleri lazım . Sayenizde bir daha İtalya ya gidesim geldi.
Ben dergilerde bile bu kadar güzel fotoğraflar görmedim tekrar tekrar tebrikler .
Sayenizde ben de kadraj anlayışımı geliştiriyorum

Tarih: 24 Eylül 2008, 11:05 - İp: 78.***.**5.148
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

pesmerge yine harika karelerin var."a pink derams"

Erhan üstad teşekkür ederim. Vallahi bizler Selahattin abinin dediği gibi doldur boşalt yapıyoruz boş silahla. Fotoğrafların yine birbirinden güzel.

Selahattin abi koç hikayene bittim vallahi. Gerçi Türkiye'de koç kesmeye gerek kalmadan halederlerdi ya neyse.

Selahattin abi bayramda ne yapıyorsun? Anladığım kadarıyla sen geliyorsun bu tarafa. Haberleşelim.

Aydemir kuğu.

Avsar son kareler de birbirinden mükemmel. Tebrikler.

Shn58 güneş foton nefis.

Kadir çapalar.

Sevcgili Adnan, fotoğrafın güzelliği bir yana odan ateşinde, islenmiş bir çaydanlıkta çay içmek tadı buralara kadar geldi.

Tayfun kedicik

5-6 gündür opera ile foruma giremedim. Galiba site opera desteğini kaldırdı. Ben de forumda tamirat var sandım.

Sağlıkla.

Tarih: 24 Eylül 2008, 22:05 - İp: 88.***.**4.45
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

Erhan Abi, shn58, Serkan, Fatih Abi bizim kuğuyu beğendiğinize sevindim.

Shn58 gün batımı fotoğrafın çok güzel, tebrikler.

Bu arada avs ve Erhan Abi sizin sayenizde de güzel bir İtalya turu yapmış oldum. Ellerinize ve emeğinize sağlık.

Bu da bizim ufaklık

Tarih: 25 Eylül 2008, 00:42 - İp: 88.***.**1.232
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Komutan evet bu yolun sonunu görmek zor

t_yaman beğenilerin için teşekkürler , Italyan hükümetinin bir plaket ve anahtarda Serdat'a vermesi gerekir. Arasıra sandığından çıkardığı kareleri hepimiz hayranlıkla izliyoruz Ama bu aralar pek sesi çıkmıyor artık İstanbul'a gelirse izlenimlerini canlı alırız kendisinden

aydemir74 son ufaklık kareni çok beğendim , özellikle ışık çok hoşuma gitti . Ne tür bir ışık kaynağı kullandın , difüzer vs. var mı? Yumuşak ve patlamamış dengeli bir ışık olmuş tebrikler

Venedik

Tarih: 25 Eylül 2008, 10:17 - İp: 85.***.**2.23
aydemir74
aydemir74 (üye)
Bursa / Amatör

avs, bu fotoğrafı Pentax 100mm'lik objektif ve makinenin kendi flaşı ile çektim. Odak uzunluğunun 100mm olması sebebiyle kızıma biraz uzakta durmam gerekti. Flaş belki bu yüzden yumuşak bir etki yapmış olabilir. Senin fotoğraflarını da ayrıca ilgiyle takip ettiğimi de belirtmek isterim. Çok başarılı olan mimari çekimlerin var. Seni bir kez daha tebrik ederim.

Tarih: 25 Eylül 2008, 14:01 - İp: 212.***.**5.101