pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gaijin 250 mi dedin 2500 mü demek istedin. Valla 2500 bile kurtarmaz.Gerçi satmaya kalksam alanda olmaz ama olsun.
Eyyy ulu bufalo;
Şimdi diyorssunki herkes 100 ısoda çekiyor. TAmam anladık.Normal çekimleri belki bende 100 de yapacağım. Ama normal slr objektiflerinin %99 u 3.5 ten başlıyor.bu titreşimi ve ışık alımını sorun haline getiriyor. Nikon d50 d70 hep 200 ısodan başlıyordu. Hatırlarsın. Zira başka türlü istenilen esntantaneyi elde etmek zor. BElki tele çekimlerde 400 den aşağı kullanmak bile mümkün olmayacak. zira bu sefer diyefram 6.3 gibi deli bir rakama çıkacak. Ha canon alıp L serisi 200 mm alırsan 2.8 tamam.Oda araba parasına.
Ayrıca makro çekimde alan derinliğini artırmak için diyaframı kısmak şart.O zamanda yüksek ıso gerekli. Ha belki 1600 olmaz ama 400 veya 800 e kadar çıkılabilir. A100 ile 800 de kullanmak zor. Ama e510 u 1600 de bule kullanmak mümkün.tabiki 100 ısodaki ayrıntıyı vermeyecektir.Ancak noise redikşın low ayarında sanki 100 ısodak çekilmiş gibi netice vermiş makina. bu az değil.Bi düşün bunu.
Ayrıca 4/3 issitemi daha mantıklı.zira daire içindeki kullanım alanı olarak 2/3 e göre büyük avantajı var. DEzavantajı ise hiçkimsenin bu sistemi kullanmamasın dslr de. Ancak nutumamalı ki tüm kompaklar 3/4.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:31 - İp: 88.***.**3.57
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bufalo 18-200 ile 50 mm arasında nasıl bir fark var.E510 forumuna yazsan. veya foto yüklesen.Tabi foto yüklemeyi biliyorsan.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 08:42 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

50mm ile 18-200 arasında nasıl fark var?

50mm 1.7 den başlıyor pazarbey, dakka bir gol bir

2.8 yapınca diyaframı lens coşmaya başlıyor, f5.6 da ise mtf grafiklerinde tavan yapıyor, excellent çözünürlüğe ulaşıyor

Renkleri okumakta inanılmaz başarılı, doğru renkleri veriyor, AF hızı diye bir şey olduğunu söyleyemem, saniyesinde odaklanıyor. Keskinlik evet keskinlik. Çok keskin, bir jilet kadar keskin. Çektiğin fotoğraflara sharpen filan vermeye gerek kalmıyor. Bokeh, yani arka plan çok temiz, geçişler çok yumuşak ve büyüleyici.Tamron 17-50 alacağım , o 17-50 aralığında 50mm 1.7 kadar kaliteli sonuç veriyor, hem 17mm de hem de 50mm de, tüm diyafram açıklıklarında süper keskin ve çözünürlük zirvede....

Bir tane beercan alacağım, 150 liraya bulurum sanırım, çok ağır (kilo olarak, senin gibi yani) bir lens olması dışında çok kaliteli bir objektif....Yani 17-50 tamron 500 dolar, 50mm 1.7 AF 70 lira, 70-210 f4 150-200 lira..Toplam 600-700 dolara iyi bir lens seti kurabiliyorsun. Bu sene bahar geçti, makro almam bu sene, seneye de makro aldık mıydı işlem tamamdır.... Tamron 17-50 sabit diyaframlı bir objektif, hem 17, hem 50mm de 2.8 yapıyor....

İkisi için karşılaştırmalı foto yüklerim senin için, ama şimdi mahkemeye gidecem....

Nikon d50, nikond70 10mp makine değil, dolayısıyla iso konusunda çok sıkıntı olmaz onlarda. Sıkıntı 10mp dslr lerde daha fazla...

Tele çekimlerde iso400 şart filan değil, gövdede IS var, gerçekten gerekli değil pazarbey. Ben 18-200 ile 1/10-15 saniyeye kadar güvenle iniyorum...Kapalı mekanlarda söylediğin doğru 6,3 oluyor 18-200 telede ve ışığın yetersiz olduğu bir mekanda tele kullanacaksan(kapalı mekanda tele de pek gerekli değil) isoyu artırmak gerekiyor. Ama a100 de iso 800 sorun değil, noise oluşmuyor. Yani seni beni rahatsız edici bir noise yok.... İstersen A100 ün iso örneklerini yüklerim senin için, bende yalan yok

Makro çekimlerde söylediğinde haklısın, f8, f11 e kadar sıklıkla açıyorsun. Ben yine de ısrarla iso100 de çekiyorum.
Çünkü tertemiz fotoğraf. Şöyle söyleyeyim, raw çektin ya da jpeg. iso800 de çektiysen o fotoğrafa keskinlik filan verdiğinde makinenin noise temizleme işlevinin gizlediği kir pas meydana çıkıyor. Kaba saba bir foto elde ediyorsun...Gürültü yüksek, belki noise yok ama gürültü artıyor , özellikle arka planda...

Makro çekimlerde en iyisi ring flaş pazarbey. Flaş varsa isterse iso 50 olsun, sıkıntı yaşamazsın....

Makro senin birincil önceliğin, en çok makro çalışıyorsun, olympus alma dememin en büyük nedeni bu...Yoksa benim Olympus makinelerin resim ve renk kalitesinden hiç şüphem olmadı zaten...Ama aksesuar sınırlı, ikinci eli yok, tamron 90 yok mesela...

DSLR alacaksan ve s2-9600 deki sıkıntıları yaşamak istemiyorsan 500 dolara bir makro objetif alacaksın, ama yetmez, ex.tube, close-up, ring flaş gibi aksesuarları zamanla almak isteyeceksin....

Tarih: 5 Temmuz 2007, 09:13 - İp: 81.***.**7.49
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

pazarbey,hakan çok iyi açıklamış herşeyi

börtü böcek aleminin tüm özel hayatına tecavüz ettigin için bence ring flaslarını filanda degerlendirmelisin.belki biraz tuzluymus gibi gelebilir ama cektigin fotolara degecektir eminim ki.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 10:40 - İp: 85.***.**9.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ben kendi ring flaşımı yapabilecek teknolojiye sahibim. Öğrendim yapma metodlarını. Ring flaş kaça biliyonuzmu siz.
Bufalo senden iki objektifin karşılıştırmalı fotolarını istiyorum tamammı. Cropla ekle. Ortada yanlarda her tarafta.
Bu arada a100 yükselişe geçti. Fiyatı 50 evro arttı.
Bunun dışında şunuda söylemek isterim. yüksek ıso benim için vazgeçilmez. Her ne kadar bazı haklı itirazlarınız yükselsede bu böyle. Olympusla yaşayacağım sıkıntılarıda bilmiyor değilim. Ama şu anda benim için en rantabl (doğru tabir oldu inşallah) makina bu.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:36 - İp: 88.***.**3.57
nemru_t
nemru_t (üye)
Ankara / Meraklı

beytullah abi banada sana zahmet kafa flaşı ve bir adetdre geniş açı lazım ...hazır yaparken bunlarıda yapıversene

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:42 - İp: 85.***.**9.24
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Ya netrut az önce söyleseydinya. Kalasları daha yeni verdim hizara.Tüm önümüzdeki ay artık seninki.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:45 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Gece saat 12 gibi yüklemeye çalışırım, olmazsa yarın. Yemeğe davetliyim de, içkili sazlı sözlü , güzel dansözler de varmış Belki onları çekip croplarım

Ring flaşların fiyatı pahalı ama 200-300 dolara bir şeyler ayarlanır

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:46 - İp: 81.***.**7.49
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

BAk bak bak. Topiğimde içki istemem.Ayrıca blirtmek isterimki dansözlerden nefret ederim.
Ama içki şişesi crop olur.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:51 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

bunlar bildiğin dansöz gibi değil

Tarih: 5 Temmuz 2007, 16:55 - İp: 81.***.**7.49