pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Ararbey,

E-510 1600 ASA ya kadar sorunsuz fotograf veriyor ama is bununla bitecekmi senin icin.Su anda ki Olympus Objektiflerine bir bakarsan cok fazla secenek vermiyor,iclerinden hangiside senin icin uygun olur o da ayri bir sorun.

Ama ben bunlarin icinde objektifimi buldum,uzun yillar ihtiyacim olmaz dersen E-510 iyi bir makina.Zaten makinaya kafani fazla yorma veya icinde ki 4/3 sisteme de.Objektiflerini iyice incele alabildiginin en iyisini al,sensorler ,makinalar gecici olabilir ama objektifler kalicidir.

Zaten millette bu yuzden bir tafarini yirtiyor Nikon veya Canon diye yoksa bu iki makina digerlerinden cok ustun diye degil.

Yaklasik iki sene olacak bu sitedeyim, senin beni sisirdigin gibi baloncu balonlarini sisirmedi.Kompak siparisi vermis Yok ya biz bu adama bir sey aldiramiyacagiz.Milletvekili bir tanidigim var ve o na yalvaracagim senin DSRL aldigin gunun milli gun olmasi icin onerge vermesini

Tarih: 4 Temmuz 2007, 13:16 - İp: 88.***.**7.153
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Cancaner gördünmü 1600 e kadar olan fotolarını.Ben hala bulamadım. e410 un var. Ama ondada bir sorun var hala anlamadım. 100 ısodada baksan aynı çıkıyor 400 dede 800 ddee. Acaba hepsi 100 gibimi yoksa sitede bir arazamı var.
Dediğine aynen katılıyorum.Objektif bulmak zor.Ama imkansız değil .Zaten alacaklarım bir geniş açı, bir tane 18-180, birde makro.Bu kadar işte. YEterde artar bile.
Ayrıca alacak oldummu nasıl alıyorum. Bak fx12 siparişi verdim.
Milli bayram için yalvaracağına bir iki ihaleye yardımcı olsunda bana bir dslr alsın.Veya şirketlere aldırsın.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 13:41 - İp: 88.***.**3.57
deparius
deparius (üye)
İstanbul / Amatör

fotograflar gerçekten yanıltıcı fakat birçok farklı sitenin değerlendirmesinde durum aynı hatta benim baktıklarımın tamamında. Ama en ilginç olan bir noise filter resme hiç bir katkı sağlamadan görüntü kalitesini nasıl bu kadar bozar. Tüm sitelerdeki fotograf örneklerinde noise filter kapalı sonuçlar daha iyi. Umarım sorun firmware'in yeni olmasından kaynaklanıyordur ve update ile çözülen bir durumdur.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 14:18 - İp: 88.***.**4.133
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

deperyus neden bahsediyorsun anlamıyorum.Nerdeki fotolar.Varmı örnek ıso fotoları e 510 un.Bak bakalım bi.Linkinide veriverin.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 14:37 - İp: 88.***.**3.57
deparius
deparius (üye)
İstanbul / Amatör

pazarbey E410 ile E510'un resim kalitesi arasında çok fark olmadığını kabul ederek her iki makineye ait resimleri aynı mekineymiş gibi değerlendiriyorum. Dpreview,dcrp gibi sitelerin fotoları bahsettiklerim. Zaten benim baktığım sitelerin çoğunun linkinide sen verdin.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 14:43 - İp: 88.***.**4.133
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Aynılarına bakıyoruz o zaman.Şimdi 1600 ısoda gece fotolarına bakıyorum. İnanılmaz. Noise filter kapalı iken bile mükemmel.Nerede ise hiç noise yok.Açıkta ise ıso 50 de çekilmiş gibi. Gerçekten süperler. Sanırım fizik kurallarına aykırı bir durum oluşturmuş olympus. Gördüğüm en başarılı makina bu bakımdan.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 14:48 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Pazarbey çok yanlış yoldasın çoook...

Tarih: 4 Temmuz 2007, 14:54 - İp: 81.***.**7.49
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Arkadaşlar execellent bunlar execellent Valla 1600 ısoda low noise filter ile sanki kompak makinalarla 50 ısoda çekilmiş gibi .Canon u bile geçmiş olympus. Afferin onlara.
Artık kimse beni e510 almaktan vazgeçerimez.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 14:57 - İp: 88.***.**3.57
deparius
deparius (üye)
İstanbul / Amatör

şu aşamada görünen o fakat bu işlerde pratik tecrübenin yerini hiçbir şey tutmuyor temkinli olmak lazım. Ama teoride de livemos'un birçok avantajı ortadaydı zaten. Bestbuy'ın listesine girerse alacağım bir tane E510 TR'den almak çok pahalıya geliyor. Alıp denersem de o zaman emin olacağım performansından. E500'den çok memnun kalmış biri olarak çok da hüsran olmayacak benim için sanırım.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 14:59 - İp: 88.***.**4.133
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Haklısın.Akşama 400 d ile ki en başarılı o idi ıso konusunda, karşılıştırmalı fotolarını koyarım. Görsün herkes neyin ne olduğunu. Vaybe.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 15:01 - İp: 88.***.**3.57