pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

NErede ise a100 ve 18-200 parası. Gitti paracıklarım. İlk çıktığında almıştım.
Bu sefer e 510 için bekleyeceğim. Bİraz ucuzlasın.ŞÖyle sene sonuna doğru.....

Tarih: 4 Temmuz 2007, 23:34 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

O iş sene sonuna kaldıysa sen Olympus filan almazsın
Sene sonuna kadar en azından 3-4 dslr çıkacak. Yeni Sony dslr ler çok yakında mesela...40d filan bekleniyor...

Tarih: 4 Temmuz 2007, 23:38 - İp: 85.***.**4.218
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Gövdede olmayan ıs benim için kesinlikle elenecek bir seçenek.
Yeni çıkan sony lerde sanırım 100 eurodan aşağı olmaz. O yüzden 200 euro ucuzlamış bir e510 süper olur.Ayrıca benim için 2 kart slotu olmazsa olmaz. Seneye tatile çıkıciiim.

Tarih: 4 Temmuz 2007, 23:47 - İp: 88.***.**3.57
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo

ne zaman cıkıyor bu sony nın yenı dslr lerı...

Tarih: 5 Temmuz 2007, 00:13 - İp: 85.***.**8.175
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Murat, bir iki ay içinde resmi duyurusu yapılır, sonbaharda satışa sunulur...

pazarbey, senin dslr satın alma kriterlerini hiç anlamadım, anlamayacağım da 2 kart slotu olduğu için dslr alınır mı ya

3 senedir makine arıyorsun, sonuçta 36-400 gibi hilkat garibesi bir objektifi alacağım, yanına da 30mm makro alacağım diye ortaya çıkıyorsun

Tarih: 5 Temmuz 2007, 00:21 - İp: 85.***.**4.218
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

o hilkat garibesi objektifli makinayı kaç yıl kullandın bufalo. 36-432 mi idi seninki. makro kaç cm den çekiyordu sanırım 2 cm değilmi. yani 5 mm gibi bir değer yapar bu. 35 mm makro ile en azından 15 cm den çekiyorsun.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 00:29 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

İşte sorun burada pazarbey, o hilkat garibesi makine bir dslr-like idi. Sen dslr değil, noise üretmeyen dslr-like peşindesin.

Ya Kütahya da dslr si olan tanıdığın yok mu, ödünç al kullan bir hafta

Bir objektif alayım tamamdır, olmuyor pazarbey...Ben de öyle diyordum, bir tane 50mm aldım, tamron 17*50 almak üzereyim, beercan arıyorum, seneye de makro ve tele...

510 kötü demiyorum, iyidir mutlaka beğendiğine göre, ama internet sitelerine göre kararını verme, iyi düşün derim. olymğus kaç senedir bu işin içinde ama sony ve pentax 1 senede Olympus u solladı, sence neden bu kadar az tercih ediliyor. Söylediğim gibi, bir sony ya da nikon fotoğrafı bir de olympus fotosu indir, peşpeşe bak. Format yadırganıyor.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 00:41 - İp: 85.***.**4.218
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Seviyorum üleeeennnnn
Bufalo yerden göğe kadar haklısın.Fakat bu 510 ve 410 ile sanırım olympusta atak yapacak.Sistime gerçekten sıkıntı. Arıyorum objektif bulamyorum. Sigmanın var aslında uyumlu 18-200 i ama yok piyasada . HEp böyle olacak sanarım.
fOTOLARA BAKAYIROM.oLYMPUS 1. CANON 2. PENTAX 3, NİKON 4, SONY 5.

Tarih: 5 Temmuz 2007, 00:45 - İp: 88.***.**3.57
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Kütahya da dslr si olan bir göz doktoru var mı acaba? Hem gözlerine baktırırsın, hem de dslr sini incelersin

Pazarbey, bütün forumlarda en samimi kullanıcılar A100 kullanıcıları. Hiç duydun mu A100 nose üretmiyor diyeni?
Üretiyor çünkü....Aslına bakarsan 10mp olan tüm dslr ler noise üretir, kazın ayağı test sitelerinde olduğu gibi değil.

Yani şu yalandır, benim makineyi 1600 asaya alıyorum, unutuyorum. Yok öyle bir şey, hepsi 100asaya alıyor, %80 ini 100 asada çekiyor. Çünkü kalite ciddi manada bozuluyor. Mesela 1600 asada makro çektin diyelim, kadrajı düzeltmek için crop yapacaksın, iso100 de istediğin kadar crop alırsın, %100 e kadar bozulma olmadan croplarsın....Ama 1600 asada azıcık crop yapsan kalitesizliği anlarsın....

Dikaktini çekmiştir, ağzını açık bırakan makroların çoğu is0100 dür. iso1600 e alıp çekmek varken insanlar neden iso100+ ring flaş alıp 500 dolar daha harcıyor dersin?

Ben 70 liraya bir 50mm 1.8 aldım. Mükemmel kalitesi var, sen dslr gövdeye çok takılıyorsun. 18-200 ve 50mm nin keskinlik, renk farkını tahmin edemezsin.DSLR işi objektif işi, iyi makiene kötü objektif tak, peşinden iyi objektif tak, katarakt ameliyatı geçirmiş gibi olursun...

1.olympus, 2.canon gibi sıralamalar palavra...
300d gibi eski bir makineye L serisi bir objektif tak, beğenmediğin a100 e zeiss 135mm tak, bak bakalım bu sıralamanın bir anlamı kalıyor mu? Gerçekten anlamsız, bir süre dslr kullan zaten anlarsın bunu, hissedersin en azından....

DSLR biraz özen gerektiriyor, fotoğraflaı daha da güzelleştirmek elinde oluyor, keskinliği bir kademe artırınca tüm parametreler değişiyor, fotoğraf bambaşka bir hal alıyor.

Bu gövde tartışmaları saçma, anlamsız...farkı yaratan kullandığın objektif.
Kare şeklinde foto olmaz pazarbey, bak tv ekranlarına, bak monitörlere, evdeki eski fotoğraflara bak, s2 ile çektiklerine bak. Bu kadar adam yanlış biliyor olympus mu doğru biliyor? Baskı alırken bile sıkıntı çekersin...

Çok yanlış yoldasın çoookkk....

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:08 - İp: 85.***.**4.218
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yahu bırakın alsın adam,avukat bu deli gibi parası var..bakarsınız begenmezde yeni makina alırken 250 mılyona tanıdık birine satmak ister

Tarih: 5 Temmuz 2007, 01:28 - İp: 88.***.**3.59