Fotoğrafçılık Forumları
Olympus Evolt E-510 -pazarbey
Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.
pazarbey 2 kit lens uzun süre seni idare edecek lensler. Buffalo'nun da belirttiği gibi orta ve kenarlarda ve farklı aperature değerlerinde karalılar. Fiyat aralıklarındaki lenslerin büyük çoğunluğundan daha iyi performansa sahipler. Yalnız gözden kaçan bir şey var testlere tekrar bakarsanız çözünürlük olarak lensler makineyi geçmiştir ibaresi var test makinesi e300 yani 7.5MP çözünürlüğün düşük görünmesi bundan dolayı. Zeiss ZA 16-80 güzel bir lens ve 14-45 gibi bir kit lensin ona yakın değerler alması hatta vigneting ve ca performansında onu geçmesi bu lensle de ilgilenmeyi mantıklı kılıyor. 40-150'nin macro performansı sigma 70-300'den daha iyi en azından tüm aralıkta daha kararlı bu iki lenside farklı makinelerde kullandığım için bunları örnek verdim. ama sigmaların E systemdeki performansı konusunda pek iyi şeyler duymadım. en iyi seti arıyorsan.
zuiko 14-54 f:2.8-3.5
zuiko 50-200 f:2.8-3.5
zuiko 50mm f:2 (bunu yerine çok ucuza yaklaşık 70 ytl'ye çeviricisi ile Olympus Zuiko OM 50mm f/1.4 alırsın f:2.8'den sonra performans canavarına dönüşüyor.)
HImm yani o zaman 18-180 almaktansa bu iki kit lensi 200 euroya almak eftal diyorsunuz. Yanlış anlamamışım değilme. Sonra gerekirse 18-125 (36-250 ) gibi genel kullanım için bir lens alınabilir.. Yada 18200 lerde bu fiyata yakın.
18-200 bana hiç çekici gelmeyen bir lens. Güzel bir çanta yapılandırması ile bu iki kit lensi yanında taşımak o kadar da zor değil. olympus'un bayonet yapısı ve elektrik kontakları da kolay yıpranan türden değil. ultrasonic toz giderme zaten dünyada işe yarayan tek toz giderme sistemi ve çok başarılı yani için rahat bir şekilde değiştirirsin lensleri. Paranı prime lenslere harcaman daha mantıklı kaldı ki onu da ucuza getirmek mümkün bir om çevirici ve 50mm f:1.4 + 135mm f:2 lenslerle çok ucuza bu işi kapatırsın. tüm bunlara ek olarak uygun fiyata alacağın 70-300 bir sigma'da bu sete eklenebilir ben nikonda kullandığımı çevirici ile kullanıyorum güzel macro veriyor. Ama tabi benim için af önemli dersen o zaman işler değişir.
Anladım.Bakalım artık.Dediğiniz gibi kolayca bulunuyor zaten o kit. Alırım sonrası Allah kerim.
Ararbey,
Iki gundur yoktum bakamadim siteye.Yarin sana iki dergi gonderiyorum (daha ne yapilim artik soyle daha ne yapalim ? ).
Adliye karsisi olacagi kesindi senin adresin ama numara felen yok mu ?gelirmi boyle ?
Tabi adliye karşısı olcek.Yada adliye annecında.
BU arada zaten e510 ile ilgili hemen hemen her türlü tereddüdüm ortadan kaltı. Süper bir makina. Yüksek ısoda canondan bile iyi. Şimdiye kadar en iyi canondu ama bundan sonra olympus.
pazarbey sana daha öncede söylemiştim.Olympus un 2X crop faktörü ve lens çeşitliliğinden başka sıkıntısı yok.
Sen zaten 3-5 lens den fazlasınıda almayacağına göre istediğin çeşit optikleri bulabiliyorsan bu makina çok başarılı.Hele foto kalitesi çok iyi.
Adnan boş ver, zaten almayacak
200 sayfaya ulaşan A100 alıyorum , sipariş verdimtopiğinde almadıysa 20 sayfalık olympus topiğinde hiç almaz
Hakan hakikaten ben niye burada makine tavsiye ediyorum'ki.
Pazarbeyin topiclerine yazı yazacağım ,tavsiyede bulunacağım diye 3 klavye,bir bilgisayar eskitip ,saçları beyazlattık, o beyazlarıda dökmeden önce ben kendi topiğime gideyim.
Pazarbey, tam sana göre bir DSLR buldum
Senin marka yapmış Tam istediğin gibi, çok uygun fiyatlı. 50mm f1.6:3 hahahhahaha.
Sipariş vermene gerek yok, sokakta pazarcılar 20 liraya satıyor OLYMPIA , hahahahahha
#buffalo' tarafından 06.07.2007 21:59:12 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Yurt Dışı Çıkış Harcı (harç Pulu) Ödeme
21 Ara. 2024, 13:33 prodersler
02121 Ara. 2024, 13:34
prodersler -
Dünyanın En Büyük Kilise Binaları Google Earth 3d
19 Ara. 2024, 16:12 prodersler
05519 Ara. 2024, 16:13
prodersler -
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
013316 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
255810 Ara. 2024, 18:56
bilgeakcay -