pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Macroda çekiyormuymuş.

Tarih: 6 Temmuz 2007, 22:04 - İp: 88.***.**7.51
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bi dakka bu tarihi bir an.
As pentaxtan başka bir markanın iyi olduğunu söyledi.Yanlış mu okudum acaba. Fotoğraflarıda iyi diyo yaaaa.
BUfalo varmısın iddiaaya.Alıyormuyum almıyormuyum. Alırım a100 ünü bak. BEnim kaç lira cmk alacağım var sen biliyonmu.
As kaç tane klavye eskittin kardeşim.
BUfalo sen kendi SQNY ne bak. Sanırım seni ütmüşler. Baksana apayce incelemişsin . Modeli ne olypia e510 mu.

Tarih: 6 Temmuz 2007, 22:12 - İp: 88.***.**3.57
as
as (Üye)

Pazarbey ben iyiye her zaman iyi derim.Tam hatırlamıyorum ama sanırım E410 du fotoğraflarını (jpeg) arkadaşımın yanında bilgisayarda görünce önce R1 ile çekilmiş zannettim.
Sonra kit lens ile fotoğrafların Olympus dan çıktığını öğrenince çok şaşırdım.
İyi makina.

Klavyenin lafımı olur pazarbey sen yeterki makina al'da yazdıklarımız boşa gitmesin.

Tarih: 6 Temmuz 2007, 22:24 - İp: 88.***.**7.51
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

as buffalo ya sordum, sanada soruyım
k10d+sigma 100-300 f/4 ıkılısı nasıl olur sence..
Aslında soyle sormakta ısterım. Sony A100, sony 75-300mm ıle cekılmıs bır foto ıle k10d+sigma 100-300 f/4 ıle cekılmıs bır foto arasında cok kalıte farkı olurmu, Su da varkı ıkı len arasında yurtdısı fıyatıno goz onune alırsak 4 kat fıyat var.. Gercekten buna degermı....

Bırde bu toz toprak ısı var sende doga fotografcısı yazıyor bılırsın sen ..Boyle tele kus.. mus.. cekmek ıcın nasıl bır secım yapmak lazım...

Tarih: 6 Temmuz 2007, 22:33 - İp: 85.***.**8.175
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Yok, imkanı yok almaz, alamaz Villa bitecek, mobilyalar yenilenecek, araba değiştirilecek....Ohoooo.

Zaten pazarbey dslr alana kadar dslr nin modası geçer, hatta dslr ler üretimden kalkar

Tarih: 6 Temmuz 2007, 22:33 - İp: 88.***.**6.128
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

@murat;
http://www.dijitalfokus.com/index.php?topic=730.0

burayı oku....

Tarih: 6 Temmuz 2007, 22:39 - İp: 88.***.**6.128
as
as (Üye)

Murat bahsettiğin kombinasyon mükemmel olur.K10D ince AA filtresi ile çözünürlüğü yüksek optiklerde sınırı sonuna kadar zorluyor.Fiyat olarak 4 misli farkı fotoğraflarda göremiyebilirsin ama farkı her fotoğrafta farkedersin.

İstanbulda geçen 1 Mayıs olaylarından sonra Hüsnü Atasoy ile görüşmüştüm.Kendisi tam olayların ortasında çekim yapmak zorunda kalmış.Polis panzerleri göstericileri tazyikli su ile dağıtmaya çalıştığında makinasının çok uzun süre bu suyu yediğini ,diğer fotoğrafçıların makinalarını korumak için o bölgeden uzaklaşırken kendisinin şakır şakır çekim yaptığını ,o kargaşada makinasını yere düşürdüğünü sadece lensin önündeki filtre zayiatı ile olayı geçiştirdiğini, sonra sadece objektif temizliği yaptırdığını söyledi.

Öyle bir ortamdan her makina sağ çıkmaz Murat.Milletin makinası havadan nem kaparken basınçlı su altında hemde izalasyonsuz lens ile çekim yapmak için adamın makinasına güvenmesi gerekir.

Böyle ortamlar için Sigma 100-300 yanına birde star serisi bir objektif aldınmı dönüp bir daha arkana bakmazsın.

Tarih: 6 Temmuz 2007, 22:56 - İp: 88.***.**7.51
makulmurat
makulmurat (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo as sagolun .
buffalo dedıgın lınkı okudum.100-300 kus fotosu ıcın gercekten yeterlı olabılırmı bılmıyorum, ama herkesın dedıgı su 500mm olsa daha ustunu arayacaksınız dıye..
O yuzden kus cekım teknıklerını gelıstrımekte fayda var.
bakalım zaman daha var...
Bırde su canon 30d + 70-200mm IS f4 var buda kafamı mesgul edıyor. Bu 70-200mm IS yı dıye dıye bıtıremıyorlar..
Bende bır sey alınca butceyı zorlayıp ıyı bır seyler almak ısıtıyorum sonradan pısman olmak ıstemıyorum. canon L serıslerı ff uyumlu oldugu ıcın ılerı ıcınde avantaj aolabılır. Sıgma 100-300 mm ff uyumlumudur bunu bılmıyorum..
16-80mm aralıgında sony r1 var o aralıga yatırım yok.

Tarih: 6 Temmuz 2007, 23:13 - İp: 85.***.**8.175
as
as (Üye)

Murat ben R1 i unutmuştum.O halde 70-200 e hiç bakma.
Kuş fotosu için 100-300 Sigma artı 1.4X konvertör veya 50-500 sigma olabilir.
Sağlam ve izolasyonlu gövde içinde K10D.

Ekim ayından sonra 60-250 F/4 star serisi pentax objektifide düşünebilirsin.
Bu kombinasyonda makinan ve lensin tam izolasyonlu olur.Ama 250mm. sana yetermi bilmiyorum.
Bu optiğin fiyatı yaklaşık K10D body fiyatı civarı olacak.

#as' tarafından 06.07.2007 23:28:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Temmuz 2007, 23:21 - İp: 88.***.**7.51
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

murat 70-200 lerin çok büyük kısmı zaten FF uyumludur. Ama 70-200 ü kuş çekmek için alıyorsan alma, yetmez.
aslında 300 mm de kuş için yeterli bir mesafe sayılmaz. 500mm de az ona bakarsak görüşüne pek katılmıyorum. arada epeyce yaklaştırma farkı var çünkü. kuşlar seni 10 metrede görürse ürker kaçar, ama 15-20 metrede görseler de pek iplemezler. 70-300 ile kuş çekmen için ya çok iyi kamufle olmalısın, ya da şansın yaver gitmeli. yani 300 mm de , şu objektif daha uzun olsaydı deme olasılığın her zaman vardır. ama tc takıp durumu biraz kurtarabilirsin.

biraz bekle, şu yeni sony makie ve lensler dur-yurulsun, 80-400 diye bir objektif var. aslında sana 600mm alsak minoltanın 6-7 bin dolarcık

80-400 e bakmak lazım, eğer ki sony dslr düşünüyorsan ki yeni dslr leri de düşnüyorsun sanırım. bu arada yaban hayat fotoğrafçılığı için en uygun ekipmanı hep canon sağlıyor.

Tarih: 6 Temmuz 2007, 23:27 - İp: 88.***.**6.128